Atkal mēģina aplaupīt bankas filiāli • IR.lv

Atkal mēģina aplaupīt bankas filiāli

32
Foto: Elmārs Rudzītis, F64

Šoreiz  laupītājs aizturēts

Trešdien ap plkst.15.30 notikusi laupīšana AS “Swedbank” filiālē Rīgā, Vienības gatvē 51, biznesa portālam “Nozare.lv” apstiprināja “Swedbank” pārstāvis Ivars Svilāns. Kā vēstī LETA, laupītāju jau aizturējusi policija. Tas ir 17 gadus vecs jauneklis bez kriminālas pagātnes.

Svilāns atzina, ka laupītāja aizturēšana bijusi iespējama, pateicoties arī bankas klientu modrībai. Notikušajā nav cietuši ne bankas darbinieki, ne arī klienti un arī nauda palikusi neskarta, apstiprināja Svilāns.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, aizturētais nav agrāk tiesāts, taču izmeklētāji, protams, pārbaudīs, vai viņš nav saistīts ar citām pēdējā laikā notikušajām banku aplaupīšanām.

 

Jaunieti aizturēt izdevies, pateicoties kādam bankas apmeklētājam, kurš, novērtējot situāciju un apzinoties savas fiziskās spējas, mēģinājis notvert iebrucēju. Izcēlies kautiņš, kas turpinājies jau ārpus bankas telpām – blakus esošajā sabiedriskā transporta pieturā. Tur konfliktā iesaistījušies vēl divi cilvēki, kuri palīdzējuši vīrietim sagūstīt jaunieti un nodot viņu policijai.

 

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par laupīšanas mēģinājumu. Policija lūgs tiesu aizturētajam jaunietim kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu. Policija pateicas cilvēkiem, ar kuru palīdzību izdevās notvert bankā iebrukušo jaunieti. Vienlaikus likumsargi atgādina, ka veselība un dzīvība ir dārgāka par jebkuru mantisko zaudējumu, tāpēc, pirms pieņemt lēmumu paša spēkiem apturēt noziedznieku, vajag ļoti rūpīgi izvērtēt visus iespējamos riskus.

 

Jau vēstīts, ka pēdējo mēnešu laikā laupīšanas banku filiālēs notikušas vairākkārt. 14.aprīlī tika aplaupīta “Swedbank” filiālē Rīgā, Dzelzavas ielā 51, un toreiz laupītāja guvums bija aptuveni 2400 latu. 12.aprīlī laupītājs mēģināja aplaupīt divas AS “Latvijas Krājbanka” filiāles – Dzelzavas ielā 55 un Brīvības ielā 430a.

Iespējams, abus laupīšanas mēģinājumus veicis viens un tas pats cilvēks. Nevienā no bankas filiālēm nauda nav nolaupīta un nedz klienti, nedz darbinieki nav cietuši.

Savukārt 25.martā notika divi laupīšanas mēģinājumi – “Latvijas Krājbankas” filiālei Rīgā, Brīvības gatvē 224, kā arī VAS “Latvijas Hipotēku un zemes banka” (“Hipotēku bankas”) filiālei, kas atrodas Brīvības ielā 110.

23.februārī un 8.martā notika laupīšana “Hipotēku bankas” norēķinu grupā Rīgā, Melnsila ielā 22, 16.martā laupīšana notika “SEB bankas” filiālē Rīgā, Mellužu ielā 1, bet pēc dienas, 17.martā, laupītāji bija nolūkojuši “Latvijas Krājbankas” filiāli Juglā.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu