Dombrovskim Ķipura aizturēšana bijis pārsteigums • IR.lv

Dombrovskim Ķipura aizturēšana bijis pārsteigums

9
Foto: Gatis Gierts, F64
Gundega Šķēla

“Jaunais laiks” valdē Ķipura gadījums pagaidām nav pārrunāts

SIA “Jelgavas pilsētas slimnīca” valdes locekļa un partijas “Jaunais laiks” (JL) biedra Andra Ķipura aizturēšana, saistībā ar iespējamu kukuļošanu, Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (“Vienotība”) bijis pārsteigums, ziņo LETA.

Pašlaik partijā “Jaunais laiks” tiek izvērtēts, vai konkrētais notikums ir provokācija, vai arī Andris Ķipurs tiešām ir saistīts ar kukuļošanu, trešdien Latvijas Radio (LR) norādījis premjers. Konkrētais gadījums JL valdē pagaidām vēl nav pārrunāts, bet tas varētu būt viens no nākamās JL valdes sēdes darba kārtības jautājumiem.

Gadījumā, ja Ķipura vaina kukuļošanā tik pierādīta, JL no viņa “atvadīsies”, LR norādījis Dombrovskis.

Sakarā ar kukuļošanu, 13. maijā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesa ietvaros aizturējis SIA “Jelgavas pilsētas slimnīca” valdes locekli, pašvaldības deputātu un Finanšu komitejas locekli Andri Ķipuru (JL), slīmnīcas nodaļas vadītāju un divus komercuzņēmumu vadītājus.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka Andris Ķipurs, būdams valsts amatpersona, laika posmā no 2010.gada novembra līdz šī gada 13.maijam no divu komercuzņēmumu valžu priekšsēdētājiem, sakarā ar slimnīcas iepirkto medicīnas aprīkojumu, pieņēmis kukuļus ne mazāk kā 3700 latu apmērā. Savukārt slimnīcas nodaļas vadītājs, būdams pašvaldības iestādes darbinieks un nav valsts amatpersona, no komercuzņēmumu vadītājiem pieprasījis un pieņēmis prettiesisku labumu 300 latu apmērā, aģentūrai LETA norādījusi KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga.

Komentāri (9)

anrijs 18.05.2011. 22.37

Pārāk daudz jautājumu, lai izdarītu steidzamus secinājumus ….
Neskatoties uz to kā un kur tā nauda atrasta … un atrasta ilgi pēc došanas … kukuļņēmējam vēl jāpiekabina arī aizmāršība ….

Bet arī tas kā kukuļi augstām amatpersonām tiek doti un ņemti .. jau 10 gadus ir citādās formās ….
un galvenie argumenti, kas liek aizdomāties:

1) Medicīnā … salīdzinoši lielas slimnīcas vadītājam dots kukulis 3700 – ir Smieklīgi mazs ….
2) Kukuļa apmērs ir (mazs) nesalīdzināms ar vadītāja algu u.c. ienākumiem, kuru dēļ būtu vērts riskēt ….
3) Kukuļa atrašanas laiks un vieta (ilgi pēc kukuļdošanas).
4) Pat pirkstu nospiedumu trūkums uz naudas un papīriem (kas igu laiku atradās tur, kur tika izņemti) …. tas gan vēl jāpierāda … pēc Ķipura vārdiem…
5) ļoti dīvaina ZZS reakcija, kas savējos (jo Ķipurs nav JL, lai gan ir no tās ievēlēts, bet ir ZZS Jelgavas domes komandas cilvēks … jau daudzus gadus… ) … bet ZZS tā uzreiz savējos neuzmet ….. tieši otrādi ….

+3
0
Atbildēt

0

krisjanis_sondors 19.05.2011. 00.18

“KNAB izmeklētājs SIA “Jelgavas pilsētas slimnīca” valdes locekli atzina par aizdomās turēto par kukuļa atkārtotu pieņemšanu, savukārt slimnīcas nodaļas vadītājs atzīts par aizdomās turēto par prettiesiska labumu pieprasīšanu un pieņemšanu. Abi komercuzņēmumu valdes priekšsēdētāji atzīti par aizdomās turētajiem par kukuļdošanu.”
http://www.delfi.lv/news/national/criminal/knab-par-kukulnemsanu-aiztur-jelgavas-slimnicas-valdes-locekli.d?id=38554709
Šobrīd viņš ir aizdomās turētais, cik noprotams, vēl pat izmeklēšana nav beigusies un nav sākta tiesvedība. Tādēļ reaģēt ar izslēgšanu no partijas būtu pārsteidzīgi.

+1
0
Atbildēt

0

maris 18.05.2011. 20.59

Tie paši vēži…

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu