Ušakovs Zatleram novēl īstenot reformas, ne “viena cilvēka pasākumu” • IR.lv

Ušakovs Zatleram novēl īstenot reformas, ne “viena cilvēka pasākumu”

32
Nils Ušakovs. Foto: Nora Krevneva, F64

Rīgas mērs Nils Ušakovs bijušajam prezidentam Valdim Zatleram novēl īstenot patiesas reformas, taču lielas pārmaiņas pēc vēlēšanām neparedz. 

Runājot par Zatleru un viņa izšķiršanos dibināt jaunu partiju, viens no “Saskaņas centra” (SC) līderiem un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs otrdien LNT raidījumā “900 sekundes” norādīja uz nepieciešamību pēc patiesām reformām, ziņo BNS.

“Viņam [Zatleram] gribētos novēlēt, lai viņam tieši visa tā rīcība vainagojas ar reformu partiju izveidi, nevis ar viena cilvēka pasākumu, jo reformas ir vajadzīgas,” uzsvēra politiķis, norādot, ka to, cik veiksmīgi Zatleram šis mērķis izdevies, varēs redzēt tikai pēc vēlēšanām un viņa tālākās rīcības. 

Kādas izredzes paredzamajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās būs topošajai Zatlera partijai, Ušakovs gan neņēmās spriest, norādot, ka jaunā partija pat vēl nav piereģistrēta. 

Valsts prezidenta solis atlaist Saeimu, viņaprāt, ir atbalstāms, jo “Saeima nebija pilnvērtīgi rīcībspējīga, mēs to redzējām, arī skatoties uz koalīcijas darbu”. Līdz ar to parlamenta atlaišana bijis vien loģisks solis. 

Taču pēc paredzamajām parlamenta ārkārtas vēlēšanām lielas izmaiņas Saeimas sastāvā, visticamāk, nav gaidāmas, tomēr visas partijas varētu piedzīvot arī nepatīkamus pārsteigumus. 

Kā zināms, Valda Zatlera rosinātais tautas balsojums par vai pret Saeimas atlaišanu notiks 23.jūlijā.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu