Štokenbergs atceļ vienu no Mūrnieces pēdējiem rīkojumiem • IR.lv

Štokenbergs atceļ vienu no Mūrnieces pēdējiem rīkojumiem

27
Foto: Edijs Pālens, LETA

Ministrs un iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs neredz pamatu Puzikova pārcelšanai

Tieslietu ministrs, iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs (SCP, “Vienotība”) ir atcēlis bijušās iekšlietu ministres Linda Mūrnieces (JL, “Vienotība”) rīkojumu par Valsts policijas darbinieka Nikolaja Puzikova norīkošanu darbā Iekšlietu ministrijas (IeM) Veselības un sporta centrā, vēsta aģentūra LETA.

Par to aģentūru LETA informēja IeM preses pārstāve Gunta Skrebele. Štokenbergs Mūrnieces rīkojumu atcēlis, jo Puzikova pārcelšanai uz IeM Veselības un sporta centru nav redzējis pamatojumu.

Svētdien LTV raidījums “De facto” vēstīja, ka, pēdējās dienas strādājot iekšlietu ministres amatā, Mūrniece parakstījusi vairākus rīkojumus par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar padomniekiem, kuri nu saņems kompensācijas mēnešalgas apmērā un arī samaksu par neizmantotajām atvaļinājuma dienām. Stājoties amatā, Mūrniece gan solīja, ka viņas ārštata padomnieki atalgojumu nesaņems. Tāda ir arī ierastā prakse valsts pārvaldē.

Mūrnieces ārštata padomnieks migrācijas jautājumos Hosams Abu Meri gan pirmdien norādīja, ka viņš ne atalgojumu, ne jebkādas kompensācijas neesot saņēmis. Viņš arī uzskata, ka informācija par izmaksātajām kompensācijām nav patiesa, tādēļ nosūtījis iesniegumu LTV ģenerāldirektoram Edgaram Kotam, lai tiktu atsauktas “apmelojošās ziņas”.

Raidījums arī ziņoja, ka ar vienu no saviem pēdējiem rīkojumiem Mūrniece arī parūpējusies par dziedošo policistu Nikolaju Puzikovu. Ar ministres rīkojumu viņš no 1.jūlija pārcelts darbā uz Iekšlietu ministrijas Veselības un sporta centru. Šajā centrā strādā tādi sporta panākumu kaldinātāji kā brāļi Šici, brāļi Dukuri un šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, nu viņiem pievienosies arī dziedātājs Puzikovs, kurš „de facto” atzina, ka tā esot bijusi pašas ministres iniciatīva – policijas tēla popularizēšanai.

Komentāri (27)

marčiks 13.06.2011. 15.05

Nu izskatās jau braši no Štokija puses, tikai nesaprotu, kāda tam visam praktiskā jēga. Neskatījos de facto, bet nevaru saprast, kāpēc Puzikovs nevar strādāt IeM Veselības un sporta centrā, ja jau līdz šim varēja strādāt Valsts policijā. Tur viņam ievērojami lielāku algu maksās, kādas papildus privilēģijas būs?

Izskatās, ka priekšvēlēšanu kampaņa pilnās burās – zvēru sugas cīnās savā starpā, trīs jenoti vēl gatavi pārkost viens otram rīkli, bet pietiek.com un de facto kā (m)ērgļi no augšas, nešķirojot, taisa visiem uz galvas.

+12
-5
Atbildēt

0

Elīna Barkovska 13.06.2011. 15.18

Mums vēl ir virkne sportistu, kas saņem algu zem ministrijām, BET man daudz fascinējošāk likās personālijas ar ko Linda svinēja savas atvadas no IeM.
Staris un Liepiņš( tas pats Šlesera valžu un padomju rekordists), vien liek aizdomāties par Lindu kā “dimanta oliņu…”:)

+7
-1
Atbildēt

0

Una Grinberga 13.06.2011. 15.19

Tipiska “pietiek.com” un “Kas jauns” ziņa – nav jau fotoradaru konkurss vai policijas reforma.

+8
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu