Zatlera partijā grib redzēt jaunos bez politiskas pagātnes • IR.lv

Zatlera partijā grib redzēt jaunos bez politiskas pagātnes

31
Foto: Raitis Plauks, F64

Dažādu sfēru profesionāļi, jauni, gudri, nav darbojušies politikā līdz šim

Tāda aina atklājas sociālo un mediju pētījumu aģentūras “TNS Latvia” sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu “900 sekundes” jūlijā veiktajā pētījumā. 

Ekonomiski aktīvie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 55 gadiem jaundibināmajā eksprezidenta Valda Zatlera partijā galvenokārt gribētu redzēt jaunus cilvēkus, kuri līdz šim nav darbojušies politikā. Šādu viedokli pauduši 16% aptaujāto, raksta LETA. 

Viņi arī cer sagaidīt Zatlera Reformu partijā cilvēkus, kuri ir gatavi strādāt valsts labā, – 3%, godīgus, nekorumpētus cilvēkus – 3%, dažādus populārus cilvēkus, kas šobrīd nedarbojas aktīvajā politikā. 3% ekonomiski aktīvo pilsoņu vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka svarīgāk par personībām partijā ir citi aspekti.

Ekonomiski aktīvie pilsoņi kā personas, kuras gribētu redzēt Zatlera veidotajā partijā, visbiežāk minējuši valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu – 7% gadījumu, eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu – 3%, Zatleru – 3%, bijušo ģenerālprokuroru Jāni Maizīti – 2% un Ventspils mēru Aivaru Lembergu (“Latvijai un Ventspilij”) – 2% gadījumu. 

8% aptaujāto norādījuši, ka Zatleram nav nepieciešams dibināt partiju, 4% aptaujāto norādījuši, ka neinteresējas par politiku, savukārt 1% aptaujāto pilsoņu atzinis, ka paši labprāt darbotos Zatlera jaundibinātajā partijā. Trešajai daļai – 35% – aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā. 

Kā ziņots, Zatlers jaunās partijas dibināšanas kongresu nolēmis rīkot 23.jūlijā. 

Aptauja veikta no 12.jūlija līdz 14.jūlijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 900 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu