Latvijas hokejisti uzvar Austriju un saglabā vietu A grupā • IR.lv

Latvijas hokejisti uzvar Austriju un saglabā vietu A grupā

18

Šajā čempionātā Latvijas rezultāts ir atkārtots sliktākais kopš iekļūšanas spēcīgāko elitē

Latvijas hokeja izlase ar svētdien izcīnītu uzvaru 4:1 pār Austriju izvairījās no izkrišanas uz pasaules čempionāta (PČ) I divīziju, vēsta aģentūra BNS.

PČ Slovākijā Latvija izlase ierindojās 13.vietā, kas ir atkārtots sliktākais rādītājs valstsvienības vēsturē, kopš izlase 1997.gadā pirmo reizi pēc valsts neatkarības atjaunošanas spēlēja elites grupā.

Līdz šim 13.vietā Latvija finišēja arī 2001.gadā Vācijā, kad izlasē galvenā trenera gaitas noslēdzās Haraldam Vasiļjevam, un 2007. gadā Maskavā, kur valstsvienības vadībā debitēja pašreizējais galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Pirmās kārtas grupas turnīrā Latvija zaudēja Čehijai, Somijai un Dānijai, atpalicēju grupā cīņu uzsāka ar sakāvi pret Slovēniju, bet pirms Austrijas izlases pieveikšanas uzvarēja arī Baltkrieviju.

Latvijas valstsvienības pēdējā spēlē čempionātā divus vārtus guva par labāko uzvarētāju sastāvā atzītais Kaspars Saulietis, bet pa reizei precīzi meta Roberts Bukarts un Miķelis Rēdlihs.

Bukarts rezultātu atklāja pēc saspēles ar Gintu Meiju, kad iesita vārtos pie viņa atlēkušo ripu. Pirmās trešdaļas turpinājumā Miķelis Rēdlihs cīņā vārtu priekšā drīz vien panāca Latvijai divu vārtu pārsvaru, bet jau pēc pārtraukuma Saulietis realizēja skaitlisko vairākumu, un rezultāts kļuva 3:0.

Atsevišķas bīstamas situācijas pie Edgara Masaļska vārtiem izdevās izveidot arī Austrijas izlasei, tomēr kopumā situācijas noteicēji bija Latvijas hokejisti. Pēdējā periodā par Mārtiņa Cipuļa nogāšanu piešķīra soda metienu, taču pats cietušais nespēja realizēt netraucētu izgājienu vienam pret vienu ar Austrijas vārtsargu Fabianu Veinhandlu. Ceturtā ripa Veinhandla vārtos nonāca trešdaļas vidū, kad Saulietis atkal precīzi noslēdza vairākuma izspēli. Austrijas izlasei prestiža vārtus izdevās iemest pēdējā minūtē, kad to paveica Tomass Rafls.

Tāpat kā iepriekšējā spēlē Latvijas izlases sastāvā nebija savainotā uzbrucēja Laura Dārziņa un aizsarga Krišjāņa Rēdliha.

Atpalicēju grupas otrā spēlē Baltkrievija ar 7:1 uzvarēja slovēņus, arī saglabājot vietu elitē. Slovēnijas un Austrijas vietā 2012.gadā PČ spēcīgāko valstsvienību saimei pievienosies Kazahstāna un Itālija.

Komentāri (18)

Life Quality Managem 09.05.2011. 11.16

Man šķiet ka Latvijas izlase šajā čempionātā vairāk ieguva nekā zaudēja. Pavisam nemanāmi, bet izlasē ir notikusi paaudžu maiņa. Un no tāda viedokļa raugoties viss, kas notika bija lieliska skola jaunajiem čaļiem.

+4
0
Atbildēt

0

ltvpanorama 09.05.2011. 08.33

Pa lielam jau nespēlēja slikti,ar somiem un čehiem labi, ar dāņiem cerību aplauziens sanāca,slovēņi jau bija tīrā psiholoģija,labi ka spēja saņemties uz pēdējām 2 spēlēm, ar tādu sastāvu jau neko diži vairāk arī nebija ko cerēt, jaunajiem džekiem neatsverama pieredze..prieks par bukartu, džeriņu , meiju..ņiživijam cepuri nost, nebija formā bet ļoti centās..cipulis izsities līderos..ar miķelis jau nobriedis špīlers..potenciāls ir, vajadzēja maķenīt veiksmes…

+4
0
Atbildēt

0

dro 09.05.2011. 08.09

Visu cieņu Ņiživijam u.c., kuri cīnījās, cik bija viņu spēkos. Man žēl, ka Latvijas izlasei ir Ģinamo zīmogs: vienmēr cenšas noklusēt izlases panākumus Vasiļjeva vadībā.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu