Loskutovs kratīšanas nesaista ar Strīķes vēlmi apliecināties • IR.lv

Loskutovs kratīšanas nesaista ar Strīķes vēlmi apliecināties

10
Attēlā: Bijušais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs ("Vienotība")

Bijušais KNAB vadītājs: Vakar veiktā kratīšana varētu būt otrā apjomīgākā KNAB operācija

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) trešdien veiktās kratīšanas, iespējams, bija otrā apjomīgākā operācija KNAB vēsturē, – Latvijas Radio ceturtdienas rītā sacīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētājs un bijušais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs (“Vienotība”).

Loskutovs piebilda, ka viņa rīcībā neesot informācijas, cik cilvēku bija iesaistīti šajā kratīšanā, tomēr viņš pieļauj, ka tā bija otrā apjomīgākā gan pārmeklējamo vietu, gan iesaistīto cilvēku skaita ziņā. Līdz šim lielākā KNAB operācija bijusi uz Austrumu robežas, kur tika veikts desmitiem kratīšanu, aizturēšanu, pārbaužu.

Bijušais KNAB vadītājs par biroja darbībām dzirdējis tikai informāciju, kas nonākusi publiskajā telpā, taču skaidrs, ka KNAB meklējot galvenokārt dokumentus, kas var izskaidrot darījumus, kuros iesaistītas konkrētas amatpersonas. Viņš nepieļauj, ka viesnīcā noklausītas sarunas būtu tik apjomīgu kratīšanu pamats, tās varētu būt tikai papildinformācija pie jau savāktajiem un KNAB rīcībā esošiem materiāliem. Par kratīšanu tiesiskumu Loskutovs nešauboties.

Uz jautājumu, kāpēc KNAB veic šādas darbības laikā, kamēr tās priekšnieks atrodas atvaļinājumā un vai tas nav saistīts ar kādas pašlaik KNAB vadībā esošas personas vēlmi apliecināt savu profesionalitāti, Loskutovs atbildēja, ka par to var tikai spriedelēt un fantazēt. Viņš nesaista to ar KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes vēlmi apliecināties. “”Latvenergo” lietā kratīšana un aizturēšana notika, kad Vilnītis bija darbā,” sacīja bijušais KNAB priekšnieks.

Bijušais KNAB vadītājs arī nepiekrīt Zaļo un zemnieku bažām, ka kratīšana saistīta ar prezidenta pirmsvēlēšanu laiku, līdzīgi kā tas bijis arī iepriekšējās reizēs. “Tad jau sanāk, ka trīs no četriem gadiem nedrīkst strādāt, lai nesakristu ar kādām vēlēšanām,” sacīja Loskutovs.

Uz jautājumu, kāpēc nav nekādu rezultātu, piemēram, “Latvenergo” lietā, kurā arī ļoti skaļi tika veikta tās vadītāja Kārļa Miķelsona aizturēšana, Loskutovs norādīja, ka izmeklēšana turpinās. “Tās jau nav kabatzādzības, kur zagli izdodas pieķert pie rokas,” sacīja bijušais KNAB priekšnieks. “”Latvenergo” lietā nepieciešams daudz informācijas no ārzemēm, kas prasa ilgu laiku.”

Kā ziņots, KNAB trešdien veicis kratīšanas vairākās vietās Latvijā, tai skaitā ietekmīgu politiķu īpašumos: Aivara Lemberga Puzes īpašumā un viņa darba vietā Ventspils domē, Rīgas domē un brīvostas pārvaldē, Tautas partijas līdera Andra Šķēles ģimenei piederošajā firmā SIA “Uzņēmumu vadība un konsultācijas” (UVK)un citos uzņēmumos, liecina aģentūras LETA rīcībā esoša informācija, ko apstiprināja iesaistītās amatpersonas. Kopumā izmeklēšanas tiesnesis sankcionējis aptuveni 40 KNAB kratīšanas. Par to, ar kādiem kriminālprocesiem tās saistītas, tiesa informāciju nesniedz.

Lai gan publiski no daudziem avotiem ir gūts apstiprinājums par kratīšanām, saņemti komentāri, minējumi un iespējamas spekulācijas, tomēr KNAB nekādu informāciju par notiekošo līdz šim nav sniedzis. Tāpat uz LETA tālruņa zvaniem trešdien neatbildēja ne pašlaik atvaļinājumā esošais KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis, ne arī viņa vietniece un pašlaik priekšnieka pienākumu izpildītāja Juta Strīķe.

Komentāri (10)

murnieks112233 26.05.2011. 11.56

Juta nav pašnāvniece. Visi vēji pūš no ārzemēm un tā vairs nebūs joka lieta…
Ir pienākusi Finka pareģojuma noslēdzošā fāze. Nu man arī ir cerība, ka kaut kas te mainīsies uz labo pusi.

+6
-1
Atbildēt

0

Ivars Kalvis 26.05.2011. 10.02

Neticami! Izrādās ne viss Latvija ir nopērkams! Izrādās ir tiesneši, kuri dot tādas atļaujas…
Latvija ļoti atgādina Čikāgu, pirms 1931. Vai 2011 varētu būt Latvijas 1931?

+5
-2
Atbildēt

1

    murnieks112233 > Ivars Kalvis 26.05.2011. 11.58

    Latvijā viss un visi ir pērkami, nu ar retiem izņēmumiem, bet tie jau atrodas zālītes otrajā pusē. Šitie vēji pūs no ārzemēm un “pērkamajiem “vairs nav nekādas teikšānas.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 26.05.2011. 14.47

Lai cik jocīgi tas nebūtu, es piekrītu Lellei!
Kā arī bībelē teiktajam, ka laiks akmeņus mest un laiks tos salasīt!
lai veicas KNAB cīņa ar trīs rukšiem!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu