Kalvišķis aptur darbību Šlesera partijā • IR.lv

Kalvišķis aptur darbību Šlesera partijā

12
Ivars Kalvišķis (no kreisās) un Juris Radzēvičs LPP/LC ārkārtas kongresā. Foto: Ieva Čīka, LETA

PLL valdes priekšsēdētājs par partijas nosaukuma maiņu: mēs sevi pielīdzinām zīgeristiem

Ivars Kalvišķis, kurš bija partiju apvienības „Par labu Latviju” valdes priekšsēdētājs, apturējis savu darbību Šlesera Reformu partijā LPP/LC, trešdien ziņo avīze „Diena”.

Kalvišķim nav pieņemams, ka uz vēlēšanu laiku pārdēvēta partija. Viņš uzskata to par kļūdu, pirms kongresa Kalvišķis par šādu lēmumu neesot bijis informēts.

„Tā mēs pielīdzinām sevi zīgeristiem vai zatleristiem,” uzskata Kalvišķis, kurš ir bijis ilggadējs partijas „Latvijas ceļš” biedrs.

Kalvišķis arī atteicies kandidēt Saeimas vēlēšanās un ir atkāpies no apvienības vadītāja amata. Tiesa, pēc Tautas partijas likvidēšanas PLL faktiski savu darbību ir beigusi.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā partijas LPP/LC ārkārtas kongress pēc partijas līdera Aināra Šlesera ierosinājuma lēma uz vēlēšanu laiku pārdēvēt partijas nosaukumu, nosaucot to par Šlesera Reformu partiju LPP/LC.

Tas kongresā nebija pieņemams teju 50 dalībniekiem, pret to asi uzstājās arī ekspremjers Ivars Godmanis, kurš tāpat kā Kalvišķis partijā pārstāv „Latvijas ceļa” spārnu.

Komentāri (12)

Uģis 10.08.2011. 08.08

Neviens jau nenoliedz, ka Šlesera gājiens bija labs joks. Es arī pasmējos.
Taču realitāte ir tāda, ka LPP/LC ar šo pazaudēja daļu no tām nedaudzajām balsīm, uz ko viņi vēl varēja cerēt (un daļu no biedriem arī). Tas, ka patika joks, nenozīmē, ka balsos par “jokdari”.
Šlesers ir nostādījis LPP/LC neapskaužamā situācijā.
Diemžēl … vai par laimi …

+10
0
Atbildēt

0

mariam 10.08.2011. 08.49

Šlesers – tipisks oportūnists – izmantos apstākļus kā vien var, neskatoties ne uz kādiem principiem. Taisīs jaunu partiju, mainīs nosaukumu, ideoloģisko kursu vai saukļus, ja vien tas kaut kā palīdzētu vairāk balsis sagrābstīt, vienīgi populistiska solītāja un meļa, savu lietu bīdītāja būtība jau nekā nemainās.

Bet tas jaunais nosaukums – kā Stendzenieka jociņš, nav gan pārliecības, ka šoreiz tas varētu palīdzēt

+10
-1
Atbildēt

0

kkristaps 10.08.2011. 08.58

Brīnos, ka Godmanis pēc šī spilgtā idiotisma apliecinājuma vēl nav satinis makšķeres. Kaut gan Šlesera “intelekts” Godmanim nebija noslēpums arī pirms sapīšanās ar nabaga Minhauzena sindroma upuri.

+9
-1
Atbildēt

1

    ievuliitis > kkristaps 10.08.2011. 12.15

    Intelekts (šoreiz domāju – Godmaņa) vēl nav godprātības garantija.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu