Sarkanajām Krustam ziedoti 9625 lati palīdzībai Japānai • IR.lv

Sarkanajām Krustam ziedoti 9625 lati palīdzībai Japānai

23
Foto: Kaspars Krafts, F64

Latvijas uzņēmumu un iedzīvotāju ziedojumi pārskaitīti Japānas Sarkanajam Krustam

Trīs mēnešus pēc zemestrīces un cunami Japānā Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) pārskaitījis Latvijas iedzīvotāju un uzņēmumu saziedotos 4 425 latus, aģentūru LETA informēja LSK pārstāve Eva Ikauniece.

Kā ziņots, LSK 23.martā, divas nedēļas pēc katastrofas, pārskaitīja pirmos ziedojumus 5 200 latu apmērā, līdz ar to kopumā Latvijas iedzīvotāji ar Sarkanā Krusta starpniecību pagaidām cietušajiem ir ziedojuši 9625 latu. Tāpat LKS bija pārskaitījis Japānas Sarkanajam Krustam Latvija valdības piešķirtos 100 000 latu.

Japānas Sarkanais Krusts turpina sniegt palīdzību vairāk nekā 90 000 ģimeņu, kas vēl joprojām dzīvo evakuācijas centros un pagaidu mājokļos katastrofas skartajos reģionos. Palīdzības centros izmitinātajiem cilvēkiem tiek nodrošināts ūdens, veselības aprūpe, kā arī sniegta palīdzība pārvācoties uz jaunajām mājvietām, nodrošināts pamata aprīkojums ēst gatavošanai, veļas mazgāšanai.

Ikauniece norāda, ka daudzu cietušo garīgās veselības stāvoklis ir kritisks, pēc pārdzīvotā cilvēki cieš no posttraumatiskā stresa sindroma, depresijas un trauksmes, Japānas Sarkanais Krusts sniedz atbalstu un palīdzību šiem cilvēkiem.

Humānās palīdzības sniegšanā un organizēšanā Japānā šo trīs mēnešu laikā iesaistīti vairāk nekā 47 000 Japānas Sarkanā Krusta darbinieku un brīvprātīgo. Tiešā palīdzība tika sniegta vairāk kā 67 000 cilvēku, vēl vairāk cilvēku saņēma atbalstu un turpmāk varēs izmantot atjaunoto infrastruktūru un pakalpojumus, tāpēc var uzskatīt, ka patiesais palīdzības saņēmēju skaits ir daudz lielāks.

Ziedojumu vākšana Japānas zemestrīces upuru atbalstam joprojām turpinās, līdzekļus var pārskaitīt uz LSK ziedojumu kontu.

Jau ziņots, ka šā gada 11.martā Japānu piemeklēja postoša zemestrīce un cunami, kas nodarīja bojājumus Fukušimas atomelektrostacijai uz ziemeļaustrumiem no Tokijas, izraisot nopietnāko kodolkatastrofu pasaulē kopš Černobiļas avārijas 1986.gadā.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu