Zatlera partijas diskusiju apmeklē Ražuks un Požarnovs • IR.lv

Zatlera partijas diskusiju apmeklē Ražuks un Požarnovs

26
Eksprezidents Valdis Zatlers topošās Zatlera Reformu partijas diskusijas laikā, kurā diskutē par desmit partijas Manifestā paustajiem darbības principiem. Foto: Edijs Pālens, LETA

Vienotība Zatleram jaunus piedāvājumus neizteiks

Topošās Zatlera Reformu partijas jaunajā birojā Dzirnavu ielā otrdien notikušo iespējamo partijas biedru diskusiju apmeklēja pērn gāztais Jūrmalas mērs un partijas “Pilsoniskā savienība” biedrs Romualds Ražuks, kā arī šajā pavasarī “tēvzemiešus” pametušais kādreizējais Saeimas un Rīgas domes deputāts Andrejs Požarnovs, novēroja aģentūra LETA. 

Uz diskusiju bija ieradies arī bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs, pašvaldības aģentūras “Rīgas dārzi un parki” direktora vietnieks Uldis Petrēvics un SIA “Brain games” (“Prāta spēles”) direktors Pāvils Jurjāns. 

Jaunajās biroja telpās Rīgā, Dzirnavu ielā 74/76, 2.stāvā, pulcējās pirmie jaundibināmās partijas atbalstītāji, lai darba grupā diskutētu par Zatlera Reformu partijas Manifestā paustajiem darbības principiem. 

Uz pirmo diskusiju bija ieradušies nedaudz vairāk kā 20 cilvēku, bet otrajā diskusijā jau bija vairāk par 30 dalībniekiem. Diskusiju moderatore bija eksprezidenta Valda Zatlera bijusī stratēģiskās plānošanas un analīzes padomniece Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Zatlers atnākušajiem atbalstītājiem pauda prieku, ka darbība jaunajā birojā sākusies ar diskusijām par principiem, kas ir partijas dibināšanas pamatā, un ar domu par projektiem, kas tālāk tiks realizēti. “Pie šiem principiem mēs atgriezīsimies katru reizi, kad būs jāpieņem nopietni lēmumi,” solīja eksprezidents. 

Zatlers atzīmēja, ka partija tiekot veidota no “baltas lapas” ar atbalstītāju sejām, domām un darbiem. Eksprezidenta jaunveidojamajā partijā otrdien sākās diskusijas par desmit partijas Manifestā paustajiem darbības principiem. 

Partiju apvienības Vienotība priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa novēl Valdim Zatleram veiksmi, veidojot savu partiju, un cer, ka tā izveidosies par profesionālu un konstruktīvu partneri gan tiesiskuma nostiprināšanai Latvijā, gan valsts attīstības jautājumos. 

To otrdien paziņojusi S.Āboltiņa, kura ar Vienotības preses sekretāres Lailas Timrotas strapniecību izplatījusi paziņojumu, ka Vienotība “jaunus piedāvājumus Zatleram neizteiks”.

„Kopā ar Zatleru esam strādājuši krīzes laikā un viens otru atbalstījuši. Novēlam Zatleram veiksmi arī 11. Saeimas vēlēšanās un darboties spējīgu komandu. Vienotība nešaubās, ka Zatlera Reformu partija vēlēšanās pārvarēs 5% barjeru, un ir svarīgi, ja Vienotība un ZRP sadarbosies, lai partnera partijā būtu augstas kvalitātes politiķi. 11.Saeimai ir jābūt pakāpi augstākai kvalitātē, to prasa ne tikai pats referenduma fakts, bet tā ir arī reāla valsts nepieciešamība,” uzsver Āboltiņa.

Diskusijās piedalīties tika aicināts ikviens, kas bija iesūtījis elektronisku pieteikumu un paudis vēlmi līdzdarboties. Līdz šim kļūt par partijas biedriem un līdzdarboties reformu īstenošanā pieteikušies vairāk nekā 1000 cilvēku no visas Latvijas. 

Kā ziņots, Zatlera Reformu partijas dibināšanas kongress notiks 23.jūlijā.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu