Arī PLL izvirza Zatleru atkārtotai apstiprināšanai • IR.lv

Arī PLL izvirza Zatleru atkārtotai apstiprināšanai

15
Foto: Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

Apvienība maina domas un paziņo par atbalstu Zatleram

Lai arī arī apvienības ‘Par labu Latviju” (PLL) līderi – Ainārs Šlesers (LPP/LC) un Andris Šķēle (TP) iepriekš sacīja, ka PLL Valsts prezidenta Valda Zatlera pārvēlēšanu otram pilnvaru termiņam atbalstīs vien tad, ja koalīcija būs tā vienojusies, frakcija tomēr nolēmusi izvirzīt Zatleru atkārtotai apstiprināšanai prezidenta amatā, turklāt PLL  Zatleru plānojot virzīt neatkarīgi no “Vienotības” plāniem, Ir.lv informēja frakcijā.

PLL izplatījusi paziņojumu medijiem, kurā norāda, ka “Zatlers savu līdzšinējo prezidentūras laiku darbojies veiksmīgi un ir cienīgs turpināt iesākto darbu. „Par Labu Latviju” Saeimas frakcija arī uzskata, ka šajos valstij grūtajos laikos nepieciešama pārmantojamība, stabilitāte un prognozējamība. Valda Zatlera pārvēlēšana to nodrošinātu.”

Frakcija arī norāda, – “tā kā valdošā koalīcija jau ilgstoši nespēj vienoties par kopīgu prezidenta amata kandidātu un ieilgusī pauze lieki rada neveselīgu gaisotni ap valsts augstākās amatpersonas posteni, PLL Saeimas frakcija uzskata par nepieciešamu jau tagad Valdi Zatleru izvirzīt par prezidenta amata kandidātu.” Apvienība vērsīsies pie Prezidenta kancelejas, lai uzsāktu nepieciešamos sagatavošanās darbus, kas ļautu jau pirmajā likumā atļautajā dienā – 19. maijā, arī oficiāli iesniegt Valda Zatlera kandidatūru valsts prezidenta amatam.

PLL pārstāve Sarmīte Kolāte Ir.lv skaidroja, ka PLL, jau tagad uzsākot gatavošanos Zatlera pieteikšanai, varētu būt pirmie, kas izvirza Zatleru.

Jau vēstīts, ka arī apvienība “Vienotība” paziņojusi par gatavību izvirzīt Zatleru otrajam pilnvaru termiņam. Oficiāli izvirzīt kandidatūras varēs no 19.līdz 24.maijam. “Vienotībai” Saeimā ir 33 deputātu balsis, bet PLL – 8. Zaļo un Zemnieku savienībā daļa biedru atbalsta Zatlera apstiprināšanu otrajam pilnvaru termiņam, bet daļa nav pauduši skaidru viedokli vai arī sacījuši, ka neatbalstīs. ZZS gala lēmums nav pieņemts.

 

Komentāri (15)

Māris Engers 27.04.2011. 20.24

nu doma jau skaidra – kad sponsori (t.sk. ārzemju, kas notikumiem īsti līdzi varbūt neseko) prasīs, kur tad tā izslavētā AŠ^2 ietekme nozudusi, būs atbilde pa rokai: nekur nav pazudusi, re ka, pat mūsu kandidātu par prezidentu ievēlēja! :D

vēl, piemēram, Šķēle varētu paziņot, ka ir nolēmis ļaut Kanādas hokejistiem tikt PČ vismaz pusfinālā. vai Šlesers – par savu lēmumu pirmo pērkonu noorganizēt šonedēļ.

+3
0
Atbildēt

1

    ievuliitis > Māris Engers 27.04.2011. 23.02

    Deviņdesmito gadu vidū biju lieciniece intervijai vācu raidstacijai Interfrontes birojā. Neatceros vairs intervejamā vārdu, uzvārdu, bet, kā šodien atceros viņa ar lepnumu stāstīto: “Interfrontes deputāti piedalijās balsojumā par Neatkarības deklarāciju!”

    +2
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 27.04.2011. 18.51

Interesanti gan, ka PLL pēkšņi taisās it kā izvirzīt Zatleru, bet vai PLL arī aizklāti par Zatleru balsos? Lūk , tas ir jautājums, jo pagrīdes spēlītēs jau viņi makten slīpēti, gan, ja atceramies Rugāti un viņu partijas biedru balsojumus par Maizīti, kuru jau arī gan izvirzīja, gan atbalstīja vārdos, bet ne darbos.
Arī tagad neticu nevienam no PLL!

+4
-1
Atbildēt

0

ievuliitis 27.04.2011. 23.09

Tas būtu smieklīgi, ja nebūtu tik nožēlojami

http://www.apollo.lv/portal/news/articles/236542

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu