Nedēļas nogalē - Jūras svētki • IR.lv

Nedēļas nogalē – Jūras svētki

29

9. un 10.jūlijā visā valsts piekrastē svinēs zvejnieku svētkus 

Jūlija otrajā nedēļā, kā ierasts, visā valsts piekrastē svin Zvejnieku vai Jūras svētkus – Liepājā, Venstpilī, Rojā, Kolkā, Salacgrīvā, citās piejūras vietās tiks godināti zvejas vīri, krastā kāps pats Neptūns, koncertēs pazīstami mūziķi, būs dažādas atrakcijas, laivu izbraucieni jūrā. Kā vienmēr, darbosies zivju un amatniecības izstrādājumu tirdziņi.  Vairāk informācijas meklēt Svetkulaiks.lv, Latvia.travel.lv, Pavilosta.lv

Kā raksta aģentūra LETA, Kolkā pasākumi sāksies plkst.11.30 ar jūras valdnieka Neptūna sagaidīšanu pie laivu piestātnēm. Pēc tam paredzēts teatralizēts gājiens uz ciema centru. Plkst.12 notiks svētku atklāšana ar vietējo pašdarbības kolektīvu piedalīšanos. Pēc koncerta svētku dalībnieki varēs pierādīt savus spēkus un veiklību jestrajās zvejnieku spēlēs “Cop iekš muc”, “Gares sviedans”, “Ac bakstīšan”, “Speķaines muts”, “Skorbels”, “Vien makten jautr stafet” un “Striķ raušan”. 

Plkst.18.00 pasākumi turpināsies uz lielās skatuves Kolkasragā. Koncertos piedalīsies postfolkloras kopa “Vecpilsētas dziedātāji”, līvu jauniešu ansamblis “Nurmorkestõr”, Harijs Spanovskis, Jānis Paukštello, Andris Daņiļenko, Miks un Paula Dukuri, Olga Dreģe, Guntis Skrastiņš, bērnu ansamblis “Dzeguzīte”, deju grupa “Dzirnas”. Ar koncerta programmu “Kur jūra ar debesīm tiekas” skatītājus priecēs vietējie novada talanti. Noslēgumā paredzēti līvu ugunskuri, uguņošana un svētku balles ar grupu “Dakota” un “Tālbraucēji” piedalīšanos. 

Visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja nobaudīt jūras veltes, kā arī tiks piedāvātas dažādas izklaides iespējas – “Jūras laivas”, mobilā pirts pašā jūras krastā, zirgu izjādes, bērnu radošās darbnīcas, “Annels” atrakcijas, sveču liešana, amatnieku tirdziņš. Kolkas evaņģēliski luteriskajā baznīcā būs apskatāma Helēnas Heinrihsones altārglezna, notiks latviešu mākslinieku gleznu izstāde, bet plkst.16 notiks svētbrīdis ar Kolkas jauktā kora un koklētāju ansambļa piedalīšanos. Savukārt Līvu centrā būs iespēja redzēt videofilmas par vēsturi “Aizslēgtais krasts” un “Burinieku gadsimts”, kā arī apskatīt lībiešu izcelsmes mākslinieku darbu izstādi.

Savukārt, Liepājā, kā raksta LETA, Jūras svētku svinības Liepājā sāksies plkst.11.00 ar piemiņas brīdi pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem. No plkst.12.00 paredzētas dažādas stafetes un atrakcijas – virves vilkšana, mucas ripināšana, zābaka mešana u.tml. Plkst.12.00 Liepājas promenādē tiks atklāta 16.Starptautiskā zīmētāju un gleznotāju plenēra “Pilsēta un jūra” noslēguma izstāde. 

Interesentiem, kas savlaicīgi pieteiksies Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā, būs iespēja 9.jūlijā plkst.12.00 un plkst.14.00 doties ekskursijā uz Loču torni. Savukārt Liepājas muzejs promenādes galā esošajā angārā plkst.13.00 atklās izstādi, kurā improvizētā veidā tiks eksponēta daļa unikālās zvejniecības un jūrniecības kolekcijas. 

 No plkst.14.00 Liepājas promenādē norisināsies 5.Starptautiskais ielu teātru festivāls “Zeme. Debess. Jūra”. Šogad tas pulcēs dalībniekus no astoņām dažādām Eiropas valstīm. 

No plkst.17.00 uz kuģa “Namejs” notiks Liepājas mazākumtautību biedrību veltījuma koncerts, bet plkst.19.00 sāksies svētku balle ar Ivo Fominu un Liepājas pūtēju orķestri. Jūras svētkos Liepājas promenādē notiks arī lielā ēdienu parāde. 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu