Koncerts "Rock’n’Opera” • IR.lv

Koncerts “Rock’n’Opera”

26
Gatis Gierts, f64

Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” sniegs bezmaksas koncertu „Rock’n’Opera” rīdziniekiem Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā 2011. gada 4. maijā plkst. 17.30 Vērmanes dārza estrādē. 

Koncerts „Rock’n’Opera” ir latviešu komponistu rokoperu fragmentu izlase. Koncertā piedalīsies solisti Ance Krauze, Annija Putniņa, Daumants Kalniņš un Kārlis Rūtentāls, Rīgas kamerkoris „Ave Sol”, Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga”. Koncerta idejas autors un diriģents – Raitis Ašmanis. Koncerts notiek ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu.

Pirmā latviešu rokopera bija „Ei, jūs tur” – komponista Imanta Kalniņa un dzejnieka Viktora Kalniņa (Vika) kopdarbs, kas savu pirmizrādi piedzīvoja 1984. gadā ar Ievu Akurāteri (Keitī) un Raimondu Bartašēviču (Viņš) galvenajās lomās, ar leģendārās rokgrupas „Pērkons” un kamerkora „Ave Sol” piedalīšanos. 

Komponista Zigmāra Liepiņa un dzejnieces Māras Zālītes rokopera „Lāčplēsis” sacerēta un pirmatskaņota Trešās atmodas laikā 1988. gadā, un laika gaitā melodijas un dziedājumi no šīs rokoperas ir guvuši lielu popularitāti. 

Komponista Jāņa Lūsēna Mistērija par sapni un mīlestību ir sacerēta ar Māras Zālītes tekstiem un tika nodota publikas vērtējumam 2003. gadā Doma laukumā sakarā ar referendumu par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā.

Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” nupat kā ir noslēdzis 2011. gada Pavasara festivālu WINDSTREAM un gatavojas sezonas noslēguma koncertam, kas skanēs Lielajā Ģildē 2011. gada 31. maijā. Sezonas noslēguma koncerta nosaukums ir „Pilsētas tēli” (Images of a City) un tajā Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” uzstāsies ar savu māksliniecisko vadītāju Mārtiņu Ozoliņu pie diriģenta pults. Programmā būs Igora Stravinska Ebony Concerto klarnetei un pūšaminstrumentiem ar solistu Intu Dālderi, divi 21. gadsimtā radīti F. Cesarīni un M. Hindsona oriģinālopusi un Otorīno Respīgi „Romas pīnijas” pārlikumā simfoniskajam pūtēju orķestrim. 

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu