Nezināmu īpašnieku uzņēmums atpērk Rīgas apriņķa medijus • IR.lv

Nezināmu īpašnieku uzņēmums atpērk Rīgas apriņķa medijus

24
Tipogrāfijā. Foto: Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Jauns uzņēmums risina sarunas par “Rīgas Apriņķa Avīzes” iegādi, iecere attīstīt arī divus portālus

Uzņēmumu reģistrā reģistrēta akciju sabiedrība “KNK mediji”, kas plāno iesaistīties reģionālo mediju biznesā. Uzņēmums patlaban risina sarunas par “Rīgas Apriņķa Avīzes” iegādi, bet “KNK mediji” meitas uzņēmums SIA “Ogres Balss” ir iegādājusies interneta portālu “Ogrenet”, Ir.lv informēja “KNK mediji” valdes priekšsēdētāja Vera Buldinska.

Buldinska savulaik strādājusi dažādos “Dienas mediju” reģionālajos laikrakstos. Viņa Ir.lv sacīja, ka tagad “KNK mediji” notiek sarunas ar “Rīgas Apriņķa Avīzes” īpašniekiem – vairākām privātpersonām un pašvaldībām – par avīzes kapitāldaļu pārpirkšanu. Ja darījums notiks veiksmīgi, uzņēmums plāno nodarboties ar šīs avīzes izdošanu 17 Pierīgas novados, tajā skaitā Siguldas, Jūrmalas un Olaines pilsētās, kā arī šīs avīzes un “Ogrenet” portālu attīstīšanu.

Pēc Buldinskas teiktā, šo mediju redakcionālajai brīvībai nekas nedraud. “Esmu no “Dienas” skolas, mums citādi nemācīja. Kas tur notiek šobrīd, nezinu,” teica Buldinska. Savukārt uz jautājumu, kas ir uzņēmuma īpašnieki, Buldinska atbildēja, ka nezinot. “Mani uzrunāja Eva Lūse un jautāja, vai es negribu atgriezties izdevējdarbībā. Es piekritu,” skaidro Buldinska.

Savukārt Lūse, kas ir jaunā uzņēmuma padomes locekle un joprojām strādā Latvijas Radio, par jauno uzņēmumu sīkāk neko nevēlējās atklāt, uzsverot, ka viss patlaban esot vien ideju stadijā.

Vaicāta par uzņēmuma īpašniekiem, Lūse aicināja Ir.lv to pašiem noskaidrot. Uz jautājumu, vai avīze netiks izmantota politiskiem mērķiem [Lūse 2009.gadā no “Visu Latvijai!” saraksta startēja pašvaldību vēlēšanās, bet šobrīd noliedz, ka būtu bijsui VL biedre vai šīs partijas atbalstītāja], žurnāliste atbildēja ironiski: “Protams, avīze būs partijas rupors.” Uz atkārtotu jautājumu par medija turpmāko saikni ar partiju, Lūse atbildēja noliedzoši. Viņa arī uzsvēra, ka jaunais medijs avīzi izdošot pēc Saeimas vēlēšanām. Pati Lūse tajā nerakstīšot, taču būšot padomes locekle.

Saskaņā ar “Lursoft” datu bāzē pieejamo informāciju, “KNK mediji” apmaksātais pamatkapitāls ir 25 000 latu. Uzņēmuma padomes locekļu vidū ir arī Evas Lūses vīrs Aigars, kurš ir arī padomes priekšsēdētāja amatā. Kā uzņēmuma darbības veids norādīts laikrakstu iespiešana, interneta portālu darbības nodrošināšana un citi.

 

Komentāri (24)

andrisskrastins 11.08.2011. 15.21

Šādi iepirkumi pirms vēlēšanām ir diezgan skaidri – politiskā ietekme.

+11
-1
Atbildēt

0

Jānis Dreimanis 11.08.2011. 15.27

Neko daudz par Evu Lūsi nezinu, bet tik, cik esmu redzējis viņu 100. panta preses klubā – daudz neatšķiras no NRA “žurnālistiem”. Arī slepenība raisa aizdomas.

+11
-1
Atbildēt

0

Una Grinberga 11.08.2011. 15.39

Pārsteidz Veras Buldinskas “nezināšana” :) Vai nu viņa domā, ka cilvēki ir stulbi, vai arī viņa pati nezina, ka tāda ir. Neviens normāls cilvēks nestrādā firmā, kurai nezina vadītāju un īpašnieku.

+12
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu