Štokenbergs: Velšs nav izstrādājis piemaksu kārtību • IR.lv

Štokenbergs: Velšs nav izstrādājis piemaksu kārtību

37
Aigars Štokenbergs. Foto: Lauris Vīksne, F64

Ministrs policijas priekšnieka amatu piedāvās Marķitānam un Ķuzim 

Valsts policijas (VP) priekšnieka amatam iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība) vispirms uzrunās publiski jau izskanējušos kandidātus – pašreizējo VP vadītāja pienākumu izpildītāju Guntaru Marķitānu un VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Intu Ķuzi. To Štokenbergs pavēstīja otrdien LNT raidījumā “900 sekundes”. 

Ministrs atkārtoti uzsvēra, ka šim cilvēkam jābūt autoritātei policijas aprindās. “Tie, kas šobrīd izskanējuši publiskajā telpā būs pirmie, ar kuriem es runāšu,” apliecināja Štokenbergs, kā iespējamos kandidātus minot gan pašreizējo VP priekšnieka pienākumu izpildītāju Marķitānu, gan bijušās iekšlietu ministrs Lindas Mūrnieces (Vienotība) iepriekš minēto Ķuzi. 

Jau vēstīts, ka Štokenbergs līdzšinējo VP priekšnieku Arti Velšu pārcēlis Valsts policijas koledžas direktora amatā. 

Štokenbergs aģentūrai BNS arī norādīja – konkursu uz VP priekšnieka amatu nesludinās un jauno vadītāju meklēs policistu vidū. 

Viņš līdzšinējā VP priekšnieka pārcelšanu citā amatā pamatoja ar to, ka Velšs nebija izpildījis iepriekšējās iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces rīkojumu un līdz 15.jūlijam iesniedzis priekšlikumus par piemaksām policistu darba algai un darba laika organizāciju. Uz jautājumu, vai tas ir vienīgais iemesls Velša pārcelšanai, Štokenbergs atbildēja: “Tas ir pietiekams iemesls. Ir daudzi simti policistu, kas gaidīja šos priekšlikumus.”

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu