Lembergs gatavs arestam jebkurā brīdī • IR.lv

Lembergs gatavs arestam jebkurā brīdī

27
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Ventspils mērs uzskata, ka Zatlers ar paziņojumu mēģina bruģēt ceļu savai iešanai politikā

Ventspils mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”) norāda, ka ir izbrīnīts par Valsts prezidenta Valda Zatlera rosinājumu atlaist Saeimu un netiešajiem pārmetumiem viņam. Lembergs neslēpj, ka ir gatavs arestam jebkurā brīdī un pat pēdējās dienās nēsājot līdzi gan attiecīgas drēbes, gan citas lietas, vēsta aģentūra BNS.

“Man šī bēdīgā pieredze ir. Es esmu gatavs arestam jebkurā brīdī,” sacīja Lembergs. Viņš ir pārliecināts, ka netiks pieļauts viņa starts ārkārtas vēlēšanās. Mērs uzskata, ka to iespējams panākt divos veidos: “Pirmais, Lembergu fiziski iznīcināt, jo kapu kalniņā Lembergs ir vislabākais puisis. Varbūt pat kādu asaru nobirdināt. Otrs variants, ielikt Lembergu cietumā. Nav svarīgi par ko, galvenais neļaut viņam startēt,” sacīja mērs. Pēc Zatlera sestdienas uzstāšanās Lembergam esot pilnīgi skaidrs, ka tas ir vienas ķēdes posms ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja kratīšanām.

Lembergs norādīja, ka pirms divām nedēļām ticies ar Zatleru, draudzīgā gaisotnē “ēdis pusdienas un dzēris vīnu”, pārrunājot situāciju valstī. “Pirms divām nedēļām šogad jau trešo reizi pēc Zatlera ielūguma mēs tikāmies neoficiālās pusdienās. Tad nebija neviena vārda par oligarhu Lembergu. Mēs runājām par Latvijas aktuālitātēm un prezidenta vēlēšanām. Es teicu, ka pozitīvi vērtēju viņa darbību, taču norādīju, ka viņa aparāts darbojas slikti, ka par viņa komandas cilvēkiem ir sliktas atsauksmes. Mēs šķīrāmies kā draugi. Viņš nevienā brīdī man neteica, ka esmu oligarhs, ka kaut ko nepareizi daru.. Nebija nekādu indikāciju,” Lembergs teica.

Ventspils mērs uzskata, ka šajās divās nedēļās vienīgais, kas mainījies ir tas, ka Zaļo un zemnieku savienības pieci deputāti valsts prezidenta amatam ir izvirzījuši Andri Bērziņu (ZZS). “Tas arī ir mainījies – Zatlers ir nobijies, gļēvi izkāris balto karogu. Pat ne balto karogu, bet pirātu ar miroņgalvu un sakrustotiem kauliem, jo šeit nav runas ne par valstsvīra cienīgu rīcību, ne tiesiskumu,” pārdomās dalījās Lembergs.

Ventspils mērs arī norādīja, ka Zatlers tādējādi mēģina bruģēt ceļu savai iešanai politikā. “Es domāju, noteikti. Kopā ar citiem caurkritušajiem – Aivaru Endziņu, Jāni Maizīti,” pārliecināts Lembergs. Viņš neizslēdz, ka šāda spēka tapšanā varētu piedalītes arī Inguna Sudraba.

Viņš arī norāda, ka līdz ar lēmumu rosināt Saeimas atlaišanu faktiski ir izteikta neuzticība Valda Dombrovska (“Vienotība”) valdībai, kas, pēc Lemberga domām, strādājusi salīdzinoši veiksmīgi.

Komentāri (27)

Anna Gaigule 29.05.2011. 18.22

Man šķiet, ka humānākais sods Lembergam būtu, vienkārši nejautāt viņa viedokli.
Diemžēl baidos, ka žurnālisti nebūs spējīgi nest tādu upuri, jo viņiem jau pie šādiem “ekspertiem” ir iestaigātas taciņas.

+17
0
Atbildēt

0

ievuliitis 29.05.2011. 18.24

> Haris “…izlasot šādas Lemberga “vīzijas”, kļūst neomulīgi…”
Pirmo reizi dzirdi, ka deviņdesmitajos Lembergam apkārt cilvēki diezgan dīvainā veidā mira? Viens no tiem pat novēlēja Lembergam ļoti lielas vērtības. Neatceros – naudu vai zemi, vai – abus divus. Kā smagos noziegumos apsūdzētais skaidroja tieši šis mantojums ir viņa labklājības avots.
Tādēļ pavisam normāli, ka tās ir pirmās domas, kas viņam nāk prātā. Viņš būtu un arī – ir – rīkojies tieši tā.

+14
-1
Atbildēt

5

    ingmars > ievuliitis 29.05.2011. 18.37

    Betija, tad kad Jums negaidīti nomirs Jūsu labākā draudzene vai Jums nesāpēs, ja kāds tā vienkārši pakomentēs, ka esat viņu noslepkavojusi. Jūs vispār apjēdzat ko rakstāt?

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    Agnese Lûse > ievuliitis 29.05.2011. 21.56

    :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > ievuliitis 29.05.2011. 21.08

    Pirmo reizi dzirdi, ka deviņdesmitajos Lembergam apkārt cilvēki diezgan dīvainā veidā mira?
    ==================================
    Esmu dzirdējis. Bet pierādīts tas nav. Un to teikuši (baumojuši) CITI, ne Lembergs.

    Šajā gadījumā, manuprāt, Lembergs PATS pasaka ko zīmīgu un daiļrunīgu.:)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 29.05.2011. 21.38

    Jā, Hari, tas ir simptomātiski.
    Atceros vienu, ko spīdzināja un apraka dzīvu. Nevar jau teikt, ka to Lembergs izdarīja. Bet to, ka konflikts ar Lembergu, kā Ventspils mēru, dēļ nekustamo īpašumu atgriešanas bijušo īpašnieku mantiniekiem pirms tam bijis, ir rakstīts avīzēs.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 29.05.2011. 18.52

    Pakonsultējieties pie psihologa – kādas domas un kāpēc pirmās ienāk cilvēkam prātā.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

liene.dz 29.05.2011. 18.20

>>> jo kapu kalniņā Lembergs ir vislabākais puisis

Vispār jau baigā taisnība. :)

Bet, atliekot šo sērīgo sižeta līniju malā – nekā sensacionāla. Ja esi nospēris valstij vienu otru miljardu, gatavoties “arestam jebkurā brīdī” būtu pat visnotaļ loģiski.

+13
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu