Zatleram pievienosies Ražuks, zināms partijas kodols • IR.lv

Zatleram pievienosies Ražuks, zināms partijas kodols

27
Romualds Ražuks saņem laba vēlējumus pērn piketā pie Jūrmalas domes. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Zatlera partijai pievienosies arī bijušie prezidenta kancelejas darbinieki

Politiķis un viens no Atmodas laika līderiem Romualds Ražuks otrdien nolēmis pamest “Pilsonisko savienību” (PS) un pievienoties Zatlera Reformu partijai (ZRP). Par ZRP interesi izrāda arī līdzšinējais “tēvzemietis” Andrejs Požarnovs, ziņo BNS. 

Ražuks, kurš apmeklēja ZRP programmu veidojošo darba grupu sēdes, otrdien uzsvēra, ka eksprezidents Valdis Zatlers piedāvājis pievienoties viņa komandai un viņš uzreiz esot piekritis. 

“Tas ir mans personīgs lēmums, kas ir balstīts uz līdzšinējo sadarbību ar Zatleru,” sacīja Ražuks un atgādināja, ka pēdējos gadus viņš vadījis Zatlera paspārnē izveidoto Mazākumtautību padomi.

Zināms arī partijas kodols. Tajā darbojas bijusī eksprezidenta V.Zatlera preses sekretāres vietniece D.Holma, portāla “Satori” vadītājs Reinis Tukišs, Saeimas deputāta mandātu nolikušais un Vienotību pametušais Klāvs Olšteins, SIA “Brain games” (“Prāta spēles”) direktors Pāvils Jurjāns, kā arī vairākas bijušās Valsts prezidenta kancelejas darbinieces – prezidenta juridiskā padomniece Inese Lībiņa-Egner, likumdošanas padomniece Sandra Sondore-Kukule, sabiedrisko projektu vadības padomniece Kristīna Pelša un stratēģiskās plānošanas un analīzes padomniece Zanda Kalniņa-Lukaševica, raksta LETA. 

Partijas pārstāvji pastāstīja, ka pie ZRP plānots dibināt domnīcu, kurā tiktu ģenerētas dažādas idejas. Tajā darbošoties arī Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs Roberts Ķīlis. 

Patlaban tiekot strādāts pie partijas ekonomiskās programmas, kuru palīdz veidot ap desmit ekspertu, tostarp ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis.

Uz Zatlera partijas diskusiju otrdien bija ieradies arī bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs, pašvaldības aģentūras “Rīgas dārzi un parki” direktora vietnieks Uldis Petrēvics un skandināvu uzņēmumu vadības programmatūras kompānijas “HansaWorld” Latvijas izplatītāja īpašnieks un vadītājs Edmunds Sprūdžs, vēroja LETA. 

Rinkēvičs gan norādīja, ka tikai ieradies apciemot “vecus draugus”. Savukārt Požarnovs teica, ka aizpildījis pieteikuma anketu. 

ZRP pievienojies arī “HansaWorld Latvia” vadītājs un īpašnieks Edmunds Sprūdžs. Viņš teica, ka netic esošajiem politiskajiem spēkiem, bet ZRP principi viņam ir simpātiski. “ZRP tiek veidota ideoloģiski, nevis analizējot, par ko nobalsos vēlētājs un mēģinot pielāgot solījumus,” norādīja Sprūdžs.

Vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, piemēram, bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis, LDDK vadītāja Elīna Egle, tiesnesis Andris Guļāns un Atmodas laika līderis Dainis Īvāns, atteikušies līdzdarboties partijā.

Šodien jaunajās biroja telpās Rīgā, Dzirnavu ielā 74/76, 2.stāvā, pulcējās pirmie jaundibināmās partijas atbalstītāji, lai darba grupā diskutētu par Zatlera Reformu partijas Manifestā paustajiem darbības principiem.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu