Mūrniece pēc ministres amata atgriezīsies parlamentā • IR.lv

Mūrniece pēc ministres amata atgriezīsies parlamentā

21
Foto: Evija Trifanova, LETA

Ministre kā savu pēcteci amatā ieteiks Latkovski vai Zaķi

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL, “Vienotība”), kura 6.jūnijā savu līdzšinējo amatu pametīs, atgriezīsies pie Saeimas deputātes pienākumiem, taču, mandāta zaudēšanas gadījumā, nešaubās, ka varēs atrast arī citu sev atbilstošu darbu, vēsta aģentūra BNS.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā “Labrīt, Latvija!” piektdien politiķe norādīja, ka ministra krēslā viņai vēl atlicis mēnesis, kura laikā tikšot salikti “punkti uz i”, lai pēc tam ar tā dēvēto mīksto mandātu atgrieztos pie Saeimas deputātes pienākumiem.

“Saikni ar ministriju es negrasos saglabāt tādā ziņā, ka mēģināt fiziski jebkādā veidā kaut kādā statusā te palikt. Bet pilnīgi noteikti – ja nākamajam ministram būs vajadzīgs mans atbalsts, viņš to saņems,” uzsvēra Mūrniece. Viņa uzskata, ka politikā ir ar lielu pieredzi un šobrīd neredz iemeslu, lai politiku pamestu.

Vienlaikus gan politiķe uzsvēra, ka visu savu atlikušo dzīvi nesaista tikai un vienīgi ar politiku. “Šobrīd tā situācija ir tāda, ka tiešām mans mandāts ir mīkstais mandāts, un, ja tajā brīdī, ja man būs jāiet projām no parlamenta, es ne mirkli nešaubos, ka es varēšu darīt jebko citu, jo mana pieredze ļauj man darīt ļoti daudzas lietas, un es domāju, ka es varēšu izvēlēties sev atbilstošus pienākumus arī pēc tam, kad nestrādāšu parlamentā,” klāstīja ministre.

Baumas, ka varētu mainīt politisko piederību, gan viņa kategoriski noliedza, nodēvējot par “nelietīgām” un uzsverot, ka no pirmās dienas ir “Jaunā laika” biedre, ir šīs partijas dibinātāja un būs arī “Vienotībā”.

Mūrniece kā savus iespējamos pēctečus ministra krēslā virzīs divus savus partijas biedrus – Ainaru Latkovski un Dzintaru Zaķi. Viņasprāt, abi šie kandidāti varētu veiksmīgi pildīt iekšlietu ministra pienākumus, un, lai gan galīgā izvēle ir premjera Valda Dombrovska (JL, “Vienotība”) ziņā, citi uzvārdi vismaz pagaidām arī viņas pārstāvētajā partijā neesot izskanējuši.

Jau vēstīts, ka Mūrniece februārī Dombrovskim iesniedza demisijas rakstu, ko premjers arī pieņēma, tomēr aicinot ministri pienākumus pildīt vēl līdz 6.jūnijam.

 

Komentāri (21)

mary75 06.05.2011. 10.31

“… es varēšu darīt JEBKO CITU (!), jo mana pieredze ļauj man darīt ļoti daudzas lietas, un es domāju, ka es varēšu izvēlēties sev atbilstošus pienākumus arī pēc tam…”
——————————————————–
Jā, ar pārlieku kautrību Mūrniece nesirgst.
Cik saprotu, viņas reformu rezultāti IM ir jaunu birokrātisku struktūru radīšana un savējo cilvēku sasēdināšana visos krēslos, un vienīgais, kas palicis atmiņā – neveiksmīga cietpauraina cīņa ar NEO un nespēja atrast veidu, kā palīdzēt sašautiem policistiem Jēkabpilī.
Un no kura laika mums Latvijā arī runā par “pēctečiem” ( Krievijā – “prijemniki”) pie kam absolūti caurkritušie ministri?
Kas kas, bet Mūrnieci no nākamā iekšlietu ministra nozīmēšanas būtu jātur pa lielu gabalu.

+13
-5
Atbildēt

6

    mary75 > mary75 06.05.2011. 13.25

    Te ir divi jautājumi – uz kā rēķina tika samazināti izdevumi un cilvēki IM, un vai tiešām NEO lietā viss tika izdarīts atbilstoši likumam, tur ir problēma, atbilstoši krimināllikumam – jā, toties vai atbilstoši speciālam žurnalistu un informācijas aizsardzības likumiem, kas stāv augstāk par krimināllikumu – daudzi tam nepiekrīt.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 06.05.2011. 18.00

    :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Agnese Lûse > mary75 06.05.2011. 23.07

    Ideāls viedoklis ! :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 06.05.2011. 14.24

    Dzeri, “prejomņiki”, “prijomņiks” ir uztvērējs.
    :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 06.05.2011. 16.27

    betijacelmale. Labdien!
    -Sakiet, ludzu, ka sauc to zveru – hiena vai higiena?-
    -Higiena ir slimiba, bet ta nav hiena, bet parasts sakalis-:)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    marčiks > mary75 06.05.2011. 11.07

    Nevajag izdarīt secinājumus, balstoties uz vienu tendenciozu IR “pētījumu”. Reformu rezultātā iekšlietu sistēmas darbinieku skaits tika samazināts par 25%, bet izdevumi – par 34%. Kas attiecas uz Neo, tad Mūrniece vispār nekad ar viņu nav cīnījusies – starp citu, abi pat “draudzējas” portālā draugiem.lv :) Mūrniece vienkārši aizstāvēja savus dienestus, kas, savukārt, rīkojās saskaņā ar likumu, te vispār nav runa par to, vai Neopoikāna rīcība bija cēla vai ne.

    Man nav iebildumu pret Zaķi vai Latkovski, bet nedomāju, ka jebkuram no viņiem ministra amatā veiksies labāk kā Mūrniecei. Par ZZS kandidātiem vispār nerunājot.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

anita_meistere 06.05.2011. 09.55

latkovskis…vēstures skolotājs un zūrnālists, zaķis – datorikas bakalaurs ir tie Vienotības nozares profesionāļi?????
vienotība, diemžēj Jūs esat pilnīgi politiski bankrotējuši. pievīluši savus vēlētājus.

+14
-6
Atbildēt

1

    Andris > anita_meistere 06.05.2011. 20.17

    Bet es uzskatu, ka iekšlietu ministrs tieši nedrīkst būt profesionālis. Profesionālim jābūt finansu ministram, ekonomikas ministram. Bet laikā, kad IeM ir ļoti vajadzīgas reformas, ministram ir izteikti politiski uzdevumi.
    Sen zināms, ka “paši sevi” cilvēki ne pārāk grib reformēt. Reformatoram noteikti jānāk no ārpuses.
    Arī “vecajās” Rietumvalstīs iekšlietu ministrs ļoti bieži ir politiska figura, kura ar iekšlietām līdz tam nekad nebija saīstīta.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

disassociative 06.05.2011. 10.14

Ja šobrīd jau starptautiskā līmenī ir izskanējušas bažas par noziedzības eksportu no Baltijas valstīm, ja izskan doma par Šengenas līguma valstu, tai skaitā arī Latvijas robežu kontroles atjaunošanu, tad Vienotībai būtu jāpieņem lēmums ministra amatā likt nevis pēc partijas piederības, bet gan profesionālisma kritērijiem atbilstošu cilvēku.

+8
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu