VL-TB/lNNK premjera amata kandidāts - Gaidis Bērziņš • IR.lv

VL-TB/lNNK premjera amata kandidāts – Gaidis Bērziņš

31
Gaidis Bērziņš (no kreisās) un Roberts Zīle. Foto: Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Lēmums pieņemts vienprātīgi, Bērziņu esot ieteicis Zīle

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”- “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” premjera amata kandidāts būs bijušais tieslietu ministrs, advokāts Gaidis Bērziņš. Šādu lēmumu pēc VL-TB/LNNK līdera un iepriekšējā premjera amata kandidāta Roberta Zīles ieteikuma apvienība pieņēmusi vienprātīgi, Ir.lv informēja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Kā norādīja Dzintars, sākotnēji partijas biedri premjera amatam atkārtoti rosinājuši nosaukt Zīli, taču tad izvērtušās diskusijas par to, vai nevajadzētu premjera amatam tomēr virzīt kādu, kas piedalās 11.Saeimas vēlēšanās. “Vienojāmies par principiem, ka premjera amata kandidātam ir jābūt tādam, kurš saņēmis lielu vēlētāju atbalstu iepriekšējās vēlēšanās, plus lielāka pieredze praktiskajā politikā un izpildvaras institūcijās,” pauda Dzintars.

Pēc Dzintara teiktā, Bērziņa kandidatūru pirmais esot ietaicis Zīle. “Šajos astoņos mēnešos, kopš esam strādājuši kopā, neesmu manījis neko tādu [viņa darbā], kas neatbilstu mūsu morāles un ideoloģiskajiem principiem, ” pauda Dzintars. Savukārt ar Zīli Ir.lv pagaidām nav izdevies sazināties.

Kandidatūras ministru amatiem VL-TB/LNNK pagaidām tur noslēpumā.

Jau vēstīts, ka VL-TB/LNNK iepriekšējais premjera amata kandidāts bija Zīle, kas arī savulaik apvienībai gatavoja ekonomisko programmu.

 

Komentāri (31)

dro 10.08.2011. 21.37

Noklausījos Dzintara interviju PBK. Cepuri nost! Pirmkārt latviešu valodā, otrkārt bez stostīšanās atbildēja uz intervētājas viņasprāt neatbildamajiem jautājumiem izsmeļoši un galvenais godīgi. Nav šaubu NA atbalstītāju ievērojami augs.

+16
-4
Atbildēt

8

    Una Grinberga > dro 10.08.2011. 22.38

    @Ino
    Dzintaram prasīja, kas ir IKP? Ja paprasītu, tad būtu izgāzies kā veca sēta!

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > dro 11.08.2011. 10.15

    @Krix
    Ja Tavs svarīgākais kritērijs politiķim ir spēja runāt skaidrā latviešu valodā un nestostīšanās, tad man patiešām ir grūti spriest, vai Tavi bērni spēs dzīvot šajā valstī, ja valsti vadīs šādi politiķi. Politiķiem tomēr ir jāpiemīt arī citām, daudz svarīgākām īpašībām! Labi, ka viņš vismaz to bakalauru pirms iepriekšējā vēlēšanām “piebeidza”, citādi CVK anketā būtu jāraksta “vidējā izglītība”!

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > dro 10.08.2011. 22.37

    žetons Betijai!

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > dro 12.08.2011. 09.04

    “kādā valodā sazinās ar Osipovu”
    —-
    Jums ir ziņas, ka viņi sazinās?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > dro 10.08.2011. 21.57

    No PBK auditorijas?
    :))

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > dro 11.08.2011. 10.29

    Vēl man ienāca prātā tāds jautājums: nez kādā valodā Dzintars sazinās ar Osipovu? Vai tiešām algo tulku?

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > dro 11.08.2011. 09.41

    Nasing, ņem un paprasi, tad arī izsaki minējumus – lielie NA norējēji bieži vien paši balsta savas domas uz emociju pamata, ko paši pārmet NA…

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > dro 10.08.2011. 22.01

    betijacelmale. Labs!:) No tādiem kā es:)

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

astra_ozo 10.08.2011. 20.28

Labāks kadidāts būtu bijis Zīle (arī tautā daudz populārāks un aizstāvējis latviešu intereses jau kopš Atmodas pirmsākumiem), bet arī Bērziņš ir labs speciālists un vadītājs.
Gudrāk būtu par premjera kandidātu virzīt Zīli.

+9
-2
Atbildēt

1

    lebronj2356 > astra_ozo 10.08.2011. 22.10

    Gluži manas domas…bet nu Zīle laikam negrib atstāt krēslu Briselē :(. Ja ne premjers, tad būtu bijis ļoti labs ekonomikas ministrs. Man patiktu, ja NA uzņemtu kontaktus ar G.Krastu – ar šādu kandidātu, domājams viņu pozīcijas kļūtu vēl stiprākas. Viens nu gan būtu skaidrs, ka NA vairs nav tie pastarīši, kas iesoļoja 10.Saeimā ar 8 mandātiem…

    P.S. Būtu labi, ja Ir publicētu ziņu par ”darba devēju” neapmierinātību ar likuma grozījumiem, kas neļautu prasīt neadekvātas valodu zināšanas, citēju vienu ”šefieni” : ”..esot lūk tāda sajūta, ka šie likuma grozījumi esot pret krievu valodu vērsti..” piulnīgi riebjas šie sīkbodnieki !

    +9
    0
    Atbildēt

    0

Ligiña Doniña 11.08.2011. 03.47

http://www.mixnews.lv/ru/exc... nebija būts krievu vidē,…bet šamējo komenti reāli atgriež tevi dzīvē. Ne mazāko izmaiņu kopš II pas. kara beigām, kad šamējo senči brauca no ģerevņām vagoniem. Krievu duņas staigāja naktskreklos pa ielām, domādamas, ka tās ir balles kleitas…. Ždanoka & Rubiks eiroparlamentā tas IR vāks. Principā jautājums ir ,vai Latvijas emigranti nav bumba ar laika degli? ——Vai varbūt viņiem piedāvāt kādu vēl maigāku integrācijas programmu? Taisnība, Latvija ir divkopienu valsts…brīžiem aizmirstās ko tas nozīmē!

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu