Pret "Elkor" rosina kriminālprocesu par naudas atmazgāšanu • IR.lv

Pret “Elkor” rosina kriminālprocesu par naudas atmazgāšanu

26
Attēlā: "Elkor" ekonomisko iepirkumu centrs "Kimko" Krasta ielā 2009.gada nogalē.

Policija uzņēmuma birojā un veikalos veikusi kratīšanas, izņemti lietiskie pierādījumi

Kriminālprocess, kurā policija ceturtdien veica kratīšanu tirdzniecības tīkla “Elkor” veikalos un birojā, ierosināts par naudas atmazgāšanu un grāmatvedības dokumentu sagrozīšanu, vēsta aģentūra LETA.

Process sākts pēc Krimināllikuma 195.panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā un organizētā grupā, kā arī 217.panta par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu, piektdien Latvijas Radio tiešraidē paziņoja Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs.

Policija ceturtdienas pēcpusdienā “Elkor” birojā, kā arī tirdzniecības centrā “Elkor Plaza” un “Elkor” Krasta ielā veica kratīšanas, kuru laikā izņēmusi lietiskos pierādījumus – datorus, dokumentus u.c. Trīs personas ir aizturētas, informēja Velšs. Aģentūra BNS, atsaucoties uz Velša teikto, vēsta, ka šajās tirdzniecības vietās tiek pārkāpti grāmatvedības un statistikas informācijas noteikumi, kā arī viltoti dokumenti, lai iegūtu neuzskaitītus skaidras naudas līdzekļus, kuri pēc tam tiek legalizēti un izmantoti uzņēmuma tālākai darbībai.

“Elkor” pārstāvji biznesa portālam “Nozare.lv” iepriekš apstiprināja, ka 16.jūnijā policija veikusi pārbaudi “Elkor” veikalos, bet plašāku informāciju nesniedza.

Pašlaik Latvijā “Elkor” tirdzniecības vietu kopplatība pārsniedz 60 000 kvadrātmetru, darbojas arī interneta veikals. Veikalu operators ir SIA “ETG”, kas pieder Aleksandram Popovam. Vienīgais uzņēmuma valdes loceklis ir Aleksejs Trofimovs. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 800 darbinieku. 2010.gadā “Elkor” apgrozījums sasniedza 34,15 miljonus latu, nodokļos tika samaksāti vairāk nekā 2,3 miljoni latu.

“Elkor” galvenie darbības virzieni ir mājsaimniecības, elektropreču, sporta preču, sieviešu, vīriešu apģērbu, apavu, tekstilpreču, mēbeļu, preču bērniem, sakaru līdzekļu, datoru, santehnikas preču, grīdu segumu, trauku, fotopreču, mūzikas instrumentu, tapešu un citu preču vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība.

Komentāri (26)

kkristaps 17.06.2011. 14.06

Savulaik šīs firmas nosaukumu atšifrēja kā Emil Lavent Corporation vai Emīls Lavents un koreši…

+12
0
Atbildēt

4

    kkristaps > kkristaps 18.06.2011. 06.40

    Kad man vajadzēs Tavu padomu, es to noteikti palūgšu. Pagaidām tādas spiedīgas vajadzības nav.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > kkristaps 18.06.2011. 01.32

    Tu šito beidz – saņemsi vēl apsūdzības antilatvismā…
    Es pat nezinu kāpēc, bet nu baigi jau velk uz 2 K dvēseles radniecību..
    Domāšanas veids 100% tas pats.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    inesite15 > kkristaps 19.06.2011. 09.20

    A kas ?

    E … L …. BIJA TIKAI UN VIENĪGI viena maza DETAĻA – no EL barojās … un gan jau, ka barojas vēl visa spice līdz pat visspicākajai vietai – ne ko ?

    Ir tik tupas sabiedrībiņas, kam ( VID-am etc. v častnosti ) šitāda ATMAZGĀŠANA ir kā debesu manna – sen jau kā laiks bija to ATZĪT un pie tā arī pieturēties – intelekta deficita, lielmanības proficita, un stabila zastoja pēc .

    0
    0
    Atbildēt

    0

    inesite15 > kkristaps 19.06.2011. 09.24

    ” Reālists Kad man vajadzēs Tavu padomu, … ”

    Nav te neponjatkas kādas gadījumā ?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Vita Tērauda 17.06.2011. 14.04

Īstais laiks konkurentiem taisīt akciju “Mēs neapzogam valsti, iepērcies pie mums…”

+10
0
Atbildēt

0

kristaps_drone 17.06.2011. 14.42

Nu, re, cik priecīga ziņa piektdienas pēcpusdienā! Cerams, ka šo lietu novedīs līdz galam! Tā pie mums strādā izslavētais krievu bizness – atmazgā noziedzīgi iegūtu naudu, šmauc, taisa dubultgrāmatvedību, maksā aplokšņu algas, bet stāsta, ka uztur šo valsti ar saviem nodokļiem! Nekad neesmu bijis šo veikalu cienītājs un regulārs pircējs, taču nez kādēļ visu laiku likās, ka šis krievu uzņēmums dzīvo ne visai godīgi. Un tie pārdevēji, tie pārdevēji, kas tik ļoti gariem zobiem kaut ko atbildēja, kad viņiem latviski kaut ko jautā – nevarēju īsti saprast, vai tas tā bija tādēļ, ka slikti zin valsts valodu vai tādēļ, ka negribēja laitviski runāt!

+10
0
Atbildēt

2

    raimonds_bossltd > kristaps_drone 17.06.2011. 18.46

    to Tipiņš
    Noziedznieku nācijas savādāk nemaz nevar.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > kristaps_drone 17.06.2011. 14.45

    Jā, starp citu, tas man kaut kad septiņus gadus atpakaļ bija paliels šoks – Elkor dator veikalos neviens normāli nemācēja latviski, regulāri piedāvāja zem letes, utt. Kopš tās reizes vienmēr esmu gājis garām.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu