Dombrovskis kritizē partijas par darbu oligarhu interesēs • IR.lv

Dombrovskis kritizē partijas par darbu oligarhu interesēs

111
Attēlā: Augusts Brigmanis (ZZS) (K) un Valdis Dombrovskis (JL, "Vienotība") (L)

Koalīcijas izjukšanas gadījumā premjeram ir trīs varianti, kā situācija attīstīsies tālāk

Saeimas balsojums par atļauju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā apliecina, kuras partijas un politiskie spēki darbojas oligarhu interesēs, – tā LNT raidījuma “900 sekundes” sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”), vēsta aģentūra LETA.

“Saeimas balsojumā par Šleseru varēja redzēt, kas balsoja pret – “Saskaņas centrs” (SC), “Par labu Latviju!” (PLL) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). Tās arī strādā oligarhu interesēs,” sacīja premjers.

Dombrovskis uzskata, kamēr šīs partijas Saeimā būs pārstāvētas vairākumā, oligarhu ietekme politikā būs. “[Aivars] Lembergs pats uz koalīcijas sēdēm nenāk, bet savas intereses realizē caur ZZS,” sacīja premjers. Kā piemēru Lemberga interešu īstenošanai viņš minēja Ventspils olimpiskā centra projektu, par ko bijušas sarunas valsts budžeta veidošanas laikā.

Premjers norādīja, ka arī partiju balsojumi Saeimā par dažādiem likumprojektiem liecina par interešu pārstāvēšanu konkrētu personu interesēs. “Ar SC un ZZS gādību, piemēram, atpakaļ valdībā nonāca partiju finansēšanas likums,” sacīja Dombrovskis.

Ministru prezidents sacīja, ka “Vienotībai” bijusi smaga saruna ar koalīcijas partneriem ZZS, – “ja būs vēl viens šleserveidīgs balsojums, koalīcija to var arī nepārdzīvot”. Ja sadarbība ar ZZS turpmāk vairs nebūšot iespējama, esot trīs dažādi notikumu attīstības virzieni, taču tos Dombrovskis pagaidām nevēlējās konkretizēt.

Viņš noliedz, ka būtu aktualizējis jautājumu par SC ņemšanu valdībā. “SC balsojums par Šleseru nav vienīgais, kas liecina par oligarhu interešu aizstāvību,” piebilda premjers un norādīja, ka pirms šīs valdības izveidošanas piedāvā SC darboties valdībā, ja tā izpildīs vairākus nosacījumus, piemēram, par valsts valodu, par okupācijas fakta atzīšanu un citus. Pie šiem jautājumiem noteikti esot jāatgriežas.

Dombrovskis nepiekrīt, ka Zatlers, runājot par cīņu par amatiem un “savējo” likšanu amatos, būtu domājis “Vienotību”. “Ir vairākas situācijas ZZS ministru pusē, kur ir savējo likšana amatos. Uz “Vienotību” šie pārmetumi neattiecas,” norādīja Dombrovskis.

Arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (JL, “Vienotība”) neuzskata, ka Zatlera pārmetumi būtu attiecināmi uz “Vienotību” un viņu kā Saeimas priekšsēdētāju. “Prezidenta kritika skar parlamenta realizēto politiku, ko īsteno pieci Saeimā ievēlētie politiskie spēki. Nedomāju, ka tā ir kritika “Vienotībai”,” LNT raidījumā “900 sekundes” šorīt sacīja Āboltiņa un piebilda, ka galvenā kritika bijusi par “Šlesera balsojumu”.

Komentāri (111)

raimondsb_mail_lv 01.06.2011. 11.18

Kādreiz savā naivumā es arī domāju, ka visādi ” kurmīši “, ” zvirbulēni ” un citi zvēriņi ir vienkārši nomaldījušās, aklas radībiņas, kurām būtu vērts atbildēt un pārliecināt. Vienreiz pat mēģināju ( “zvirbulēns “) tādu uzvest uz pareizā ceļa. Ātri vien sapratu, ka šie ” kukaiņi ” nav nekādas nomaldījušās avis, bet gan rūdīti nelieši, kas visu labi saprot. Viņi lieliski izpilda savu saimnieku, oligarhu doto uzdevumu – sēt indi sabiedrībā. Viņiem tā nav pārliecība, tas ir salts aprēķins, kas domāts lētticīgiem cilvēciņiem. Atbildot vai diskutējot ar tādiem, mēs apmierinam viņu niezi, sākam kasīt viņu niezošās kašķa pumpas. Vislabākās zāles pret tādiem ir viņu ignorēšana, izlikšanās, ka viņu nav. Tas viņiem visvairāk nepatīk. Tās pumpas niez ar vien vairāk un vairāk, bet nav kas pakasa. Vot mocības.

+25
0
Atbildēt

0

Maija 01.06.2011. 11.24

SC ir bijušo PSKP krieviski runājošo nomenklaturščiku partija, kas ar saukļiem “za ģeržavu obidno” apvienojuši savās rindās visus padomju pilsoņus (Krievijā sauktus par sovkiem) neatkarīgi no to etniskās izcelsmes.
ZZS ir bijušo PSKP Latvijas filiāles provinces vidējā līmeņa nomenklaturščiku latviešu partija, kura slēpjoties aiz pseidorūpēm par Latvijas lauku iedzīvotājiem, faktiski cīnās tikai un vienīgi par šo bijušo partorgu, kolhozu un sovhozu vadītāju, rajona līmeņa PSKP instruktoru, sekretāru un izpildkomitesas darboņu labklājību. To, ka nemeloju, apliecina tas fakts, ka tieši ar ZZS lauksaimniecības ministru gādību Latvijas zemnieks saņem vismazāko platību maksājumu Eiropas Savienībā, toties bijušo nomenklaturščiku saimniecības zeļ un plaukst pateicoties n-tajiem ES līdzfinansējumiem – viss likumīgi, protams, :), bet vai ētiski, taču vai komunistiem ētika kaut reiz ir bijusi svarīga!
par TP un šleseristiem vispār runāt nav jēgas – viss jau pateikts ne vienreiz vien!

+14
0
Atbildēt

2

    dro > Maija 01.06.2011. 11.58

    Nasing spešal. Tikpat nesaudzīgi viņus vajag izsvēpēt no LU un ctām mācību iestādēm, lai neskalo jauniešu prātus.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Maija 01.06.2011. 11.40

    Zināšanai pat Gruzijā ir pieņemts likums, ka kompartijas un VDK darbinieki nedrīkst strādāt valsts amatos! Viņi dažās jomās jož uz priekšu straujāk par mums!

    +5
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 01.06.2011. 11.18

Tas ir ļoti labi, ka Dombrovskis publiski savilka kopā ZZS un SC, šādi vienreiz pieliekot punktu mītam par SC, kā par kaut kādu rezervi Latvijas godīgajai politikai.

Slikti ir tas, ka Āboltiņa un Dombrovskis atsakās atzīt Vienotības kļūdas.

+14
0
Atbildēt

2

    piziks > buchamona 01.06.2011. 11.55

    Riņķī apkārt & Sleepwalker… :) Labi, ka pietiek stabilu nervu un skaidra saprāta.

    Vienotības nekritiskajiem faniem derētu saprast, kaut reālistisku cerību maz, ka nekas labs nenotiks, ja attieksme pret Vienotību būs tikai un vienīgi atavistiska: “Govno, no svojo.”

    “Un jo īpaši vajag izcelt šo te:
    dombrovskis: +++Uz “Vienotību” šie pārmetumi neattiecas,” +++
    Un šo te:
    āboltiņa neuzskata, ka: +++Zatlera pārmetumi būtu attiecināmi uz “Vienotību” un viņu kā Saeimas priekšsēdētāju. +++”
    Vainīgi ir citi, ne mēs … :))” Jā, šīs nepatīkamās lietas pateica Kurmītis. Nu un?! Vai tādēļ vismaz šīs nav patiesas?

    Ja Vienotība publiskajā telpā sadūšotos menedžēt savu paškritiku, iegūtu vispirms pati Vienotība, bet šodien pateiktā Dombrovska un Āboltiņas pašatisnība ir gandrīz vai apskaužama! Ja tā turpināsiet, cik paliks to nākamajās vēlēšanās to balsot gribētāju, kuru Jums ticēja pirms 7 mēnešiem?
    Kādēļ šī paštaisnība atļaujas būt tik primitīvi plakātiska?

    Valdiņ Dombrovski, — ja bijusī bumbotāja Gundega Drēska sēž Privatizācijas aģentūrā, vai aritmētiski/Excel tabulās šis superspilgtais piemērs neskaitās?

    Ja dr. Zatlers pirms kreimeņgrieziena tikās 2 augstākajiem Vienotības pārstāvjiem un secināja, ka šīs 2 augstākās amatpersonas konstruktīvus risinājumus situācijas uzlabošanai no saviem amatiem un krēsliem neredz, — ķirurģiski bija jāgriež arī Vienotības ideju trūkuma un pašapmierinatības dēļ. Arī tādēļ, ka ne visiem Jutas Strīķes izpausmju savdabības dēl ir dzelžaina pārliecība, ka viss, kas nāk no KNAB, ir par pilnu ņemams: KNAB-ā iekapsulētais bardaks visupirms ir Vienotības un arī premjera atbildība. Gribētos jau, lai spoži būtu, vēlamo uzdot par patieso un Vienotībai pirms nākamajām vēlēšanām ekslēt/uzskrūvēt jau līdzšinējo paštaisnību vēl augstāk ir vēlētājus ļoti kaitinoša avantūra. Tāda uzvedība Vienotībai var beigties nepatīkami, par spīti visiem zināmajiem Vienotības labajiem darbiem, kuru varētu būt nesalīdzināmi vairāk: pat ar līdzšinējo potenciālu un iespējām.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 01.06.2011. 12.13

    Jā, tā savu kļūdu neatzīšana ir slikts simptoms, vai nu viņi tās kļūdas pat neredz, vai nu izliekas, ka neredz, un domā, ka arī citi neredz, abos gadījumos tas liecina par zināmu nekritiskumu un atrautību no sabiedrības.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu