Ušakovs pāri palikušos ziedojumus atdos bērniem • IR.lv

Ušakovs pāri palikušos ziedojumus atdos bērniem

31
Nils Ušakovs. Foto: Gints Ivuškāns, F64
Vita Bērziņa

Rīgas mērs ziedotāju vārdus ne par ko neatklās

Pieci vai seši bērni, kam nepieciešama ārstēšanās, saņems Rīgas mēra ziedojumu. Savukārt to cilvēku vārdus, kuri ziedojuši naudu Nilam Ušakovam (SC), pilsētas galva noteikti neatklās.

Rīgas mērs Nils Ušakovs otrdienas sākumā mikroblogošanas vietnē Twitter paziņoja, ka labdarībai ziedos 200 tūkstošus latu. Tā būšot nauda, kas palikusi pāri pēc viņa ārstēšanās izmaksu segšanas Berlīnē, kur mērs ārstējās pēc Rīgas maratonā gūtajām traumām. 

Tomēr vēlāk Ušakova preses sekretāre norādīja, ka mērs ir kļūdījies un patiesībā varētu runāt tikai par 170 tūkstošiem latu.

Rīgas mēra ārstēšanās izmaksas Berlīnes klīnikā kopumā bijušas aptuveni 68 tūkstoši latu. Pēc to segšanas Ušakovam bijis skaidrs, ka naudas rēķinu apmaksāšanai pietiks un atlikušos saziedotos līdzekļus viņš ziedos labdarībai.

Ušakovs skaidroja, ka pēc negadījuma maratonā viņa mātes kontā cilvēki dažādās valūtās saziedojuši teju 174 tūkstošus latu. Ar ziedojumu telefona palīdzību savākti vēl 17 tūkstoši, ar īsziņām – vēl 23 tūkstoši. Kopumā savākti ap 215 tūkstošiem latu.

Sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu Ušakovs izvēlēsies sešus vai septiņus bērnus, kuriem nepieciešama ārstēšanās ārzemēs, un ziedos viņiem nepieciešamos līdekļus.

Ir.lv otrdien sazinājās ar diviem Labklājības pārstāvjiem, taču neviens no viņiem nebija gatavs pastāstīt, kā notiks Ušakova ziedojuma sadale, vai tam ir izveidots fonds.

No valsts apmaksātās ārstēšanās Ušakovs atteicies, jo saziedoto līdzekļu bijis pietiekami, lai segtu izmaksas.

Mērs atteicās atklāt savu ziedotāju vārdus un nedarīšot to arī turpmāk. Ziedot esot katra paša vēlme un tas esot pārāk jūtīgs process, lai atklātu kāda labdara personību plašākai publikai. 4000 ziedotāji ieskaitījuši naudu Ušakova mātes kontā, bet uz Lattelecom ziedošanas tālruni saņemti 90 000 zvanu.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu