Ķuzim par Jēkabpils notikumiem izsaka aizrādījumu • IR.lv

Ķuzim par Jēkabpils notikumiem izsaka aizrādījumu

35
Foto: Andrejs Strokins, F64

Mūrniece formāli soda Ķuzi un uzdod pilnveidot disciplinārās uzraudzības procesu

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL, “Vienotība”), pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas izveidotās disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas vērtējumu, Valsts policijas priekšnieka vietniekam, Rīgas reģiona pārvaldes priekšniekam Intam Ķuzim izteikusi aizrādījumu, informēja Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Kā vēsta aģentūra BNS, Iekšlietu ministrijā ir izbeigta disciplinārlieta pret Ķuzi, izsakot viņam aizrādījumu, kā arī vienlaikus uzdots pilnveidot disciplinārās uzraudzības procesu Rīgas reģiona pārvaldē. Izteiktais aizrādījums gan nenozīmē, ka Ķuzis ir disciplināri sodīts, piebilda Skrebele.

Jau ziņots, ka otrdien pabeigta izmeklēšana Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka Inta Ķuža disciplinārlietā, kas tika ierosināta pēc speciālo uzdevumu bataljona “Alfa” darbinieku piedalīšanās uzbrukumā spēļu zālei Jēkabpilī.

Valsts policijas priekšnieka palīdze Beāte Labinska aģentūrai BNS pagājušajā nedēļā paskaidroja, ka par speciālo uzdevumu bataljona “Alfa” vadību disciplinārlietas izmeklēšana vēl nav pabeigta un lēmums pagaidām nav pieņemts.

Jau vēstīts, ka no dienesta atbrīvoti “Alfas” darbinieki Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars un Tukuma policisti brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi.

Savukārt dienesta pārbaudē konstatēts, ka noziedznieku aizturēšanā iesaistītie Jēkabpils policisti, lietojot šaujamieročus, rīkojušies likumīgi.

Jēkabpilī 25.janvārī izraisījās apšaude, kuras laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš. Tas notika brīdī, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem. Tika ievainoti vēl seši cilvēki, no tiem divi tiesībsargi, viens no viņiem smagi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki – divi no specvienības “Alfa” Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars, bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā, un tie ir brāļi Hristoforidi. Piektais ir civilpersona Staņislavs Babelis.

 

Komentāri (35)

Ieva 27.04.2011. 12.32

Vai iepilinot pilienu jūrā, izmainīsim tās līmeni?
Nē.

Ķuzis nav ne labāks, ne sliktāks par pārejiem. Tur visa zivs ir sapuvusi, un tā ir jāizmet visa. Padomjlaiku stils nav pazudis, bet tam vēl pieplusojies kapitālisma patērēju sabiedrības egoisms. Darbs policijā vienkārši nodrošina jumtu, kā kāst naudu.

Ja jums liekas savādāk, tad godīgi atbildiet uz maniem jautājumiem:
Vai policija jūs sargā? Vai cerat, ka tā palīdzēs, ja jums ir nozagts maks vai velosipēds? Ja zilumu naktsklubā uztaisījis apsargs? Vai zvanat, nedomājot, ka saņemsiet aizrādījumu par sīkumiem netraucēt, vai tekstu ka iesniegumu par nozagtu pasi nepieņems, jo ziniet- “tāpat jau neko neviens tur nemeklēs”, bet atklāto pārkāpumu statistiku tas sabojās.
Vai ticat, ka policisti izķer kabatzagļus sabiedriskā transportā? Vai cerat, ka pie rokas pieķertu kabatzagli policija neatlaidīs pierādījumu trūkuma dēļ?
Vai pieļaujat, ka policija jums vai jūsu bērnam var uzbrukt ne par ko? Vai pieļaujat, ka policisti fiziski iespaido aizturētos, aplaupa dzērājus?
Vai ticat, ka ceļu policistu korumpētība nav vispārēja tendence, bet tikai atsevišķi gadījumi? Vai ticat, ka ceļi policija paši ievēro satiksmes noteikumus?
Vai ticat, ka iecirknī varēsiet runāt latviski?
Vai ticat, ka likumi vienādi attiecas uz jums un uz policistu? Ka policisti mēģina attīrīt savas rindas no negodīgiem darbiniekiem, un nemēģina izručīt savējos…

Es uz šiem jautājumiem pozitīvi atbildēt nevaru. Tāpēc apsveru šaujamā iegādi… Slīcēju glābšana ir…

+6
-1
Atbildēt

2

    piziks > Ieva 27.04.2011. 13.26

    Ķīps, var piekrist itin droši lielākajai daļai Tavu konstatējumu, bet diviem — tikpat noteikti — nē:

    1. Visa zivs gan nav sapuvusi, pa dažai veselai zvīņai atrast var.
    2.Ķuzis nav, protams, vislabākais, bet — pilnīgi noteikti — tai sistēmā ir par viņu sliktāki un pat nesalīdzināmi dumjāki.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > Ieva 27.04.2011. 14.17

    to Optiskais Tēmeklis
    Ko var gaidīt no IeM, kamēr tā nav pilnībā iztīrīta no Čevera, Trulā, Ādamsona, Segliņa, Jēkabsona, Jaundžeikara un Godmaņa savulaik bīdītiem kadriem?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

mary75 27.04.2011. 13.23

Ja te kāds nopietni gribētu ko izmainīt šinī sfērā, vienkārši vajadzētu aizbraukt uz Gruziju un pamācīties, kā vajag reformēt policiju, nevis braukt uz kādām tur Azerbaidžanām vai kur vēl tur Mūrniece ar svītu aizceļojusi.
Bet te, tā vietā, lai mazinātu kabinetos sēdošo “policistu” skaitu, Mūrniece radījusi vēl vienu birikrātisku struktūru uz to pašu policistu rēķina, kārtējo reizi apstiprinot, ka, nevienu te nekas neintersē, mērķis visiem viens – nodrošināt savējiem labas darbavietas pie siles, saprotams, ar mērķi “uzlabot”, “koordinēt”, utt., utml.
Saakašvili ir valstsvīrs, lai ar kļūdām, bet viņš Gruziju pilnībā izmainīja, mums tādi pat ar lupu nav saredzami.

+3
0
Atbildēt

3

    gumijkoks > mary75 27.04.2011. 15.56

    Dzeri – Tu to nopietni?Esi bijis tagad Gruzijā un pats pieredzējis visu, ko saki?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 27.04.2011. 21.34

    maraberzina – pēdējos gadus bijis neesmu, bet, par reformām Gruzijā runā visa pasaule, bez tam paziņas bijuši, un ir stāvā sajūsmā.
    Daudz kur par to var arī izlasīt.
    Tu taču arī neesi bijusi uz Mēnes, bet, laikam taču tici, ka tur nav atmosfēra, vai, tomēr, netici?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    disassociative > mary75 27.04.2011. 17.04

    Gruzijā tiešām tika atlaista un nomainīta visa policija. Mums arī pēdējais laiks rīkoties tieši tāpat.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 28.04.2011. 10.21

to maraberzina
Gruzīniem ir vairāk laimējies, kaut arī ilgāk smakuši krievu jūgā. Viņiem ir mugurkauls un pašcieņa un, pateicoties tam, Gruzija drīz būs atkrievota.
Jauni izglītoti cilvēki ar “revolucionāru sirdsapziņu” policijā ir nesalīdzināmi vērtīgāki kā t.s. “profesionāļi”: bugaji, krasovski, griguļi, bogdanovi, ivanovi, kondrašovi, kas saauguši ar organizēto noziedzību.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu