Vācijas valdība apstiprina visu AES slēgšanu • IR.lv

Vācijas valdība apstiprina visu AES slēgšanu

12
Avots: EPA/LETA
Gundega Šķēla

Elektroenerģijas ražošanas iztrūkumu plāno aizstāt ar alternatīvās enerģijas izmantošanu

Vācijas valdība pirmdien apstiprināja likumprojektu, kas paredz deviņu kodolreaktoru darbības apturēšanu no 2015. līdz 2022.gadam, tādejādi slēdzot visas 17 valstī esošās atomelektrostacijas (AES),  ziņo LETA un AFP.

Valdības pieņemtais lēmums ir pavērsiens Vācijas ekonomiskajā un sociālajā attīstībā, norādījis Vācijas vides ministrs Norberts Retgens.

Apstiprinātajā likumprojektā minētas iespējas, kā aizvietot elektroenerģijas iztrūkumu, kas radīsies pēc kodolreaktoru slēgšanas. Vācija paredzējusi uzcelt jaunas ogļu un gāzes spēkstacijas, paplašināt elektroenerģijas ražošanu ar saules un vēja enerģijas izmantošanu, kā arī samazināt Vācijas enerģijas izmantošanu un uzlabot sadales tīklus.

Pagājušajā nedēļā Vācijā tika paziņots par plānu, kas nosaka visu valstī esošo AES slēgšanu līdz 2022.gadam, tādējādi kļūstot par pirmo no lielajām industriālajām valstīm, kas atteikusies no atomenerģijas.

 

Komentāri (12)

Anna Gaigule 06.06.2011. 20.48

“Zaļie” ludīti panāks tikai to, ka atkal un atkal pārsniegs CO2 izmešu rekordu: http://www.iea.org/index_info.asp?id=1959

+3
-1
Atbildēt

0

rucijs 06.06.2011. 15.10

Nu, muļķi, nu, ko lai saka

+3
-1
Atbildēt

0

Verners Losbergs 06.06.2011. 17.16

Njā, drusku jau ir palicis ogļu Vācijas un Polijas karjeros, varētu domāt ka Merkele tic, ka pastāv kāda alternatīva.
Bet ir pats par sevi skaidrs, ka Vācijai ir jauna stratēģija, iepirkt elektrību no Francijas, tā ir pasaulē pēc skaita leilākā kodolreaktoru īpašniece, tad jau piebūvēs pie esošajiem 54 vēl kādus 30. Un labi vien ir, Vācija gādās par rūpniecību, bet Francija par energoapgādi.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu