Olimpiskais medaļnieks Šics nopietni cietis avārijā • IR.lv

Olimpiskais medaļnieks Šics nopietni cietis avārijā

23
Juris Šics. Foto: Evija Trifanova, LETA

Sportists stipra lietus laikā izvairījies no pretimbraucoša auto un nobraucis no ceļa

Olimpiskais sudraba medaļnieks kamaniņu braukšanā Juris Šics otrdien nopietni cietis autoavārijā, taču sportista dzīvība nav apdraudēta, aģentūrai BNS apstiprināja sportista radinieks Mārtiņš Šics.

Pēc nopietnas iegurņa traumas ar kaulu lūzumiem Jurim Šicam veica operāciju, un ceturtdien pacientu plānots pārvest no reanimācijas uz traumatoloģisko nodaļu Gaiļzezera slimnīcā. Savainotajam sportistam arī traumēts atslēgas kauls. Ja ārsti uzskatīs par nepieciešamu, Jurim Šicam varētu vēlāk veikt vēl vienu korektējošu operāciju.

Juris Šics pateicas visiem asins donoriem, jo viņa dzīvības glābšanai bija nepieciešams daudz asiņu, pastāstīja Katastrofu medicīnas centra vadītājs Mārtiņš Šics. Ziedot asinis Jurim Šicam piedāvājuši arī viņa kolēģi sportisti. Visu laiku kopš avārijas Juris Šics ir pie samaņas, un viņam nav ne roku, ne kāju lūzumu.

Pēc Mārtiņa Šica prognozēm, sportista ārstēšanās un rehabilitācija ilgs vairākus mēnešus.

Satiksmes negadījums notika netālu no Inčukalna uz Inčukalna-“Sēnītes” ceļa spēcīgā lietū. Juris Šics vakarā vienatnē devās mājup no treniņa, kad sliktas redzamības apstākļos viņa mašīnai pretim no mazāka ceļa izbraucis cits spēkrats. Lai izvairītos no sadursmes, Juris Šics veica manevru, pēc kura viņa vadītā mašīna nenoturējās uz ceļa un sānslīdē aizķēra koku vai aku, informēja Mārtiņš Šics. No negadījuma vietas cietušo ātrā palīdzība nogādāja slimnīcā.

Mārtiņš Šics aicināja policijā pieteikties negadījuma aculieciniekus vai personas, kas aptuvenajā negadījuma laikā attiecīgajā ceļa posmā redzējuši avāriju izraisījušo tumšu automašīnu un varētu to atpazīt.

Pērn februārī Juris Šics kopā ar jaunāko brāli Andri Šicu izcīnīja sudraba medaļas Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs, kas ir divnieka ekipāžas līdz šim lielākais sportiskais sasniegums. Savukārt šogad janvārī pasaules čempionātā Itālijā Šicu ekipāža kļuva par bronzas medaļniekiem.

Komentāri (23)

sanimeldere 19.05.2011. 14.14

Spēku un veselību !

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu