Šķēle paziņo par politiķa karjeras beigām • IR.lv

Šķēle paziņo par politiķa karjeras beigām

27
Kaspars Krafts, F64

Mana politiskā karjera ir noslēgusies – tā pirmdien paziņojis bijušais Tautas partijas (TP) dibinātājs un tās priekšsēdētājs Andris Šķēle.

A.Šķēle LNT raidījumā “900 sekundes” norādīja, ka astoņus gadus nav bijis aktīvs politikā, taču atgriezies, jo bija kur atgriezties – bija TP, tagad tās var nav, “es vairs tajā [politikā] nepiedalīšos”. Kā galveno kļūdu, ko ilgākā laikā pieļāvusi TP, Šķēle minēja tās kļūšanu par varas partiju. “Tā vairs nebija konsekventa savu mērķu sasniegšanā,” uz Šķēles sacīto atsaucas LETA.

Viņš uzsvēra, ka visi TP pūliņi pēdējos gados palika nesadzirdēti, parlamentā priekšlikumi tika noraidīti tikai tāpēc, ka tos izteica TP. “Zīmols “Tautas partija” – tā lappuse politikas vēsturē ir pāršķirta,” sacīja Šķēle un piebilda, ka partijas likvidēšana nekādā mērā nav saistāma ar vairāk nekā viena miljona soda naudas maksāšanu par priekšvēlēšanu kampaņas pārkāpumiem. “Tāda jautājuma partijas kongresa dienaskārtībā nebija,” sacīja Šķēle.

Pašreizējo politisko situāciju Latvijā Šķēle nodēvēja par “kreisu popkultūras politisko kokteili”, bet gaidāmās Saeimas vēlēšanas par “zemas kultūras teātri, kurā būs ļoti trūcīga izvēle”, par ko balsot. “Tas būs populistisks politiskais sprints,” sacīja politiķis. Šķēle neuzskata, ka pēc TP likvidēšanas sāksies tās biedru masveida stāšanās citās partijās, jo, viņaprāt, pēc kāda laika TP idejas atgriezīsies un politiķi atradīs sev vietu. Sestdien TP 15. kongresa delegāti nolēma likvidēt partiju. No 308 kongresa delegātiem par TP darbības izbeigšanu nobalsoja 248. Pret balsoja 26 kongresa delegāti. Par partijas likvidatori kongress vienbalsīgi iecēla partijas ģenerālsekretāri Ramonu Pitenu. Partijas likvidācijas process kopumā varētu aizņemt pusgadu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) 2008.gadā uzdeva partijai pārskaitīt valsts budžetā pretlikumīgi saņemtos un iztērētos finanšu līdzekļus 1,03 miljonu latu apmērā. TP KNAB lēmumu pārsūdzēja tiesā, kas galējo lēmumu varētu pieņemt šā gada augustā.

TP ir 1155 biedri. Tautas partija dibināts 1998.gada 2.maijā Rēzeknē.

Komentāri (27)

dro 11.07.2011. 11.03

Izrādās, ka Šķēle ir tāds pats šņukstētājs kā Šlesers. Kad solidarizējoties ar vīru, sāka raudat arī Lībane, likās, ka drīz elsos visa zāle, bet izrādījās, ka parējie bija izraudājušies mājās vai jau nolūkojuši citu partiju:))

+15
0
Atbildēt

3

    Jānis > dro 11.07.2011. 19.29

    TP mājaslapā var noskatīties ;)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kkristaps > dro 12.07.2011. 06.40

    Paldies par norādi. Noskatījos, tiesa, man vairāk šķita, ka večuks par ilgu bija klabējis un nobeigumā mute kļuva sausa – tad nu pašķobījās, lai savāktu siekalas un pabeigtu sakāmo, nevis raudāja.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    kkristaps > dro 11.07.2011. 13.21

    Klau, vai Tu nezini, kur šo teātri var noskatīties? Es Latvijas TV jau sen vispār neskatos, un nu redzu, ka esmu palaidis garām iespēju pasmieties.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

ievuliitis 11.07.2011. 11.17

” … un piebilda, ka partijas likvidēšana nekādā mērā nav saistāma ar vairāk nekā viena miljona soda naudas maksāšanu par priekšvēlēšanu kampaņas pārkāpumiem. “Tāda jautājuma partijas kongresa dienaskārtībā nebija,” sacīja Šķēle.”
Tas nozīmē, ka maksās vai tikai tieši tas, kas pateikts “Tāda jautājuma partijas kongresa dienaskārtībā nebija”? :))
Kurš tad skaļi no kongresa tribīnes un TV ekrāna to teiks? Kam tad vēl vienu krimināllietu gribas?
:))

+8
-1
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 11.07.2011. 13.25

Ta nekur šis no politikas neaizies, jo uzņēmējs viņš tāds pats, kā hotentotu virspriesteris. Bez politiskām stutēm – privatizētā tālākpārdošanas,iepirkumiem, kvotām – nekāds bizness nav sanācis, tātad visa aiziešana – tikai izlīšana no novalkātām oranžām biksām un pauze, kamēr satrākalē jaunās. Var būt cita fasona, ne gluži ar šilti „…partija” uz dibena.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu