Jurkāns pieļauj jaunu slepkavību iespēju ventspilnieku karā • IR.lv

Jurkāns pieļauj jaunu slepkavību iespēju ventspilnieku karā

23
Foto: LETA

“Nauda advokātiem ir beigusies, un sāk šaut,” saka Lemberga oponentu organizācijas bijušais vadītājs

Bijušais biedrības Baltijas asociācija – Transports un loģistika vadītājs un politiķis Jānis Jurkāns pieļauj iespēju, ka tā dēvētajā Ventspils tranzītbiznesā varētu būt apdraudētas vēl kādu uzņēmēju dzīvības. 

Kā intervijā laikrakstam Diena stāsta Jurkāns, Ventspilī jau daudzus gadus notiek karš, kas sadalījis Ventspils uzņēmējus divās nometnēs – pilsētas mēra Aivara Lemberga un viņa pretinieku nometnē, kas 2006.gadā dibināja Baltijas asociāciju – Transports un loģistika ar nolūku palīdzēt attīstīt valsts politiku šajā nozarē. 

Ventspils uzņēmēju savstarpējais konflikts kāpinājies, līdz piektdien tika nošauts viņa vadītās asociācijas biedrs, Ventbunkeram piederošā uzņēmuma SIA Noord Natie Ventspils Terminals vadītājs Sergejs Gončarovs. “Vai tas nozīmē, ka ir apdraudētas vēl kādu cilvēku dzīvības? Baidos, ka atgriežamies 90.gadu sākumā, kad cilvēkus šāva pa labi un pa kreisi. Nauda advokātiem ir beigusies, un sāk šaut,” sacīja Jurkāns. 

Jau ziņots, ka 1.jūlijā Ventspils novada Tārgales pagastā nošauts Noord Natie Ventspils Terminals valdes loceklis Gončarovs. Noord Natie Ventspils Terminals padomes loceklis Aivars Gobiņš gan biznesa portālam Nozare.lv sacīja, ka traģēdija, visticamāk, nav saistāma ar Ventspils uzņēmēja biznesu, jo viņa vadītais uzņēmums strādājis veiksmīgi un mierīgi, līdz ar to šāda versija būtu izslēdzama. 

Gončarovs nošauts pie vasaras mājas. Šāvienus dzirdējusi viņa sieva, kura tobrīd atradusies ēkas iekšpusē, pēc tam izskrējusi ārā, bet šāvēju viņa neesot redzējusi, aģentūru LETA informēja VP Ventspils iecirkņa priekšnieka pienākumu izpildītājs Ģirts Kokins. 

Slepkavības izmeklēšana šonedēļ nodota Rīgas kolēģu ziņā, bet VP Kurzemes reģiona pārvalde tajā piedalās kā atbalsta centrs, aģentūrai LETA pastāstīja VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Raimonds Ķervijs. 

VP pārstāvis iepriekš masu medijiem sacīja, ka, visticamāk, šī nav bijusi pasūtījuma slepkavība un ka noziegums, iespējams, saistīts ar darbošanos biznesā, taču netiekot izslēgta arī personisko rēķinu kārtošana. Ķervijs vēlāk šīs versijas vairs nekomentēja, norādot, ka tās mainās “ik pēc mirkļa”. 

 

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu