Ušakovs atgriezies, strādās īsākas stundas • IR.lv

Ušakovs atgriezies, strādās īsākas stundas

18
Foto: Nora Krevneva, F64

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) atgriezies darbā, jūtas labi, bet varētu strādāt īsākas stundas.

N.Ušakovs ir gatavs veikt Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumus. Par to viņš pirmdien pavēstīja žurnālistiem, ziņo LETA. 

Mērs, iespējams, šonedēļ nestrādās desmit, bet gan četras sešas stundas dienā. 

Viņš norādīja, ka, skrienot maratonu, pārvērtējis savus spēkus, tomēr, ja skries vēl, solīja cīnīties par medaļām. Ušakovs noliedza iepriekš izskanējušās versijas, ka pirms maratona būtu lietojis enerģijas dzērienu. “Maratona dienā apēdu šokolādi un izdzēru kafiju, ko nopirka mana preses sekretāre Anna Kononova,” sacīja Rīgas mērs. 

Ušakovs skaidroja, ka negadījums noticis, jo “skrienot dažreiz cilvēkiem rodas pārslodze, kas ietekmē muskuļus, tad sākās muskuļu deformācija un asinīs nonāk toksīni, kas savukārt ietekmē iekšējiem orgānus”. Šajā gadījumā pastāvēja apdraudējums, ka būs nepieciešama aknu transplantācija, turklāt divas līdz trīs nedēļas viņam nefunkcionēja nieres. 

Rīgas mērs arī teica, ka mediķi Vācijā vēl nezina, ka Ušakovs ir atgriezies darbā.

Ušakovs “Charite” klīnikā Berlīnē nonāca pēc piedalīšanās Rīgas maratonā 22.maijā. Mērs bija plānojis pieveikt 21 kilometru – pusmaratona distanci, taču dažus desmitus metru pirms finiša viņam kļuva slikti un viņš zaudēja samaņu. Mēra iekšējo orgānu sistēma bija smagi cietusi no pārkaršanas, tāpēc viņš tika nogādāts Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļā, bet pēc ārstu ieteikuma 24.maijā tika pārvests turpmākai ārstēšanai uz Berlīni.

Līdz 30.maijam Ušakovs ar medikamentu palīdzību tika turēts miegā, lai būtu iespējams veikt intensīvo terapiju, bet pēc pamošanās intensīvā terapija turpināta līdz 16.jūnijam. Ārstēšanās Berlīnē mēram izmaksās vairāk nekā 180 000 latu. Viņa ģimene atvēra ziedojumu kontus, un nepieciešamā summa tika saziedota nedēļas laikā.

Komentāri (18)

astra_ozo 11.07.2011. 15.41

sāks strādāt… :) – ko ta nu viņš TĀDU darīs? :)
Daži jau cerēja, ka pēc iziešanas no komas varbūt būs mainījis politiskos uzskatus, bet laikam jau būs alojušies…

+5
0
Atbildēt

0

juris 11.07.2011. 14.23

Nu kas tad bija pie vainas?
Dīvaina tā piezīme par to, ka kafiju nopirka viņa sekretāre. Vai nav vienalga, kur viņš dabūja kafiju? Ko viņš ar šo grib pateikt? Ka viņš pats sev kafiju nepērk vai to, ka sekretāre kaut ko kafijā iebirdināja?! Ok, ākstos.

Bet kas tad bija pie vainas? (atbilde gan jau — tā ir viņa privātā darīšana)

+5
-1
Atbildēt

1

    reksa > juris 11.07.2011. 19.06

    Sekretāre būs pārpratusi un kafiju ar kokainu sajaukusi :)))
    Krieviski abi vārdi sākas ar “ko-” :)))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

anita_meistere 11.07.2011. 14.12

neticami. vesels, samērā sportisks un jauns cilvēks…iedzer kafiju, uzkož šoķeni..noskrien 20 km (un neba pirmo rezi, un neba 1x gadā)…un nonāk vācijas reanimācija ar caurumiem mukuļos un iekšejos orgānos. nu beidziet. ir jābūt kādam daudz nopietnākam iemeslam.

+5
-2
Atbildēt

3

    Andris > anita_meistere 11.07.2011. 16.03

    Maratonos mirst pat daži profesionāli sportisti, kuri ietur pareizu diētu desmitiem gadu un neiesaīstas nekādā politikā vai biznesā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Juris Millers > anita_meistere 11.07.2011. 22.22

    Mūsu ķermenis pārsvarā sastāv no ūdens. Ja jebkādā veidā ievērojami izmaina šo vissvarīgāko ķermeņa sastāvdaļu, tad pārējās organisma daļas var arī nespēt kompensēt. Viegli nomirt var gan no straujas atūdeņošanās (un tais sekojošas pārkaršanas), gan no pārāk liela izdzertā ūdens daudzuma un tam sekojošajam elektrolītu disbalansam. Sporta dzērienos (nejaukt ar energy drinkiem!) ir elektrolīti kuru trūkums organismā ver izraisīt tādas sekas.

    Gan kafija, gan šokolāde ir diurētiķi kas sekmē organisma atūdeņošanos. Tas plus vēl tas, ka viņš neidzēra vajadzīgos paris litrus ūdens (ar elektrolītiem) maratona laikā ir pilnīgi pietiekošs izskaidrojums viņa kaitēm,

    0
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > anita_meistere 11.07.2011. 16.40

    nu bet cēloņi ta kādi…iedzimtas sirds kaites pārsvarā. un te bija 21 km ne 42..ir starpība. profiem arī tā slodze ir pavisam citādāka…a rumpīša “konstrukcija” ta mums visiem ir +- vienāda.

    bijat te viena versija, ka dienu pirms Nils bija kaut kāda ballītē…tb ka ir lietots alko. mož tas?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu