Vīķe-Freiberga kritizē Zatlera vārdu partijas nosaukumā • IR.lv

Vīķe-Freiberga kritizē Zatlera vārdu partijas nosaukumā

32
Vaira Vīķe-Freiberga. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Arī bijusī prezidente to uzskata par veidu, kā apiet „lokomotīvju” ierobežojumu

Jaundibināmās eksprezidenta Valda Zatlera partijas nosaukums Zatlera reformu partija (ZRP) ir veids, kā apiet savulaik izsludināto paša likumu pret partiju “lokomotīvēm”, šādu viedokli intervijā telekompānijai LNT pauda bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

“Tā ir acīmredzama un klaja nekonsekvence,” akcentēja Vīķe-Freiberga, norādot, ka Zatlers pats neievēro to, ko savulaik noteica citām partijām, raksta „Nozare.lv”.

Savukārt Zatlers komentēja, ka “upurējis” savu uzvārdu, lai tas kalpotu kā sauklis jauniem politiskajiem procesiem. “Uzvārds ir tikai identifikācijas pazīme,” piebilda eksprezidents.

Jau ziņots, ka topošās partijas kodolā darbojas vairākas bijušās Valsts prezidenta kancelejas darbinieces – bijusī eksprezidenta Zatlera preses sekretāres vietniece Daiga Holma, prezidenta juridiskā padomniece Inese Lībiņa-Egner, likumdošanas padomniece Sandra Sondore-Kukule, sabiedrisko projektu vadības padomniece Kristīna Pelša un stratēģiskās plānošanas un analīzes padomniece Zanda Kalniņa-Lukaševica.

ZRP plāno 23.jūlijā dibināšanas kongresā pulcēt nedaudz vairāk kā 200 biedru, savukārt pēc dažām nedēļām, 13.augustā, iecerēta liela kopsapulce, kurā varētu piedalīties ap 1200 cilvēku, pastāstīja Holma.

ZRP dibināšanas kongress notiks referenduma dienā, 23.jūlijā, plkst.14 Rīgā, “Sapņu fabrikā”. Tajā paredzēts savākt nepieciešamos parakstus partijas dibināšanai, apstiprināt statūtus un ievēlēt valdi, kuru kā partijas izveidošanas iniciators ieteiks eksprezidents Zatlers, kurš arī pretendēs uz partijas vadītāja amatu.

Tāpat arī šajā kongresā plānots izlemt par partijas biedra naudām un citiem finansējuma piesaistīšanas principiem.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu