Arī “digitālgeitā” apsūdzētais Loze gribētu izbraukt no valsts • IR.lv

Arī “digitālgeitā” apsūdzētais Loze gribētu izbraukt no valsts

9
Jānis Loze. Foto: Ieva Čīka, LETA

Tiesa jau apmierinājusi citu apsūdzēto Harija Krongorna un Ināras Rudakas līdzīgus lūgumus

Tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzētais advokāts Jānis Loze trešdien Rīgas apgabaltiesā pieteica lūgumu atcelt viņam piemēroto drošības līdzekli – aizliegumu izbraukt no valsts bez procesa virzītāja atļaujas, ziņo LETA.

Analoģiskus lūgumus pagājušajā nedēļā tiesai pieteica divi citi šajā lietā apsūdzētie – ar bijušo premjeru un Tautas partijas dibinātāju Andri Šķēli saistītās firmas SIA “Uzņēmumu vadība un konsultācijas” finanšu konsultants Harijs Krongorns un bijusī VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC) valsts pilnvarniece Ināra Rudaka.

Viņu lūgumus tiesa apmierināja, kas nozīmē, ka turpmāk Krongornam un Rudakai vairs nebūs jāprasa tiesas atļauja katru reizi pirms izbraukšanas no Latvijas. Pagājušajā nedēlā Kijevas lidostā ar “airBaltic” bēguļojošo vadītāju tikās Šķēl, kurš uz tikšanos ar Fliku bija ieradies kopā ar savu labo roku, finansistu un digitāllietā tiesājamo Krongornu, abiem uz Ukrainu aizlidojot un atgriežoties tai pašā dienā.

Savukārt Lozes pieteiktais lūgums trešdien vēl netika izlemts, un to plānots darīt nākamajā tiesas sēdē – pēc tam.

Trešdien notikušajā sēdē tiesa izlēma arī prokurora pieteikto lūgumu par atsevišķu arhīva lietā esošu materiālu pievienošanu pamata kriminālprocesam. Tiesa šo lūgumu apmierināja. Tāpat tika apmierināts valsts apsūdzības uzturētāja pieteiktais lūgums par kādas liecinieces atkārtotu nopratināšanu.

Tiesa arī pieņēma lēmumu nolasīt kāda ārvalstu liecinieka pirmstiesas izmeklēšanas laikā sniegtās liecības. Lai gan iepriekš bija plānots šo liecinieku nopratināt ar videokonferences starpniecību, tas neizdevās, tāpēc tagad viņa liecības tiks lasītas kādā no nākamajām tiesas sēdēm.

Digitālās televīzijas krimināllietas izskatīšanu Rīgas apgabaltiesā plānots turpināt 2.septembrī plkst.10, kad uz sēdi aicināts viens liecinieks.

 

Komentāri (9)

Ilona Auziņa 01.09.2011. 08.31

Šī tiesa jau tā ir veiksmīgi novilcināta. Nu vēl kādam no tiesājamajiem ir jāaizbēg un ar to lieta būs beigusies, bet vesela varza blēžu būs izsprukusi no soda, kā jau tas ir parasts šeit Latvijā. Viņi taču nenospēra šņabja pudeli veikalā, viņi tikai apzaga valsti, bet tas šeit ir ierasts sīkums par ko nevienu šeit nesoda. Tādas nu ir tās mūsu tiesas, taisnīgas un neatkarīgas. Ja blēdis ar tām prot padalīties, tad viņš tiek attaisnots. Tieši tāpēc arī šeit lielos blēžus attaisno, jo tiem ir ko sadalīt. Bet nosperto pudeli neviens tiesnesi ar bomzi kopā netukšos, tāpēc to notiesā.

+3
0
Atbildēt

0

mary75 01.09.2011. 08.50

Latvijas tiesas – vishumānākās tiesas pasaulē!

+2
0
Atbildēt

0

kkristaps 01.09.2011. 09.54

Man nāk atmiņā, ka diezgan nesen mūsu superhumānā tiesa nolēma nepiemērot pirmstiesas apcietinājumu kādam narkotiku vairumtirgotājam sakarā ar to, ka viņš sirga ar cukurslimību un viņa apgādībā bija sīki, kusli bērniņi un veca, pagalam slima māmulīte. Minētais kungs pazuda tālēs zilajās, ka nomītie papēži cilājās …

+2
0
Atbildēt

1

    dzintarz > kkristaps 02.09.2011. 17.21

    Bet mūsdien’ apstākļos tak iespējams omītei un kuslajiem bērniem palīdzēt arī attālināti no jebkuras pasaules vietas.. Velti pārmest tiesas mīlulim aizlaišanos “tālēs zilajās”.
    Patiesību sakot, arī no latvju “t.s. cietumiem” nav nekādu problēmu organizēt transakcijas un kārtot businesu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu