Pabeigts pirmais gāzes cauruļvada "Nord Stream" posms • IR.lv

Pabeigts pirmais gāzes cauruļvada “Nord Stream” posms

20
Lauris Vīksne, F64

Gāzes transportēšanu no Krievijas uz Vācijas piekrasti sāks gada beigās

Ir pabeigts pirmais no diviem Krieviju un Vāciju savienojošā gāzes cauruļvada “Nord Stream” posmiem, kas tiek būvēts Baltijas jūrā, ceturtdien vēsta aģentūra BNS, atsaucoties uz cauruļvada būvnieku, koncernu “Nord Stream”.

Gāzes transportēšana pa 1224 kilometrus garo cauruļvadu tiks sākta gada beigās. Nākamgad plānots pabeigt otru vadu, pa ko Krievija varēs gada laikā piegādāt 55 miljardus kubikmetru gāzes patērētājiem Rietumeiropā, skaidro “Nord Stream” būvētājs.

Plānots, ka 1233 kilometrus garais cauruļvads pa Baltijas jūras gultni savienos Viborgu Krievijas Ļeņingradas apgabalā un Vācijas piekrasti.

Savu piekrišanu cauruļvada būvniecībai ir devušas visas projektā iesaistītās valstis – Dānija, Krievija, Somija, Vācija un Zviedrija. Nevienai no trim Baltijas valstīm, kuras paudušas nopietnus iebildumus pret cauruļvada būvniecību, nav piešķirtas veto tiesības ” Nord Stream” projektā.

“Nord Stream” akciju kontrolpakete pieder Krievijas dabasgāzes eksporta monopoluzņēmumam “Gazprom”, un lieli akcionāri ir arī Vācijas kompānijas E.ON un BASF, kā arī Francijas “GDF-Suez” un Nīderlandes “Gasunie”.

Komentāri (20)

anita_meistere 05.05.2011. 14.21

friči pavisam galvu saspieduši…tā uzsēsties uz gāzes adatas.
nez kas būs ar ukrainu. vāks viņiem

+2
0
Atbildēt

2

    Andris > anita_meistere 05.05.2011. 20.18

    Es kaut kur nesen lasīju, ka Ukrainai esot lielākās slānekļu gāzes rezerves visā Eiropā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > anita_meistere 06.05.2011. 08.58

    ne jau tāda kontekstā. vnk tagad ši te teritorija, caur kuri bija izbūvētas gāzes caurules, kļūs plnīgi atkarīga no krievijas impērijas. vairāk nav nekādas šantāžas iespējas. nogriezt gāzi pašiem sev..nevis pusei eiropas..nu un:D

    0
    0
    Atbildēt

    0

martins_spravniks 06.05.2011. 13.37

Ja mums būtu ekonomikas ministrs, kurš saprastu un mācētu iestāstīt sev pakļautajiem ierēdņiem, ko tas nozīmē mūsu valstij, beidzot aktīvi turpinātos darbs pie energoefektivitātes – nopietnas, nevis ekonomiski apšaubāmu saules paneļu pirkšanas.
Par sasmakušo gaisu sertificēto “speciālistu” vidū nerunājot.

0
0
Atbildēt

0

LAURIS 06.05.2011. 01.07

Hallelujah, paldies Dānijai.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu