Par bērniem privātajos "dārziņos" Rīgas dome maksās 93 latus • IR.lv

Par bērniem privātajos “dārziņos” Rīgas dome maksās 93 latus

40
Foto: Elmārs Rudzītis, F64

Saglabās 30 latu dotāciju par katru pašvaldībā deklarēto bērnu, kas iet privātā bērnudārzā

Rīgas dome (RD) no 1.augusta plāno piešķirt līdzfinansējumu 93 latu apmērā vecākiem, kuri izstājas no vietas rindā uz vietu pašvaldības bērnudārzā piekrīt bērnu laiks privātajā bērnudārzā, vēsta aģentūra BNS.

93 lati ir summa, kas ir līdzvērtīga izmaksām bērna izglītošanai pašvaldības bērnudārzā. Atlikusī summa, kas jāmaksā par bērna izglītošanu privātajā bērnudārzā, būs jāsedz bērna vecākiem. Iecerēts, ka pašvaldība slēgs līgumu ar privāto bērnudārzu un vecākiem par līdzfinansējumu vietas apmaksāšanai privātā bērnudārzā vienīgi tad, ja bērna un vecāku dzīvesvieta vismaz gadu deklarēta Rīgā.

Vienlaicīgi saglabāsies arī līdzšinējā domes dotācija 30 latu apmērā par katru Rīgas administratīvajā teritorijā deklarēto bērnu, kas apmeklē privāto iestādi, neatkarīgi no tā, vai bērns ir vai nav reģistrēts pašvaldības pirmsskolu rindā.

Šo ierosinājumu šonedēļ vērtēs RD Izglītības, kultūras un sporta komiteja un drīzumā ‒ RD deputāti.

Pašlaik Rīgā darbojas 156 pašvaldības dibinātas pirmsskolas izglītības iestādes, tās apmeklē 25 966 bērni, bet rindā uz vietām pašvaldības bērnudārzā ir apmēram 5000 bērnu. Pašvaldība šo problēmu cer atrisināt triju gadu laikā.

Komentāri (40)

Dzintars Kalniņš 11.05.2011. 14.21

Pēc pagaidām pieejamās informācijas izskatās, ka RD vadība ir ieklausījusies gan bērnu vecākos, gan privāto bērnudārzu pārstāvjos – ir manāma kustība “nauda seko bērnam” principa ieviešanas virzienā! Par to prieks un ceru, ka šis ir pirmais solis, lai jau pāris gadu laikā pilnībā tiktu likvidēta arhaiskais padomju sistēmas mantojums, kas saucas “bērnudārzu rinda”, un cilvēki varētu brīvi izvēlēties kādu pakalpojumu un par kādu cenu saņemt pašu izvēlētā, licencētā pirmskolas izglītības iestādē, par to saņemot tiem godīgi pienākošos finansējumu! :)

+3
0
Atbildēt

0

Iveta Štāla 11.05.2011. 15.11

Man prieks par RD lēmumu un vēl lielāks prieks, ka tomēr ieklausījās vecāku teiktajā.

+2
0
Atbildēt

0

emils_levsins 12.05.2011. 15.00

http://www.e-skola.lv/public/34007.html Palūkojiet, kur pilnais raksts. Šis ir tikai viens no variantiem, kuru apstiprinās vēl nezin neviens. Diemžēl:)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu