KNAB vairākas stundas pratinājis Šleseru • IR.lv

KNAB vairākas stundas pratinājis Šleseru

26
Ainārs Šlesers. Foto: Raitis Plauks, F64
Baiba Rulle

Pēc pratināšanas Šlesers bijis satraukts

Pirmdien, 8.augustā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vairākas stundas pratinājis Saeimas deputātu Aināru Šleseru (PLL), liecina Ir.lv rīcībā esoša informācija.

Pratināšanu portālam Ir.lv trešdien apstiprināja arī pats Šlesers, norādot, ka “nekādi komentāri nebūs, jo mēs ar KNAB vienojāmies, ka ne no biroja, ne no manis šāda informācija publiski netiks sniegta”.

Pēc avotu sniegtās informācijas, pratināšana Šleseram bijusi nogurdinoša, pēc tās Šlesers juties satraukts. Tomēr pats politiķis Ir.lv atzina, ka pratināšana notikusi draudzīgā gaisotnē: “Man tas bija vairāk nekā priecīgs apmeklējums.”

Šlesers atzina, ka pēc KNAB apmeklējuma nejūtas apdraudēts un, viņa skatījumā, visa tā sauktā KNAB rosinātā oligarhu lieta ir balstīta uz pieņēmumiem. “Ja jau mani kas apdraudētu, tad pagājušo divarpus mēnešu laikā man būtu piemēroti kādi konkrēti tiesas noteikti ierobežojumi. Tādu nav. Es esmu brīvs,” teica Šlesers.

Tomēr Ir.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka Šlesers nevarētu justies tik pārliecināts un drošs, jo, iespējams, vēl līdz 11.Saeimas vēlēšanām KNAB prokuratūrai nodos kriminālprocesu, kurā rosinās arī Šleseram uzrādīt apsūdzību. Tas, visticamāk, arī ir iemesls, kāpēc, pēc avotu atzītā, Šlesers ir satraucies.

KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga norādīja, ka “šāda veida informāciju par konkrētām izmeklēšanas darbībām mēs nekad nesniedzam”.

Jau ziņots, ka Ainārs Šlesers jūlijā tā sauktajā „oligarhu lietā” bija izsaukts sniegt liecības KNAB, taču tur neieradās.

Kā pirms mēneša rakstīja portāls “Pietiek.com”, Šlesers apstiprinājis, ka bijis jādodas liecināt KNAB, bet viņš ar izmeklētāju vienojies par citu datumu – 8.augustu. Pavēsti par ierašanos liecināt politiķis savā pastkastītē gan atradis jau 5.jūlijā. Savu nevaļību Šlesers toreiz skaidroja ar ģimenes apstākļiem – viņam esot jauns mājdzīvnieks – 6,5 mēnešus vecs vācu aitu šķirnes kucēns, kuram nācies operēt ķepu. Tāpēc politiķis mēnesi ik dienu vadājis dzīvnieku uz veterināro klīniku.

Portālam Šlesers teicis, ka KNAB izmeklētājs viņam piedāvājis ierasties uz liecību sniegšanu augusta pirmajā nedēļā, bet arī šis laiks jau bijis saplānots. 

Liecības KNAB jau sniegušas vairākas Rīgas brīvostas pārvaldes amatpersonas, piemēram, pārvaldnieks Leonīds Loginovs, valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks un viņa vietnieks Viesturs Silenieks. 

Tā dēvēto „oligarhu lietā” KNAB 20.maijā ierosināja kriminālprocesu pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu. 

KNAB maija vidū šai lietā veica vērienīgu kratīšanu, pārmeklējot kopumā 42 ar Aināru Šleseru, Aivaru Lembergu un Andri Šķēli saistītus objektus. Lietā iesaistītas 11 personas, tajā skaitā sešas amatpersonas. „Oligarhu lietā” figurē arī 26 komercsabiedrības. 

10.Saeimas balsojums neatļaut kratīšanas PLL deputāta Šlesera dzīvesvietās bija iegansts prezidenta Valda Zatlera lēmumam sākt Saeimas atlaišanas procedūru, par ko tauta nobalsoja referendumā 23.jūlijā.

 

Komentāri (26)

Juris Sils 10.08.2011. 17.33

Man patīk – “mēs ar KNAB vienojāmies, ka ne no biroja, ne no manis šāda informācija publiski netiks sniegta”. Parasti visi saka – man liedza izpaust jebkādas ziņas par procesu utml, bet Šlesers ar viņiem ir sarunājis – jūs te neko daudz nekomentējiet un es arī tad neko neteikšu :D Tas jau līdzinās Čaka Norisa jokiem, piemēram, “Čaks Noriss guļ ar ieslēgtu gaismu, jo tumsai ir bail no viņa.”

Ja (Kad) Šleseru iesēdinās, tad arī viņš laikam teiks :”Es jau pēc savas iniciatīvas! Gribējās drusku atpūsties no kņadas mājās, dibināt jaunus kontaktus, uzrakstīt grāmatu. Aizgāju ar tiesnesi un šitā sarunāju.”

+39
-2
Atbildēt

0

putekliic 10.08.2011. 18.46

“Tomēr pats politiķis Ir.lv atzina, ka pratināšana notikusi draudzīgā gaisotnē: “Man tas bija vairāk nekā priecīgs apmeklējums.”
_____
Šie Šlesera vārdi liecina, ka kungs tiešām ir sacepies! Un jo tālāk, jo pratināšana būs “draudzīgāka” un apmeklējumi būs “priecīgāki” – tā sanāk pēc viņa loģikas!

+20
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 10.08.2011. 17.22

“Man tas bija vairāk nekā priecīgs apmeklējums.” – skaistuma, kas nāk no iekšām, vērts citāts. Acīmredzot vizīte pie KNAB ir bijusi muguras smadzenes jutekliski kairinoša. Žēl, ka kārts ar raudāšanu jau ir izspēlēta. iespējams, drīzumā tā varētu noderēt, kad būs visiem jātaisnojas par politiski angažēto KNAB darbinieku un politisko/biznesa nelabvēļu uzbrukumiem nevainīgajam jēram.

+20
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu