Igauņu laikraksts: Latvijai tagad ir jājūt līdzi • IR.lv

Igauņu laikraksts: Latvijai tagad ir jājūt līdzi

23
Avots: ELTA-LETA
Gundega Šķēla

Lietuvas premjers sveic jaunievēlēto Latvijas prezidentu, bet atzīst, ka Bērziņu nepazīst

Komentējot Latvijas prezidenta vēlēšanu rezultātus, Lietuvas premjers Andris Kubiļus jaunievēlēto prezidentu apsveic, bet personīgi nepazīst, savukārt Igaunijas parlamenta Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Marko Mihkelsons norāda par bažām, kas radušās no Bērziņa ievēlēšanas, bet Igaunijas biznesa laikraksts “Aripaev” Latvijai izteicis līdzjūtību, ziņo LETA un BNS.

“Valstij ir problēmas, ja pašreizējais prezidents rosina atlaist parlamentu kā pēdējo mēģinājumu, lai ierobežotu tā dēvēto oligarhu varu, un tad ir spiests noskatīties, kā vienam no šādiem oligarhiem, bijušajam baņķierim, tiek piešķirts viņa darbs,” lasāms Igaunijas laikrakstā.Tāpat laikrakstā lasāms, ka “pašreizējā notikumu attīstība liek domāt par gaidāmām problēmām.”

Savukārt Igaunijas parlamenta Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Mihkelsons norādījis, ka Bērziņš nav oligarhs, bet viņa uzvara liecinot, ka “aizmugurē ir tie paši oligarhi, par kuriem bieži tiek runāts”.

Lai gan Lietuvas premjers atzinis, ka ar jaunievēlēto Latvijas prezidentu nav pazīstams, viņš norādījis, ka “ļoti gribētos cerēt, ka apstākļi, kurus izveidoja pašreizējais prezidents Valdis Zatlers un valdība, labi pazīstamā ekonomista Valda Dombrovska vadībā, palīdzēs ne tikai pēc iespējas ātrāk izkļūt no ekonomiskās krīzes, bet izkļūt arī no konkrētas politiskās krīzes un attīrīties no oligarhiskām tendencēm.”

Ir.lv jau ziņoja, ka Saeima ceturtdien aizklātā balsojumā otrajā vēlēšanu kārtā, ar 53 balsīm, par Valsts prezidentu apstiprināja “Zaļo un Zemnieku savienības” (ZZS) deputātu virzīto frakcijas biedru – bijušo “Unibankas” vadītāju Andri Bērziņu, kurš 10.Saeimā ievēlēts no ZZS saraksta, bet nav nevienas partijas biedrs.

Bērziņš būs ceturtais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un astotais kopš Latvijas valsts dibināšanas.

 

Komentāri (23)

mxblack 03.06.2011. 15.16

Es ļoti gribu piekrist Zatleram, ka tas nav beigu sākums, bet gan valsts attīrīšanas sākums no tās nodevējiem un izlaupītājiem. Ne tādos mēslos vien Latvija ir bijusi un pēdējā brīdī tās Tauta mobilizējās un uzvarēja. Tā būs arī šoreiz. Es saprotu ka mēs esam ļoti “atšķaidīti”, ka paši uzņēmīgākie valsti ir pametuši, bet kamēr vēl esam dzīvi kaut daži no pamatnācijas, mūsu pienākums ir aizvākt no publiskās skatuves visus tos, kuri ir mūs piesmējuši ar melīgiem solījumiem, bet paši rausuši ko māk un tagad sarusto izmanto pret mums pašiem. Cik man ir zināms tad arī Latvijā dzīvojošie Krievi, piemēram, piedalījās brīvības cīņās un tā vajadzētu būt arī šoreiz. Bet tie kuri dzīvo bez savas Tēvijas, kuriem mājas ir tur kur ir nomesta viņa utainā pufaika, tādus nekad, nekur, neviens nav vispār ņēmis vērā.

+24
0
Atbildēt

3

    astra_ozo > mxblack 05.06.2011. 12.22

    Ebenemezers: laiks saukt pie atbildiibas valsts nozadzeejus
    —-
    Būtu laiks veikt privatizācijas procesa auditu un ja atklājas kaut mazākie pārkāpumi vai bezdarbība, tad vajadzētu tiesāt privatizatorus – valsts izzadzējus.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    disassociative > mxblack 03.06.2011. 19.17

    Latvijā nav, kas organizē cilvēkus nopietniem protestiem. Visi baidās no provokācijām, kas neizbēgami būs. Mierīgie cilvēki neviens nelaupīs šņabja bodes un nesitīs logus, bet ir gatavi iet un paust savu nostāju. Skaidrs, ka būs pa vidu cilvēki, kas to izmantos, lai sev pievērstu uzmanību un nopietni destabilizētu situāciju.
    Kaut gan, ja nopietni padomājam, visnopietnākie protesti – aizbraukšana no valsts un nodokļu nemaksāšana ir jau tagad, tikai to neviens galvā neņem.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > mxblack 04.06.2011. 09.12

    laiks saukt pie atbildiibas valsts nozadzeejus , ir precedents , kur šaadaas situaacijaas briedušas revoluucijas, nozadzeeji tiek vienkaarši pakaarti

    +4
    0
    Atbildēt

    0

ieva_firere 03.06.2011. 14.17

Pat kaimiņiem skaidrs, ka prezidenta izvēle ir bijusi aplama. :) Kādā gan gaisotnē notiks prezidentu tikšanās – liekulīga smīkņāšana vien būs :D

+17
0
Atbildēt

0

Aivita Putniņa 03.06.2011. 15.50

Kā nu ir, tā ir, agrāk mēs stāstījām anekdotes par igauņiem, tagad stāstīs viņi, tāds žiperīgs prezidents jau ir tikai mums

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu