Iesalnieks nekandidēs vēlēšanās • IR.lv

Iesalnieks nekandidēs vēlēšanās

25
Jānis Iesalnieks. Foto: Lita Krone, LETA

Politoloģe: Iesalnieka lēmums atbilst politiskās atbildības kanoniem 

Nacionālās apvienības politiķis Jānis Iesalnieks pēc plašu publicitāti guvušo izteikumu paušanas par Norvēģijas traģēdijas iemesliem nolēmis vēlēšanās nekandidēt un uz laiku apturēt darbību apvienības valdē. 

Iesalnieks paziņojumā presei atzina – viņa norāde, ka traģēdiju Norvēģijā, kad radikālis sarīkoja sprādzienu un nošāva vairākus desmitus jauniešu, izraisījusi kļūdainā multikulturālisma politika, izmantojuši politiskie konkurenti. 

No sava viedokļa Iesalnieks neatkāpjas, un līdzīgas domas esot izteikuši arī dažādi eksperti citviet pasaulē. Taču kļūda esot bijusi tā, ka savus secinājumus viņš izdarījis tik ātri pēc notikušā. 

“Uzņemos politisku atbildību par savu kļūdu un paziņoju, ka atsakos no kandidēšanas gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās, kā arī līdz nākamajam Nacionālās apvienības kongresam nolieku savas partijas valdes locekļa pilnvaras,” viņš pavēstīja un piebilda, ka turpinās darboties, lai viņa pārstāvētā apvienība pēc iespējas veiksmīgāk startētu vēlēšanās.

“Tas atbilst visiem politiskās atbildības kanoniem, varētu teikt [viņš rīkojās] kā no mācību grāmatas. Vēlētos, lai šāda rīcība būtu sagaidāma ne tikai šādā gadījumā, bet arī citos gadījumos un no visām Latvijas partijām,” aģentūrai LETA teica politikas pētniece Iveta Kažoka.

Viņa norādīja, ka mēs nekad neuzzināsim, vai tā ir patiesa nožēla par nevietā izteiktajiem vārdiem vai tā ir priekšvēlēšanu konjuktūra, taču “Latvijas politikā ir jau ļoti daudz vienkārši atzīt savu kļūdu un aiziet no redzamiem amatiem, un atteikties kandidēt. Tas ir netipiski un pareizi”.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu