Latvijā ar vilcienu precizitāti apmierināti 93% iedzīvotāju • IR.lv

Latvijā ar vilcienu precizitāti apmierināti 93% iedzīvotāju

41
Andrejs Terentjevs, F64

“Eurobarometer”: Latvijā un Lietuvā augstākā apmierinātība ar vilcienu punktualitāti ES

Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji vairāk nekā citu Eiropas Savienības (ES) valstu pilsoņi ir apmierināti ar vilcienu grafika ievērošanas precizitāti, vēsta aģentūra BNS.

Par to liecina “Eurobarometer” aptauja, ko martā pēc Eiropas Komisijas Komunikāciju ģenerāldirektorāta pasūtījuma veica socioloģisko pētījumu kompānija “Gallup”. Saskaņā ar to Lietuvā 96% respondentu teica, ka ir apmierināti vai ļoti apmierināti ar vilcienu satiksmes punktualitāti un uzticamību (pienākšanu un atiešanu laikā). Savukārt Latvijā 93% aptaujas dalībnieku atzina, ka apmierināti ar vilcienu satiksmes precizitāti.

Trešais augstākais vērtējums ir Portugālei – šajā valstī 91% respondentu pauda apmierinātību ar vilcienu satiksmes grafika ievērošanu.

Vismazākais tādu cilvēku īpatsvars, kuri ir apmierināti ar vilcienu kustības punktualitāti, ir Polijā – tikai 44%. Vācijā šis rādītājs ir otrais zemākais (53%), bet Zviedrijā trešais zemākais (51%).

ES vidēji 66% respondentu atzina, ka ir apmierināti ar vilcienu kustības precizitāti.

Telefonaptaujā, kas visās 27 ES valstīs notika 21.-29.martā, piedalījās 9708 dalībnieku vecumā no 15 gadiem un vecāki.

Komentāri (41)

silvija_vitina 17.06.2011. 10.57

Mani var droši pieskaitīt pie tiem 93% “apmierinātajiem”, jo vilciens, kas kādreiz 1x dienā kursēja līdz Pitalovai, pēc tam līdz Vecumiem, pēc tam līdz Gulbenei, pēc tam tika noņemts vispār un palaists tikai brīvdienās (paldies dievam, kopš Lieldienām atkal ir atjaunots reiss 1x dienā, tiesa nu jau tikai līdz Madonai), patiešām ir samērā precīzs. Neko nevaru iebilst. Taču, vai šādu pakalpojumu vispār var salīdzināt ar Rietumeiropas standartu? Kur piepilsētas vilcieni ir ietverti pilsētas transporta kopējā shēmā, bet starppilsētu vilcieni kursē ar 1/2h intervālu? Var jau, protams, zaporožecu salīdzināt ar mercedess, tikai kā var salīdzināt non-comparable items?

+2
0
Atbildēt

0

juris 17.06.2011. 12.02

Piekrītu neapmierinātajiem zviedriem. Vilcieni tur regulāri kavējas vai pat tiek atcelti. Līdz tam biju domājusi, ka vilcieni nemēdz kavēt (atšķirībā no ripojošā transporta, kuri var iekļūt sastrēgumos).

+1
0
Atbildēt

2

    Juris Millers > juris 17.06.2011. 12.11

    Tieši tas pats Somijā – vilciens, kas atnāk precīzi pēc grafika ir drīzāk izņēmums. Praktiski vienmēr kavē par 10-15 minūtēm, bet ir arī pusgada laikā gadījušies 3 vilcieni, kas ceļa gabalā zem 2 stundām kaut kā ir nokavējuši par 1 stundu un vairāk,

    0
    0
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > juris 17.06.2011. 12.24

    ja nu mēs vēlamies ko salīdzināt, tad vienīgais adekvātais objekts ir RS sab.transports, kas kursē pēc kaut kāda intervāla. Un tad jau nu bilde par apmierinātajiem/sašutušajiem var būt pilnīgi cita. Pie tam, sašutums varētu būt pat nevis par to, ka transports kavējas (jo uz korķiem var norakstīt visu), bet gan, ka atnākot pie pieturas, teiksim, 1 min. pirms laika, vienalga riskē, ka a/buss jau ir tu-tū (it īpaši vakara stundās, kad šoferīši dzen kā traki, jo gribās ātrāk tikt galā). Bet ja nu a/buss kursē 1x stundā?

    0
    0
    Atbildēt

    0

brigita_damme_rtk_lv 19.06.2011. 17.59

Cik % Latvijas iedzīvotāju izmanto vilcienu? Redzējis neesmu, bet viedoklis ir…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu