Brigmanis: 25% ZRP atbalstītāju balsotu par Lembergu • IR.lv

Brigmanis: 25% ZRP atbalstītāju balsotu par Lembergu

28
Foto: Kaspars Krafts, F64
Indra Sprance

Ārkārtas vēlēšanās ZZS cer iegūt “maķenīt vairāk” vietu nekā 10.Saeimā

Ja Ventspils mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”) nolems startēt Saeimas ārkārtas vēlēšanās, tad “25% Valda Zatlera partijas atbalstītāju nobalsos par ZZS”, uzskata ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, kas pie šādiem secinājumiem nonācis, pētot kādas sabiedriskās domas aptaujas rezultātus. Ar pašu aptauju gan viņš Ir.lv neļāva iepazīties.

Pēc Brigmaņa teiktā, sabiedriskās domas aptauja uzrādot “paradoksālas lietas”. Kamēr apvienības reitings pēdējo mēnešu laikā strauji nokrities līdz 8%, “Lemberga vilkme ZZS uzrādās 30%”. “Tā kā tur viss tiešām būs no tā atkarīgs, vai viņš startēs vai nestartēs, vai viņš būs premjera amata kandidāts, ” pauda Brigmanis. Viņaprāt, “Zatlers maldās, ja uzskata, ka visi tie atbalstītāji, kas viņam šobrīd ir, tie 17,5%, ka viņi visi nāk ar tiesiskuma karogu”.

“Latviskās auditorijas kritums ir pret visiem Saeimas politiskajiem spēkiem. Lielāks, mazāks, bet principā – tas vērtējums ir, ka visa tā Saeima neder un tie cilvēki, kas tur iekšā, arī. Līdz ar to ir arī tāds kā Zatlera partijas pacēlums, jo viņi neviens tur nav iekšā, viņi nāk jauni, skaisti. Bet arī Lembergs nav bijis Saeimas deputāts, viņš neasociē sevi ar deputātu, viņš ir bijis cilvēks, kurš it kā ir bijis kopā, bet tajā pašā laikā palicis ārpusē. Visparadoksālākais ir tas – ja Lembergs startētu, apmēram 25% Zatlera partijas atbalstītāju būtu gatavi balsot par viņu. Aptauja tā rāda, ” pauž Brigmanis.

Lai arī ZZS saraksti šonedēļ pamatvilcienos būs gatavi, patlaban noprotams, ka ZZS nesteigsies ar to iesniegšanu, gaidot Lemberga lēmumu. Viņa tuvākie līdzgaitnieki Saeimas kuluāros min, ka Lembergs, visticamāk, nestartēs, tomēr netiek izslēgta iespēja, ka viņš rīkosies tieši pretēji. 

ZZS sarakstu līderi tradicionāli būs Brigmanis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis, sarakstos būs atrodami arī visu ZZS ministru un pašreizējo deputātu vārdi. Klāt nākusi arī virkne jaunu cilvēku – tajā skaitā bijušais Sabiedrības integācijas fonda vadītājs Nils Sakss, bijušais Augstākās tiesas senators Vilnis Vietnieks, kā arī bijušais Tautas partijas deputāts Māris Kučinskis, kurš no diviem piedāvājumiem – ZZS un “Vienotības” – izvēlējies par labu “zaļzemniekiem”, kā arī pie partijām nepiederošais līdzšinējais apvienības “Par labu Latviju” 10.Saeimas deputāts Imants Jānis Bekešs.

Vēlēšanās ZZS cer iegūt vairāk mandātu, nekā atlaistajā Saeimā. “Es domāju, ka 25 vietas vajadzētu [šobrīd 22 mandāti], ” pauda Brigmanis.

 

Komentāri (28)

kkristaps 03.08.2011. 15.33

Nez vai es esmu vienīgais, kam šī bilde uzdzen vēmienu un gandrīz nepārvaramu vēlmi meklēt pusķieģeli?

+18
-1
Atbildēt

1

    Janka, Janic > kkristaps 03.08.2011. 19.36

    … es jau iepriekš atziimeeju , ka redzot šito feisu gribaas diiraat aazi!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

tetrapack 03.08.2011. 16.23

“Zatlers maldās, ja uzskata, ka visi viņa atbalstītāji nāk ar tiesiskuma karogu. Ir arī tādi, kurus tiesiskums nepavisam neinteresē, un viņi neapšaubāmi nobalsos par ZZS, ja Lembergs izlems startēt,” pavēstīja Brigmanis. “Paradoksāli,” viņš vēl piemetināja, sejā starojot smaidam par jaunapgūto vārdu.

+8
0
Atbildēt

0

baibucio 03.08.2011. 15.46

Nu tā mēs bagāti nepaliksim. ZZS Saeimā nav ko vairs darīt. Viņi ir zaudējuši (jau sen) pašcieņas paliekas un šī jau ir agonija – tikt Saeimā. Ejiet mājās!!

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu