Šķēle apšauba, ka izdosies būtiski mainīt politiskās izvēles • IR.lv

Šķēle apšauba, ka izdosies būtiski mainīt politiskās izvēles

38
Foto: Lita Krone, LETA

PLL līderis lēmumu atlaist Saeimu saista ar Zatlera vēlmi tikt atkārtoti ievēlētam

Partiju apvienības “Par labu Latviju” (PLL) līderis Andris Šķēle svētdienas rītā intervijā Latvijas Radio pauda uzskatu, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers lēmumu izsludināt Saeimas atlaišanu pieņēmis, jo vēlas tikt atkārtoti ievēlēts.

“Kas tad tik būtisks ir izmainījies šo septiņu mēnešu laikā [kopš 10.Saeimas ievēlēšanas], lai to augsto tautas mandātu, kas iedots ir “Vienotībai”, “Saskaņas centram” un ZZS pārsvītrotu? Man šķiet, ka dažas lietas ir izmantotas kā iegansti. Varētu domāt, ka šeit lielā mērā viss ir saistīts ar paša valsts prezidenta vēlmi būt atkārtoti ievēlētam,” uzskata PLL līderis. Viņaprāt, prezidenta lēmumam loģiskāks pamats būtu bijis, ja arī Zatlers būtu savu kandidatūru nākamajam termiņam atcēlis.

Vienlaikus Šķēle apšaubīja, ka ar prezidenta lēmumu izdosies mainīt politiskās izvēles. “Man gan šķiet, ka ir diezgan apšaubāms tas, ko valsts prezidents teica, ka kaut kādā veidā izdosies būtiski mainīt politiskās izvēles,” sacīja Šķēle.

Politiķis apgalvoja, ka PLL savas balsis vēlēšanās atdos par Zatleru, jo ir izvirzījusi viņu atkārtotai ievēlēšanai prezidenta amatā, tomēr lēmums atlaist Saeimu mazina Zatlera izredzes.

Eksprezidents Guntis Ulmanis, kurš Saeimā arī ievēlēts no PLL izveidojušos politisko situāciju salīdzina ar futbolu un domā, ka Valsts prezidentam Valdim Zatleram Saeimai vispirms vajadzēja izteikt brīdinājumu jeb parādīt “dzelteno kartīti”. Saeimā ir 60 jauni deputāti, kuri patiesi gribēja strādāt šo darbu, tāpēc esot bažas, vai neiznāk tā, ka tagad atgriežas tie, par kuriem vēlētājs savas balsis nenodeva. Daži mēneši sabiedrībai būs rūpīgi jāpavērtē, lai neparādās “jauni Zīgersiti”, norādīja eksprezidents.

Ulmanis pieļāva, ka Zatlertam, izšķiroties par tik drosmīgu soli, acīmredzot bijis zināma plašāka informācija, kura nu būtu jāskaidro arī sabiedrībai. Tagadējais Saeimas deputāts arī daļēji saprotot Zatleru, jo parlamenta autoritāte ir zema, tomēr būtu gaidījis, ka Zatlers šiem jautājumiem būtu asi pievērsies jau lekcijas laikā Latvijas Universitātē, citādi to tagad saista ar nākamajām prezidenta vēlēšanām.

Taujāts, kā būtu rīkojies šādā situācijā, Ulmanis uzsvēra, ka katrs prezidents ir personība, tomēr “ja godīgi, es būtu rīkojies savādāk”. “Prezidents neparādīja dzelteno kartīti, tikko ievēlēts parlaments būtu pelnījis, lai prezidents parāda dzelteno kartīti, vai divas un tikai tad sarkano,” sacīja Ulmanis.

Ulmanis patlaban savu viedokli nav mainījis un joprojām gatavojas balsot par Zatleru kā prezidenta kandidātu. Tāpat bijušais prezidents vēl nav domājis, vai kandidēs arī jaunajās Saeimas vēlēšanās, ja tādas būs.

Komentāri (38)

Māris Diņģelis 29.05.2011. 14.06

Ja Šķēle un Šlesers grib uz atvadām izdarīt kaut ko labu Latvijai, lai nekavējoties noliek savus Saeimas mandātus. Pirmkārt, izmklēšanai nebūtu jāklūp pret deputāta imunitāti. Otrkārt, viņu laiks politikā vienkārši ir beidzies.

+34
0
Atbildēt

12

    raimonds_bossltd > Māris Diņģelis 29.05.2011. 14.45

    to ✔
    Cik noprotu IR nav rus.delfi, kur gānīties par latviešu tautu un apjūsmot krievu fašismu. Atgādinu vēlreiz, ka nevar dzīvot šajā zemē, izgāžot naidu pret tās tautu un uzturēt labu veselību.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    kkristaps > Māris Diņģelis 29.05.2011. 14.20

    Pievienojos. Dažos portālos ir “Ignore” funkcija, droši vien nekas sarežģīts tas nav.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > Māris Diņģelis 30.05.2011. 12.21

    to Optiskais Tēmeklis
    Vai dāņu prinči arī perversi?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > Māris Diņģelis 30.05.2011. 12.06

    Vilor… :) Žēl, ka Tava klasesbiedrene Kristiāna nenovērtēja situāciju atbilstoši tais laikos, kad ceļā uz studijām Orhūsas universitē, braucot ar veļļuku, viņu, blakus mersedesā braucot, pavadīja uzkarsis dāņu princis… Kristiāna apstākļus neovērtēja pareizi un vēlāk kļuva tikai par Kiku. :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    zeltaliga > Māris Diņģelis 30.05.2011. 16.05

    juriz, visumā piekrītu Tev, bet domāju, ka nekāds prātīgais blīkšķis gan nesanāks, ja Šķēle tagad sadomās mandātu nolikt, bet tik tāds pārplīsuša balona paukšķis. Nu un vēl jau kampējs var tomēr naivi cerēt uz pāris mēnešu depitāta imunitāti.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anna Gaigule > Māris Diņģelis 29.05.2011. 18.16

    Es iesaku nerādīt komentārus ar negatīvu vērtību. Tās vietā rādīt hipersaiti, un, ja kāds grib, var apskatīt.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    wrvinovskis > Māris Diņģelis 29.05.2011. 18.30

    Es pēkšņi sapratu, ka pārbaudot noskaņojumu “ar kauju”, t.i., šīm pāris provokatīvajām sarunām – intervijām, un saprotot, ka neko īpašu ietekmēt nevarēs, viņš (-ņi) tā arī darīs- noliks mandātu ar kādu skaļu iemeslu un kļūs atkal par “ierindas biedru”. Tā būs tāda paralēlā Prezidentam darbība, jo kāda nozīme vēl mēnesi pasēdēt Saeimā, kur neko lāga vairs nevar sadarīt, un tad aiziet ar visiem reizē, vai labāk tagad ar blīkšķi, ko visi redzēs, bez maksas.
    Starp citu, vai tad vēl neviens nav izpētījis kā ar kompensācijām atlaistajai Saeimai?

    (bet varbūt vēl kautko var paspēt, kā rīt no rīta ar Vilnīti, ja Dombrovskis būtu tikpat straujš kā VZ, tad atlaistu un lai iet tiesāties)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Daiga Fišere > Māris Diņģelis 29.05.2011. 19.45

    Labi jau būtu, ja “viss tagad būtu tautas rokās”. Taču tautas rokās ir vien pieņemt izvēli, ko tai piedāvā. Es ātri pārskrēju Delfos pār dažādu politiķu nākotnes vīzijām un redzējumiem un palasīju, ko tauta (un tā patiešām ir elektorāta kārtīga puse) raksta komentāros, kā jūt situāciju, ko domā. Tauta, paldies dievam, tiešām saprot, ka 3A ir cietumā metami mērgļi, tātad ZZS un PLL ir tiešām politiski līķi. Taču, diemzēl, par vismaz 3/4 gānības tika arī Dombrovskim. Tagad sakiet, par ko tad tas nabaga tautas pārstāvis, kas pērn vēl balsojis par ZZS tagad darīs? Par SC? Ja mūsu dārgais V.Zatlers mudīgi neizveidos jaunu partiju, kurā akumulēt visu neapmierināto, bet analizēt nespējīgo neapmierinātību, tad….es nezinu. Tad būs drausmīgi brīnumi, kas novedīs pie galējas un iznīcinošas depresijas. Un tad Latvijas valstij un tautai tiešām varam teikt attā.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    atispraulins > Māris Diņģelis 29.05.2011. 15.19

    “Censorship reflects a society’s lack of confidence in itself. It is a hallmark of an authoritarian regime.”
    —Potter Stewart, Associate Justice of the United States Supreme Court

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    kkristaps > Māris Diņģelis 29.05.2011. 14.12

    Šķēle droši vien saprot, ka viņa laiks iet uz beigām, taču mirt negribas nevienam un katrs mēģina ķepuroties, kā nu mācēdams.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Agnese Lûse > Māris Diņģelis 29.05.2011. 14.17

    Nellija,vai ir.lv nevar nobloķēt to niku Ombros un IP,jo citādi viņš ir.lv pataisa par delfināriju !!!
    Piem: viņš (Ombros) raksta : “Fašistisko izdzimteni Voroncovu naids pret Latviju iedzina kapā, tagad pienākusi kārta viņa sugas brālim(mana piebilde-te laikam domāts Ušakovs). Vai tiešām jūs nespējiet mācīties no citu kļūdām?”

    Es un domāju daudzi,tiešām vēlas,lai ir.lv komentāri nenolaižas,līdz delfistu līmenim,kur normālam cilvēkam pretīgi lasīt !Vai ir.lv nevar ieviest kaut kādu moderēšanas sistēmu,kas palidzētu atbrivoties no ombristiem u.tml.radījumiem !

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    Liga Riga > Māris Diņģelis 29.05.2011. 16.01

    Jāatgādina manas bijušās kursa biedrenes Kristiānas Lībanes Šķēles tagadējam vīram Andrim Šķēlem, ka Latvijā ekonomisko krīzi neizraisīja globālā finanšu krīze, bet gan zaglīgo oligarhu pārstāvētās partijas. Globālā finanšu krīze pēc tam vienkārši bija laba attaisnošanās. Bet runājot par Valsts prezidenta lēmumu atlaist saeimu nelaikā, domāju, ka lēmums ir pat ļoti laikā un apsveicams,jo ar tik neģēlīgu un mafiozu Saeimu mēs ekonomisko krīzi tik un tā nekad nepārvarētu. Tagad vismaz viss ir tautas rokās. Andra Šķēles rokās ir nolikt mandātu un ierasties Ģenerālprokuratūrā vai tuvākā policijas iecirknī ar labprātīgu atzīšanos valsts nozagšanā.

    +16
    0
    Atbildēt

    0

Elīna Barkovska 29.05.2011. 13.42

Šķēle tu esi viens no trim iemesliem kāpēc Saeima tiek atlaista. Pietiek stulbi smaidīt, bolīt acis un tēlot muļķīti.

+26
0
Atbildēt

0

mario1 29.05.2011. 13.42

Partiju apvienības “Par labu Latviju” (PLL) līderis Andris Šķēle svētdienas rītā intervijā Latvijas Radio pauda uzskatu, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers lēmumu izsludināt Saeimas atlaišanu pieņēmis, jo vēlas tikt atkārtoti ievēlēts. Šķēles kungs visu pieradis mērot tikai šauri egocentriskās kategorijās, un šādi viņš vērtē arī Zatlera rīcību. Paldies Zatleram par valstisko rīcību, un noteikti nebalsošu par 26. maija Saeimas nožēlojamā un pusbandītiskā balsojuma vaininiekiem (tostarp Šķēle), kas mēģināja attaisnot korupciju visaugstākajā (Saeimas) līmenī.

+19
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu