Ārzemju mediji: traģēdija uz Volgas apliecina Krievijas “pūstošo dabu” • IR.lv

Ārzemju mediji: traģēdija uz Volgas apliecina Krievijas “pūstošo dabu”

13
Traģēdijā bojāgājušās Fainas Valiuļinas radinieki un draugi sēru ceremonijā Kazaņā. Foto: AFP/LETA

Kuģa “Bulgarija” traģēdija Krievijā, kurā dzīvību zaudēja 116 cilvēku, ir “tipiski krieviska traģēdija”. 

Tā uzskata vairāki ārvalstu mediji, kuri vēsta par notikumiem Krievijā – 10.jūlija traģēdiju Volgas upē Tatarstānā, kad dzelmē nogrima 56 gadus vecais kuģis “Bulgarija”. “Krievija pūst, un neviens negrib to ņemt vērā,” konstatē vācu laikraksts “Die Tageszeitung”. 

“Krievijā pavisam nelielu defektu dēļ mirst tik daudz cilvēku, ka pārņem šausmas,” raksta avīze, kas uzskata, ka traģēdijas upuru skaits parāda varas iestāžu vienaldzību pret cilvēku dzīvību, raksta portāls Newsru.com. 

Krievi ir šokēti par notikušo traģēdiju, tomēr valstī, kurā sabiedrība samierinās ar ierēdņu vienaldzību, ir grūti novērst šausmas, raksta “The Washington Post”. Avīze pārmet Krievijas prezidentam Dmitrijam Medvedevam paša rīkojumu neizpildīšanu un valstī valdošo korupciju. 

Krievijā otrdiena ir sēru diena, pieminot cilvēkus, kas svētdien gāja bojā Volgas upē, Tatarstānas reģionā, avarējot pasažieru kuģim “Bulgarija”, ziņo LETA. 

Atbilstoši jaunākajiem datiem uz kuģa avārijas brīdī atradās 205 cilvēki. 79 cilvēkiem izdevās izglābties, bet avārijas vietā līdz šim atrastas 59 cilvēku mirstīgās atliekas. Cerību, ka dzīvs varētu būt vēl kāds pasažieris vai apkalpes loceklis, nav praktiski nekādu, vēl pirmdien apliecināja glābēju pārstāvji un atbildīgās amatpersonas. 

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (Vienotība) otrdien apmeklēja Krievijas vēstniecību Rīgā un parakstījās līdzjūtību grāmatā, tādējādi izsakot līdzjūtību par bojāgājušajiem, nogrimstot pasažieru kuģim “Bulgarija”. 

“Ziņa par traģēdiju Volgas upē ir dziļi skārusi visus Latvijas iedzīvotājus. Ir ārkārtīgi skumji apzināties, ka bojā gājis tik liels skaits cilvēku, starp kuriem bija arī daudz bērnu. Lai arī kādi būtu traģēdijas iemesli, tas ir neatsverams un rūgts zaudējums. Tāpēc Latvijas tautas vārdā, kā arī pats personiski vēlos izteikt visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus bojāgājušo tuviniekiem šajos smagajos likteņa brīžos,” teikts ministra līdzjūtības ierakstā.

Komentāri (13)

andrisskrastins 12.07.2011. 18.10

Mani interesē cik ilgi krievi spītīgi turēsies pie šīs anarhistiskās gaisotnes. Man pat neinteresē demokrātiskie principi – viņi pat nespēj ar elementāru kārtību tikt galā. Kuram inspektoram cēlās roka par šņabja pudeli ļaut šim kuģim izbraukt no ostas? Kurš virsnieks nogulēja, lai aizsūtu vienību un neļautu fiziski izbraukt šim bīstamajam nāves slazdam?

Putins nākot pie varas sludināja, ka Rietumu demokrātija esot krieviem nederīga un tagad valdīšot stingrā roka. Jā, redzu, kāda stingrā roka valda. Krievu nespēja paskatīties spogulī un pateikt ka viņi ir sūdos un ka neviens cits pie tā nav vainīgs sāk reāli kaitināt (letiņiem protams šī slimība ar eksistē, bet daļa sabiedrības tomēr meklē patiesību).

+11
0
Atbildēt

0

ltvpanorama 12.07.2011. 20.41

viņiem viss brūk..palasiet jūlijas latiņinas rakstus šajā sakarā..var parakties netā un atrast, viņa toreiz rakstija par Šušenskas HES avāriju..bet nu kā kulaks uz acs arī šim gadijumam..tā no reizes uz reizi..āvarē un spridzina ik pa laikam..un nekas nemainās.. varas solījumi un draudi, vainīgos atrast..sodīt..labākā gadienā noķer pārmijniekus.. līdz nākamai reizei – lai arī salīdzinot ar krieviem mēs varam sist pie krūts, pie mums tā nau..bet tas nau mierinājums..arī mums par naudu vells danco..un kur garantijas…

+3
0
Atbildēt

0

Viktorija Jākobsone 12.07.2011. 17.57

baigi labi izstās tā reklāma rakstam pa vidu —
par iespeeju laimeet braucienu ar kruīza kuģi lul

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu