Hokeja federācijas prezidents Lipmans varētu atstāt amatu • IR.lv

Hokeja federācijas prezidents Lipmans varētu atstāt amatu

12
LHF prezidents Kirovs Lipmans. Foto: Nora Krevņeva, F64

Lipmans: Prezidenta krēslam neesmu piesiets. Ja tauta vēlas, varu aiziet

Kirovs Lipmans varētu pamest Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta amatu, pēc Latvijas izlases pēdējās spēles pasaules čempionātā svētdien izteicās pats Lipmans, vēsta aģentūra LETA.

Izlases izšķirošajā mačā par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta A divīzijā svētdien Latvijas izlase ar 4:1 pārspēja Austriju, saglabājot vietu spēcīgāko komandu vidū. Šī gada pasaules čempionāta noslēgumā Latvijas izlase palika 13.vietā.

“Prezidenta krēslam neesmu piesiets. Ja tauta vēlas, varu aiziet,” sacīja Lipmans. “Pie šīs stūres neturos ar abām rokām, taču man ir sāpīgi. Esmu cilvēks, kurš atbild par savu darbu. Federācijas prezidenta amats nav vienkārša sēdēšana krēslā un nekā nedarīšana. Uzskatu, ka esmu viens no federāciju prezidentiem, kas gandrīz katru dienu ir federācijā. Tāpat man ir bizness, kam arī jāvelta laiks. Tas ir grūti,” sacīja Limpans.

“Pēc piedzīvotā zaudējuma pret Slovēniju aizdomājos, kāpēc man tas viss ir vajadzīgs. Esmu veiksmīgs uzņēmējs, un man ir viss nepieciešamais. Cilvēki mani ciena, un darbinieki ir apmierināti, ka var strādāt pie manis, turklāt tam visam klāt nāk arī hokejs. Pēc kāda brīža tomēr nomierinājos,” pastāstīja Lipmans.

Kopš iekļūšanas spēcīgāko komandu grupā 1997.gadā Latvijas izlase turnīrā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā spēlēja trešo reizi. Arī abās iepriekšējās reizēs Latvijai veiksmīgi izdevās saglabāt vietu elites grupā.

Šī gada pasaules čempionāta pirmajā posmā Latvija cīnījās D apakšgrupā, kur pirmajā mačā ar 2:4 zaudēja pagājušā gada spēcīgākajai komandai Čehijai, otrajā spēlē ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Somijai, bet izšķirošajā cīņā par iekļūšanu otrajā posmā ar 2:3 pēcspēles metienos zaudēja Dānijai. Savukārt otrajā posmā Latvija ar 2:5 zaudēja Slovēnijai, bet ar 6:3 pārliecinoši uzvarēja Baltkrieviju un 4:1 – Austriju.

Komentāri (12)

raimondsb_mail_lv 09.05.2011. 20.36

to Līdumnieks. kā padarīt Rīgas “Dinamo” par vienu no bagātākajām komandām KHL. Kādi ir Lipmaņa uzstādītie mērķi šajās jomās? Lai uzņemās un tad lai pilda – seja vien neko daudz nedod … . Kāpēc lipmanam būtu jārūpējas par Dinamo labklājību. Tas ir privāts bizness, kas pieder krievu oligarham un mazliet vēl pašmāju kretīniem. Lipmanam ir taisnība, kad viņš saka, ka Dinamo ir jāpakļaujas LHF un vairāk jāstrādā valsts labā. Jūs gribiet, lai valsts, nodokļu maksātāji, Lipmans, LHF strādātu Dinamo labā. Traks var palikt. Manuprāt Latvijas hokeja attīstība nav OK. Jau kādus piecus gadus muļļājamies uz vietas, kamēr citas valstis ir strauji progresējušas ( Francija, Norvēģija, Šveice, Vācija, Dānija). Atkal knapi noturējāmies A grupā un, baidos, ka paliks viss pa vecam. Cik pazīstam Znaroku, tad viņam vienmēr vai nu “nepaveicās”, vai “tiesneši vainīgi”, vai “traumas” u.t.t. Vajadzēja LHF atrast naudu, lai algotu augstas raudzes speciālistu. Tādu kā Šuplers. Kā panākt,lai Latvijas hokejistiem spēlēt izlasē ir svēta lieta? To ar mietu neiedzīsi. Vai tad viņiem var pārmest patriotisma trūkumu? Vienkārši ir jārada labvēlīga vide hokejistiem, lai būtu treneris, kuru viņi cienītu un respektētu. Kāda var būt attieksme pret komandas galveno treneri, kurš nodzīvojis lielu daļu dzīves Latvijā un uzliek “mīksto” uz latviešu valodu. Varētu saprast vēl ja būtu baigas guru, stārs starp hokeja speciālistiem, bet ir parasts vidēja līmeņa treneris. Nevar no mūsu puišiem prasīt maksimālo atdevi Dinamo sastāvā KHL un pēc tam vēl sezonas beigas pasaules čempionātā. Katra Dinamo spēle KHL mūsu hokejistiem ir kā izšķirošā finālspēle Latvija – Krievija. Pēc tādas sezonas viņi ir kā izspiesti citroni. Var noturēt līdz beigām, bet tad ir jābūt ļoti labai meistarībai ( jagrs). Dinamo un KHL, protams, mums ir baudāms šovs, bet ,manuprāt, hokejistu meistarības attīstību bremzē. KHL ir paradīze tādiem kā Laviņš. Mūsu jaunie sportisti ir iekrituši tādās kā KHL Dinamo lamatās – jau pašā sākumā liela nauda, pašmāju seklā dīķa slava un nekādas perspektīvas tikt uz hokeja meku NHL. KHL ir vieglākais ceļš. Ja es ar Līdumnieku stāvam pie borta un garām mums aiztraucas Karsums, tad liekas, ka viņš ir ātrs kā raķete. Bet kad laukumā mums pretī stājas kāds NHL klubs, tad izrādās, ka mūsu puiši stāv uz vietas.

+6
0
Atbildēt

0

raimondsb_mail_lv 10.05.2011. 08.15

To Tante Sidra. Labrīt. Tas, ka NHL līmenis ir krietni augstāks par KHL ir neapstrīdams fakts. To saka visi speciālisti, to var pateikt pat diletanti, ja pavēro NHL spēles pa TV. Esmu pats vērojis klātienē Toronto – tā ir diena pret nakti. Pats galvenais, tas ir citi ātrumi. Redziet, tehniskos paņēmienus hokejā pārvalda lielākā daļa hokejistu. Fiška slēpjas tur, ka lielos ātrumos tos nevisi spēj izdarīt. NHL hokejisti domā ātrāk un tas ir tas svarīgākais. Tas attiecās uz visiem sporta spēļu veidiem. Tos līmeņus taču varēja salīdzināt – bija nesen viens NHL klubs Rīgā un aizvadīja draudzības spēli ar Dinamo. Toreiz novājinātā sastāvā, tiko no lidmašīnas, pēc negulētas nakts viņi mūsējos sagrāva tiešām uz vienas slidas. No sākuma pataustījās, tad palielināja apgriezienus un mūsējie palika kā zēmē iemieti. Kas attiecas uz naudu un popularitāti, tad te recepšu nekādu nav. Viss atkarājas no tā, kāds cilvēks ir pēc dabas un ko viņš grib sasniegt. Daudziem mūsu pašmāju jaunajiem stāriem labpatiksies “Piens ” , ” Kefīrs ” un foto uz ” privātas dzīves ” pirmā vāka. Bet tā problēma ir visur – arī NHL.

+3
0
Atbildēt

1

    Edzs > raimondsb_mail_lv 10.05.2011. 11.12

    paldies, piekritu visam.
    ir lietas ko cilveki var uzlabot un ir lietas kas ir augstaku speku rokas –
    _”…”Piens”, “Kefīrs” un foto uz “privātas dzīves” pirmā vāka…”_ :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

Edzs 10.05.2011. 01.04

Skumjais Bruņinieks: _…Nevar no mūsu puišiem prasīt maksimālo atdevi Dinamo sastāvā KHL un pēc tam vēl sezonas beigas pasaules čempionātā. Katra Dinamo spēle KHL mūsu hokejistiem ir kā izšķirošā finālspēle Latvija – Krievija..(..).. Mūsu jaunie sportisti ir iekrituši tādās kā KHL Dinamo lamatās – jau pašā sākumā liela nauda, pašmāju seklā dīķa slava…_
~~~
izlasiju un parlasiju. tam visam ko Tu te saki var piekrist, atra nauda cilvekus ir izmainijusi, ta ir problema, nu bet kads te var but risinajums?
un, – vai ir ta, ka KHL komandu limenis ir ieverojami zemaks par NHL, kur tas ir apliecinajies? manuprat savstarpeji turniri vinjiem nav bijushi.

izlasiju ari ko Lidumnieks raksta: _…Rīgas “Dinamo” KHL un Krievijā (kopā ar saviem līdzjutējiem) ir ļoti populārs…_
ta tas ir, tas ir redzams pec Rigas spelem ieejot Krievijas fanu lapas, tur atsauksmes pat pie Rigas Dinamo zaudejuma ir krietni labveligakas par tam ko varam lasit Latvijas portalos.
ta ka cilvekus izlaizh ne tikai naudas velns bet ari popularitate. ka ar to cinities, kadas te var but idejas?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu