Strādnieki ieiet Fukušimas AES avarējušā reaktora ēkā • IR.lv

Strādnieki ieiet Fukušimas AES avarējušā reaktora ēkā

33
AES īpašnieka "Tokyo Electric Power" izplatīts attēls, kurā redzama avarējušā pirmā reaktora rietumu puse šī gada 13.aprīlī. 5.maijā reaktorā ienākuši pirmie strādnieki kopš postošās zemestrīces un cunami 11.martā. Avots: AFP/LETA

Līdz maija beigām plānots pabeigt pirmā reaktora dzesēšanas sistēmu

Pirmo reizi kopš Japānas zemestrīces un cunami izraisītās Fukušimas atomelektrostacijas (AES) avārijas strādnieki ceturtdien devušies iekšā pirmā reaktora ēkā, apliecināja spēkstacijas uzņēmums “Tokyo Electric Power Co” (TEPCO), vēsta aģentūras LETA un AFP.

Divi gāzmaskās un aizsargtērpos ģērbti strādnieki ar skābekļa baloniem uz muguras iegājuši reaktora ēkā, lai izmērītu radiācijas līmeni, ziņo TEPCO. “Tā ir pirmā reize kopš sprādziena, kad reaktora ēkā ieiet mūsu strādnieki,” paziņoja TEPCO preses pārstāvis Satosi Vatanabe.

Dienas laikā kompānija plāno iesūtīt vismaz 12 strādniekus, lai uzstādītu gaisa ventilācijas sistēmu, kas no radioaktīvām vielām attīrīs gaisu spēkstacijas telpās. Viņi ieies uz laiku līdz maksimums desmit minūtēm, lai ierobežotu radiāciju, kurai tiks pakļauti strādnieki.

Pēc tam TEPCO ārpus reaktora sāks uzstādīt jaunu dzesēšanas sistēmu, lai regulētu temperatūru reaktorā, kurš sāka pārkarst pēc dabas katastrofas. To plānots pabeigt līdz maija beigām vai jūnija sākumam. Savukārt līdz šī gada beigām inženieri plāno panākt stabilu reaktora “auksto atslēgšanu”.

Pēc avārijas radioaktīvie materiāli no Fukušimas AES nokļuvuši apkārtējā vidē, un tā ir nopietnākā kodolkatastrofa kopš 1986.gada avārijas Černobiļā.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu