SOK kļūst par Ģimeņu sporta festivāla patronu • IR.lv

SOK kļūst par Ģimeņu sporta festivāla patronu

19
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Katru gadu vienā kontinentā atbalstīti tiek vien trīs pasākumi

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atsaukusies Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) aicinājumam un pirmo reizi uzņēmusies patronāžu par tautas sporta pasākumu Latvijā – Ģimeņu sporta festivālu, kuru organizē Latvijas Tautas sporta asociācija (LTSA), aģentūru LETA informēja LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

SOK patronāža tiek piešķirta katru gadu tikai trīs pasākumiem vienā kontinentā. Tie ir sporta pasākumi, kas balstīti uz Olimpiskās hartas principiem un pieejami visām sabiedrības grupām. Viens un tas pats pasākums var saņemt SOK patronāžu tikai vienu reizi.

“Caur “Sports visiem” kustību SOK atbalsta centienus, kas vērsti uz olimpisko ideālu sasniegšanu tajā nozīmē, ka sports kā cilvēktiesības attiecas uz visiem indivīdiem neatkarīgi no to rases, sociālā stāvokļa un dzimuma,” norāda SOK prezidents Žaks Roge. “Šī kustība rosina sporta aktivitātes, kuras var praktizēt abu dzimumu cilvēki jebkurā vecumā, kā arī atšķirīgos sociālajos un ekonomiskajos apstākļos.”

SOK patronāžas projekts “Latvijas Ģimeņu sporta festivāls” notiks no šī gada 14.maija līdz 17.decembrim. SOK segs Ģimeņu sporta festivāla izdevumus 10 000 ASV dolāru (4910 latu) apmērā.

Festivāla pirmais pasākums notiks jau sestdien Rēzeknē. Tajā aicināta piedalīties ikviena ģimene, lai pavadītu dienu, aktīvi atpūšoties un kopīgi piedaloties dažādās sportiskās aktivitātēs, spēlēs un stafetēs. Festivāls notiks Valsts Robežsardzes koledžā, un dalība tajā ir bez maksas. Pasākumā būs dažādas aizraujošas aktivitātes, spēles un stafetes ar skriešanas, lekšanas, mešanas un citiem uzdevumiem. Aktivitātes notiks gan iekštelpās, gan brīvā dabā.

Sacensībās var piedalīties ģimenes, kurās ir vismaz viens pieaugušais un vismaz viens sešus līdz 12 gadus vecs bērns, taču ko darīt būs arī jaunākiem festivāla dalībniekiem, tādēļ aicināts ir ikviens. Līdzi nepieciešams sporta tērps un vēlme aktīvi atpūsties. Plānotas aktivitātes arī baseinā, tādēļ var ņemt līdzi arī peldtērpu.

Nākamie Latvijas Ģimenes sporta festivāla pasākumi plānoti septembrī Talsu sporta hallē, oktobrī Vakarbuļļos Rīgā un decembrī Olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu