“Microsoft” par 8,5 miljardiem dolāru iegādāsies “Skype” • IR.lv

“Microsoft” par 8,5 miljardiem dolāru iegādāsies “Skype”

32
Avots: EPA/LETA

Abas kompānijas apstiprinājušas iepriekš medijos izskanējušo informāciju

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija “Microsoft Corp.” nolēmusi iegādāties interneta telefonijas uzņēmumu “Skype” par 8,5 miljardiem dolāru (4,14 miljardiem latu), otrdien paziņoja abas kompānijas, vēsta aģentūra LETA.

“”Skype” ir fenomenāls pakalpojums, kuru mīl miljoniem cilvēku visā pasaulē,” norādīja “Microsoft” vadītājs Stīvs Balmers. “Kopā mēs radīsim reāllaika sakaru nākotni, lai cilvēki var viegli kontaktēties ar ģimeni, draugiem, klientiem un kolēģiem jebkur pasaulē,” sacīja Balmers.

“Skype” kļūs par “Microsoft” jaunu biznesa struktūrvienību, par kuras prezidentu tiks iecelts pašreizējais “Skype” vadītājs Tonijs Beitss. Darījumu jau apstiprinājušas abu kompāniju direktoru valdes.

Plānots, ka “Skype” atbalstīs tādas “Microsoft” ierīces kā videospēļu konsoli “Xbox” un kustību jutīgās pultis “Kinect”, kā arī “Windows Phone” operētājsistēmu. Savukārt “Microsoft” atbalstīs “Skype” klientus, kuri neizmanto kompānijas izstrādātās platformas.

“Skype” dibināts 2003.gadā, un to 2005.gada septembrī iegādājās tiešsaistes izsoļu gigants “eBay”. 2009.gada novembrī kompānija tika pārdota investīciju grupai, kuru vadīja uzņēmums “Silver Lake”.

Analītiķi norādījuši, ka “Skype” iegāde varētu palīdzēt “Microsoft” palielināt savu klātbūtni viedtelefonu tirgū, kur konkurenti “Apple” un “Google” jau nostiprinājuši savas pozīcijas, pateicoties “iPhone” un ar operētājsistēmu “Android” aprīkotiem tālruņiem.

Komentāri (32)

madararaa 10.05.2011. 22.27

Nabaga skaipam laikam īpaši neveicās ar līdzšinējo biznesa modeli, ja jau tādus parādus uzkrājis. Bet nez vai šis darījums būs par labu patērētājam. Katrā ziņā, par Linux un Android atbalstu var nesapņot. No otras puses, šis notikums varētu likt sarosīties atvērtā koda komūnai un protestā pret šādu Skaipa saķēdēšanu uzveidot kādu populāru alternatīvu.

+2
0
Atbildēt

0

JanisErts 10.05.2011. 22.37

IR.lv pirms brīža veidoja gada jubilejas kopīgo pūšanu balonā. Izskatās, ka Microsoft šo pasākumu nokavēja un izdomāja uzpūst savu burbuli. Pirms nieka 18 mēnešiem Skype jau tika tirgots. Toreiz par 5 miljardiem lētāk. Vai šo 18 mēnešu laikā ir noticis kaut kas TĀDS? Neesmu dzirdējis.

0
0
Atbildēt

0

lismanis 10.05.2011. 20.51

kāpēc mazajam mīkstajam vajadzēja Skaipu? mazajam mīkstajam taču ir ziņnesis.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu