Hodorkovskis gatavojas pieprasīt pirmstermiņa atbrīvošanu • IR.lv

Hodorkovskis gatavojas pieprasīt pirmstermiņa atbrīvošanu

29
Attēlā: Mihails Hodorkovskis (C) un Platons Ļebedevs (L).
Gundega Šķēla

Iespējamo prasības iesniegšanas laiku Hodorkovska advokāts nekomentē

Bijušais Krievijas naftas lielfirmas “Jukos” vadītājs Mihails Hodorkovskis plāno vērsties tiesā ar iesniegumu par pirms termiņa atbrīvošanu no apcietinājuma, neatzīstot savu vainu naftas zagšanā, pirmdien Krievijas Tiesiskās un tiesu informācijas aģentūru informējis Hodorkovska advokāts Vadims Kļuvgangs, ziņo aģentūras LETA un RIA Novosti.

Saskaņā ar Krievijas Konstitucionālās tiesas skaidrojumu un Krievijas Kriminālkodeksu, Hodorkovskim ir tiesības pieprasīt nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu, neatzīstot savu vainu, norādījis advokāts.

Konkrēto prasību Hodorkovskis gatavojas iesniegt ieslodzījuma vietā, informējis Kļuvgangs. Pašlaik Hodorkovskis un viņa biznesa partneris, Maskavas finanšu apvienības “Menatep” vadītājs Platons Ļebedevs atrodas izmeklēšanas izolatorā “Matrosskaja tišina” Maskavā. Iespējamo prasības iesniegšanas laiku Hodorkovska advokāts nekomentē.

Jau ziņots, ka Maskavas Hamovņiku rajona tiesa 2010.gada decembrī Hodorkovskim un Ļebedevam, saistībā ar apsūdzībām par 200 miljonu tonnu naftas piesavināšanos un iegūtās peļņas legalizēšanu, katram piesprieda 14 gadu ieslodzījumu kolonijā. Ņemot vērā iepriekšējos tiesas procesus, cietumsoda termiņš beigsies 2017.gadā.

Maskavas pilsētas tiesa abiem apsūdzētajiem ir mīkstinājusi piespriesto sodu par vienu gadu. Tādejādi Hodorkovskis un Ļebedevs varētu tikt atbrīvoti 2016.gadā.

Komentāri (29)

raimonds_bossltd 31.05.2011. 00.20

Hodorkovska kungam nav vajadzīga apžēlošana, viņš var pretendēt uz likumīgu pirmstermiņa atbrīvošanu

0
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu