"Otkritie" ar GE Money vēlas būt Latvijas banku pieciniekā • IR.lv

“Otkritie” ar GE Money vēlas būt Latvijas banku pieciniekā

31

Banka uzskata, ka Latvija ir labākais sākumpunkts, lai attīstītu biznesu šai reģionā

Krievijas banka “Otkritie” ar AS “GE Money Bank” iegādi izvirzījusi stratēģisko mērķi tuvāko divu līdz trīs gadu laikā iekļūt Latvijas lielāko banku pirmajā pieciniekā un paplašināt savu klātbūtni Eiropas Savienības (ES) tirgū, biznesa portālam “Nozare.lv” norādīja “Otkritie Financial Corporation” Preses dienestā.

Saskaņā ar informāciju Latvijas Komercbanku asociācijas mājaslapā “GE Money Bank” banku sektora kopējos aktīvos ar 235,44 miljonu latu vērtiem aktīviem ieņem 15.vietu starp 30 bankām.

Iegādājoties “GE Money Bank”, “Otkritie” varēs atvērt bankas pārstāvniecības arī citās ES dalībvalstīs, un tam nebūs nepieciešams saņemt licenci šo valstu vietējos finanšu tirgus regulatoros.

“Mēs uzskatām, ka Latvijas uzņēmumiem ir nepieciešamas investīciju plūsmas no Krievijas un otrādi. Krievijas korporatīvā nozare ir gatava ieguldīt valstī, kas atgūstas no globālās krīzes sekas,” apliecināja “Otkritie” Preses dienestā.

“Otkritie” nav plānojusi būtiskas izmaiņas pašreizējā “GE Money Bank” darbības virzienā vai struktūrā. Arī galvenie darbinieki palikšot tie paši. Nomainīti tiks vienīgi tie, kuri no paša sākuma strādājuši līdzšinējā “GE Money Bank” īpašniecē “GE Capital”. Bankas nosaukumu plānots nomainīt, tomēr galīgais variants vēl nav izvēlēts.

Krievijas puse skaidroja, ka ģeogrāfiskā paplašināšanās ir ļoti svarīgs aspekts korporācijas biznesa attīstībai, tāpēc “Otkritie” turpinās nostiprināt savas pozīcijas ārpus Krievijas, lai kļūtu par nozīmīgu tirgus spēlētāju arī Rietumeiropā. Pērn kompānija startēja Ukrainas tirgū, bet šogad jūnijā saņemta licence operāciju veikšanai arī ASV.

Iespēju ienākt Baltijas valstu tirgū “Otkritie” vērtējusi jau sen un Latvija esot labākais sākumpunkts, lai attīstītu biznesu šajā reģionā. Latvija esot valsts, kas pret Krievijas kapitālu izrāda labvēlīgāko attieksmi.

Savukārt “GE Money Bank” izraudzīta, jo tai esot izveidota augstas kvalitātes bankas platforma, tā piedāvā klasiskos bankas pakalpojumus, kas saskan ar “Otkritie” attīstības stratēģiju. Turklāt bankai esot labi attīstīts filiāļu tīkls, labi organizēta struktūra, pieredzējis personāls un caurskatāmi finanšu pārskatu standarti.

Komentāri (31)

wrvinovskis 01.07.2011. 10.57

Vēl jau ir priekšā Citadeles pārdošana un arī Hipotēku liktenis var būt saistīts ar krievu naudu. Zviedru ēra būs beigusies, sāksies krievu. Psiholoģiskā saderība ir noteicoša, es LKB vairs neesmu kāju spēris, arī darbinieki no veciem laikiem ātri aizgāja. Kaut arī Citadelē strādā daudz krievu, valodas problēma nav bijusi nekad. Kaut neveikli, bet izstāsta un izskaidro visu līdz galam.

0
0
Atbildēt

0

anita_meistere 01.07.2011. 08.33

diez vai tas ir iespējams. krievu bakas savā starpā dala savu mērķauditoriju…norvik, rietumu, ab..un kadreiz bija parex. tagad klat ir nakušas vēl krājbanka un šie te. 20% tur nesanāks nekā. reāli jasavāc visus “savējos”.
man piem. ir nepieņemami šo te banku apkalpošanas principi…tas, ka mainas pati banka attieksmē pret klientu, kas bieži vien smagi pieklibo. to ļoti labi varēja just kad krievi nopirka islandiešu norviku, un pseidovietējo lkb. tagad tur samērā nepatīkami iet iekšā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu