"Rīgas satiksme" samazinās sabiedriskā transporta reisu skaitu • IR.lv

“Rīgas satiksme” samazinās sabiedriskā transporta reisu skaitu

9
Foto: Inga Nestere, F64
Gundega Šķēla

Aktīvākās pasažieru stundas reisu samazinājums neietekmēs

Rīgas domes licencēšanas komisija apstiprinājusi izmaiņas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” darba plānā, kas paredz, ka, sākot ar šā gada 1.jūniju, tiks veiktas izmaiņas pieturvietu izvietojumā un to nosaukumos, kā arī tiks mainīti sabiedriskā transporta kustības saraksti, ziņo LETA.

Izmaiņu rezultātā tiks slēgti divi trolejbusu maršruti, to vietā izveidojot vienu jaunu. Lielākais reisu skaita samazinājums plānots tādos populāros maršrutos kā 4.tramvajs un 22.trolejbuss.

Rīta un vakara stundās, kad sabiedriskā transporta izmantojums ir visintensīvākais, reisu skaits neesot mainīts, aģentūrai LETA norādījusi SIA “Rīgas satiksme” pārstāve Baiba Bartaševiča. Izmaiņu rezultātā tiks atcelti reisi, kas nav renatbli. Tādejādi reisu skaits galvenokārt tiks samazināts laika posmā no plksten 10:00 līdz 14:00.

Lielākais samazinājums plānots 4.maršruta tramvaju kursēšanas grafikā, no 1.jūnija atceļot vismaz 20 reisus katrā virzienā. Iepriekš minētajam pasažieriem nevajadzētu radīt lielas problēmas, jo samazinājums tikai minimāli palielinās laika intervālu starp trasnportlīdzekļiem.

No 1.jūnija tiks slēgti 4. un 7.maršruta trolejbusi, aizstājot tos ar jaunu maršrutu – “Āgenskalna priedes – Šmerlis”. Ar šo trolejbusu rīdzinieki no Juglas un Teikas varēs nokļūt līdz Valdemāra ielai, kā arī Ķīpsalai.

Autobusu kustības grafiks izmaiņu rezultātā tiks mainīts minimāli. Lielākais samazinājums plānots 5.maršruta autobusa sarakstā, reisu skaitu (katrā virzienā) samazinot par sešiem. Reisu skaits tiks samazināts arī 30. un 31.maršruta autobusiem.

Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” budžeta deficīts 2011.gada pirmajos divos mēnešos bija sasniedzis 1 163 164 latus. Ieņēmumu kritumu pamats ir pievienotās vērtības nodokļa likmes paaugstināšana sabiedriskā transporta pakalpojumiem no 10 uz 12 procentiem, pasažieru skaita samazināšanās, kā arī straujais cenu pieaugums degvielai. 

Komentāri (9)

silvija_vitina 18.05.2011. 19.10

Kā veicas ar Rīgas aci? viss kārtībā? naudiņas pamatkapitāla veidošanai un galveno vadītāju algošanai pietiek? es tikai tā, starp citu…

+8
0
Atbildēt

0

lebronj2356 18.05.2011. 22.23

Un kur aizies naudiņa iekš tā, ka Rīgā plāno 150 vietās uzlikt maksas stāvvietas, kur līdz šim varēja stāvēt par brīvu – treknā gala amortizācijai vai kādai ”Rīgas ausij, nāsij” vai vēl tur kam ?

+7
-1
Atbildēt

0

zs_berzgli 18.05.2011. 21.13

Lūk, kur mums atņem e-talonā iegrūstos miljonus.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu