Etiķetes eksperte: Latvijai vajag divus prezidentus • IR.lv

Etiķetes eksperte: Latvijai vajag divus prezidentus

16
Ieva Alberte

Etiķetes kursu pasniedzēja skarbi vērtē prezidentu kandidātu publisko tēlu

„Truls un nekam nevajadzīgs raidījums. Lieki aizņemts ētera laiks,” prezidentu kandidātu debates trešdien raidījumā „Kas notiek Latvijā?” vērtē etiķetes speciāliste Aija Strautmane. Viņa norāda, ka kandidāti iepriekš zināja, kādā TV raidījumā uzstāsies, tāpēc varēja piedomāt pie etiķetes. «Sarkanas kaklasaites, ko sien pie lietišķa uzvalka varēja abus kandidātus padarīt redzamākus. Lai arī pagājuši četri prezidentūras gadi, Zatlera kungam lietišķā etiķete pieklibo. Atliek paskatīties uz Obamas apģērbu un uzreiz skaidrs, cik svarīga viņam ir katra tikšanās. Ja ir tumši zils uzvalks un sarkana kaklasaite — viss skaidrs.»

Kā bijusī diplomāte Strautmane nevienu no abiem kandidātiem neredz kā Latvijas valsts prezidentu. „Zatlera kungam patīk būt par prezidentu, Bērziņa kungs ir drusku noguris vai arī nav pamodies. Neviens no viņiem nav spilgta personība. Ja jau valsts politika nosaka, ka tas ir tas, ko mums vajag, tad labāk būtu izvēlēties to personu, kurai patīk būt par prezidentu.” Pie tam Zatlera kungs četru gadu laikā beidzot esot iemācījies publiski uzstāties, kamēr Bērziņa kunga latviešu valodas zināšanas esot traģiskas. Stāstot par programmām abi kandidāti solot ekonomisko labklājību: „Tas ir populistiski un nepārliecinoši.”

Publiskajās debatēs abi prezidenta kandidāti tikpat kā neesot žestikulējuši. Žestikulēšana mērenības robežās norādot, ka cilvēks mēģina piesaistīt savam stāstam uzmanību. „Šķiet, Bērziņam žestu vienkārši nav. Viņš ir sasaistīts. Savukārt Zatlers nekad nav bijis aizrautīgs orators. Premjers ir saimniecības daļas vadītājs, kam labi jāvada valsts un runāšana nav tik būtiska, bet prezidentam tas jāmāk. Par savu valsti ir jādeg. Jāaizrauj. Jāparāda virziens. Lai sanāktu viens labs, Latvijai vajag divus prezidentus.”

 

Komentāri (16)

ilmisimo 26.05.2011. 14.07

No trim tai tv raidījumā redzamajiem kaut cik pēc prezidenta izskatījās Domburs.

+23
0
Atbildēt

1

bebiekste 26.05.2011. 17.35

Man nu galīgi nav skaidrs ko nozīmē zils uzvalks ar sarkanu kaklasaiti :D
Patiesībā arī diezgan vienaldzīgas tās pseidovērtības. Izlasot etiķeti uz pudeles nevar būt pārliecināts, ka pazīsti saturu.

+11
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 26.05.2011. 17.34

Diez vai etiķete un šlipses krāsa ir tas pirmais, pēc kā vērtēt prezidenta kandidātus. Šovmenis Obama ar visiem viņa resursiem – ne tik.

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu