Atkal atliek jautājumu par dubultpilsonību • IR.lv

Atkal atliek jautājumu par dubultpilsonību

32
Foto: Lita Krone, LETA

TM vēlas vēl saskaņot dažus viedokļus

Valdība otrdien atkal atlika diskusiju par grozījumiem Pilsonības likumā, kas paplašina iespējas iegūt dubultpilsonību, vēsta aģentūra BNS.

Šis jautājums bija iekļauts valdības darba kārtībā jau pagājušajā nedēļā, taču Tieslietu ministrija lūdza šo jautājumu par nedēļu atlikt, jo ministrs Aigars Štokenbergs (“Vienotība”) bija komandējumā Čehijā. Arī šonedēļ ministrija lūdza jautājumu par nedēļu atlikt, jo ministrijas iesūtījušas dažādus viedokļus un tie vēl jāsaskaņo, lai formulētu kopēju valdības viedokli.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (“Vienotība”) marta beigās, ņemot vērā Saeimas Juridiskās komisijas vēstuli, bija uzdevis tieslietu, iekšlietu, ārlietu un kultūras ministriem sagatavot priekšlikumus valdības viedoklim šajā jautājumā.

Saeima konceptuāli ir atbalstījusi apvienības “Vienotība” izstrādātos grozījumus Pilsonības likumā, lai paplašinātu dubultpilsonības iegūšanas iespējas un atvieglotu pilsonības iegūšanu nepilsoņu bērniem.

Parlamentā arī izveidota apakškomisija darbam ar grozījumiem Pilsonības likumā Ingmāra Čaklā (“Vienotība”) vadībā.

Deputāti ir vienojušies strādāt pie četriem jautājumu blokiem. Pirmais no tiem saistīts ar dubultpilsonību trimdas latviešiem, otrs – ar pilsonības jautājumu tiem Latvijas pilsoņu bērniem, kas dzimuši ārvalstīs. Būtiski būs arī risināt situācijas, kad Latvijas pilsonība atņemta līdzšinējā dubultpilsonības aizlieguma dēļ. Ceturtais jautājumu bloks ir par iespēju Latvijas pilsonību piešķirt Latvijā dzimušu nepilsoņu bērniem automātiski.

Savukārt tuvāko mēnešu laikā plānots organizēt plašu konferenci, lai uzzinātu sabiedrības viedokli par dubultpilsonību.

 

Komentāri (32)

www.arstudio.lv 12.05.2011. 14.58

Baidos, ka nesenā nelikumīgā VID kampaņa (jo tā ir pretrunā ar Latvijas un citu ES valstu līgumiem par dubulto neaplikšanu ar nodokļiem un starptautisko likumdošanu kopumā) par nodokļu dubulto piedzīšanu no citur dzīvojošajiem tautiešiem ir krietni vien atvēsinājusi daudzu mūsu vēlmi saglabāt LV pilsonību.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu