Nacionālā apvienība neparakstīs Zatlera atkārtotu virzīšanu • IR.lv

Nacionālā apvienība neparakstīs Zatlera atkārtotu virzīšanu

39
No kreisās: Nacionālās apvienības pārstāvji Gaidis Bērziņš, Dzintars Rasnačs, Einārs Cilinskis, Roberts Zīle. Foto: Kaspars Krafts, F64

Dzintars: Mēs šo lēmumu nemainīsim, bet pārliecības attiecībā uz citiem kolēģiem man nav

Lai gan pauduši atbalstu Valda Zatlera ievēlēšanai Valsts prezidenta amatā uz otru pilnvaru termiņu, Nacionālās apvienības Saeimas deputāti nepievienosies Zatlera oficiālajiem izvirzītājiem, aģentūrai BNS trešdien apliecināja apvienības pārstāvis Raivis Dzintars.

“Visu Latvijai!” līderis arī apšaubīja, ka Zatleru izdosies ievēlēt pirmajā kārtā. “Galu galā neviens jau nezina, kāds būs īstais balsojums. Mēs esam pauduši savu nostāju, ka mēs balsosim par, ņemot vērā visus apsvērumus. Mēs šo lēmumu nemainīsim, bet pārliecības attiecībā uz citiem kolēģiem man nav,” sacīja Dzintars, atsaucoties uz Latvijas politiskajām tradīcijām, kas bijušas līdz šim, un intuīciju.

Zatlers otrdien iesniedzis apvienībām “Par labu Latviju” (PLL) un “Vienotība” dokumentus, kas nepieciešami prezidenta amata kandidatūras izvirzīšanai. Šīs apvienības lūdza prezidenta kanceleju šādus dokumentus sagatavot, lai varētu izvirzīt Zatleru prezidenta vēlēšanām.

PLL paziņoja, ka aicinās izvirzīšanu parakstīt arī citu frakciju deputātiem. “Vienotības” preses sekretāre Laila Timrota aģentūrai BNS teica, ka Zatleru oficiāli izvirzīs arī “Vienotība” un to parakstīs visi frakcijas deputāti.

Balsojums par Valsts prezidentu būs slēgts. Arī “Saskaņas centra” pārstāvji ir pauduši, ka Zatleru, par spīti politiķu publiskajiem izteikumiem, kas liecina, ka viņu atbalsta vairākums, ievēlēt amatā tomēr neizdosies.

Kandidatūras varēs iesniegt no 19. līdz 24.maijam, bet vēlēšanas, visticamāk, notiks 2.jūnijā.

Komentāri (39)

ilmisimo 18.05.2011. 17.25

vēsture atkārtuojas?

G. Ulmanis vs I.Kreituse 1995 gads…….
un tad vai visi, kas bij vaidējuši kāds tas G. Ulmanis tāds un šitāds , sāka korī kliegt “Gribam Ulmani! Ka tik ne Kreituse!”

+12
-1
Atbildēt

0

ilmisimo 18.05.2011. 17.25

vēsture atkārtuojas?

G. Ulmanis vs I.Kreituse 1995 gads…….
un tad vai visi, kas bij vaidējuši kāds tas G. Ulmanis tāds un šitāds , sāka korī kliegt “Gribam Ulmani! Ka tik ne Kreituse!”

+12
-1
Atbildēt

0

Una Grinberga 18.05.2011. 17.09

Nu, to frizūras koncepciju jau viņa sāka izstrādāt novembrī kopā ar jauno frizieri, bet varēja uztaisīt 16.maijā, kad no Krievijas čekas SC kontā tika ieskaitīta nauda “prezidenta projektam”.

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu