Ēģiptē sākas Mubaraka tiesas process • IR.lv

Ēģiptē sākas Mubaraka tiesas process

38
Ēģiptieši demonstrācijā pret bijušo prezidentu Mubaraku. Foto: AFP/LETA

Gan Mubaraks, gan viņa dēli noliedz savu vainu apsūdzībās 

Gada sākumā gāztais Ēģiptes prezidents Hosni Mubaraks trešdien kopā ar abiem saviem dēliem stājās tiesas priekšā apsūdzībās par korupciju un slepkavībām. 

Gan Mubaraks, gan abi viņa dēli noliedza savu vainu izvirzītajās apsūdzībās par protestētāju nogalināšanu ar iepriekšēju nolūku. 

Mubaraks tiesas zālē nogādāts nestuvēs. Bijušā prezidenta dēli stāvējuši priekšā tēvam, lai paslēptu viņu no televīzijas kamerām. Tiesas process tiešraidē tiek pārraidīts televīzijā. Šī ir pirmā reize, kad Mubaraks parādās sabiedrībā kopš 11.februāra, kad gadu desmitiem valdījušais līderis paziņoja par atkāpšanos no amata. 

Starp apsūdzētajiem šajā lietā ir arī bijušais iekšlietu ministrs Habibs al Adlijs un seši augstākie policijas virsnieki. Aizmuguriski tiesāts tiks arī Mubaraka tuvs līdzgaitnieks un uzņēmējs Huseins Salems. 

Visi apsūdzētie tiek vainoti par miljoniem dolāru piesavināšanos un par rīkojumu šaut uz protestētājiem janvāra sacelšanās laikā. Tiesnesis brīdinājis, ka no tiesas zāles tiks izraidīts katrs, kurš centīsies traucēt procesa gaitu. 

Mubaraks vairākus mēnešus atradies arestā vienā no Šarm eš Šeihas slimnīcām, kur viņam tika sniegta medicīniskā palīdzība pēc pieredzētās sirdslēkmes. 

Mubaraka režīmam cenšoties apspiest sacelšanos, līdz 11.februārim, kad ilggadējais prezidents, piekāpjoties pieaugošajam spiedienam, beidzot amatu pameta, tika nogalināti vairāk nekā 850 cilvēki. 

Vairāki Mubaraka režīma ministri jau ir notiesāti par korupciju, tostarp Adlijs, kuram tika piespriests 12 gadus ilgs cietumsods.

Komentāri (38)

Janka, Janic 03.08.2011. 19.29

Lembe domaa nee???

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu